Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmię piersią gdzie chcę!!!

Polecane posty

Gość gość

Czy naprawdę uważacie, że kobieta karmiąca piersią swojego dzidziusia powinna się ukrywać. Oczywiście nie mówię tutaj o wywaleniu piersi na oczach obcych ludzi np centrum handlowe ale dyskretnie np przykryć cyca pielucha. Myślicie że powinno się za każdym razem chować w odosobnione pomieszczenia typu kibel, zaplecze inny pokój?? Pytania do kobiet ale także do panów.

Gość gość
masz rację tylko rób to dyskretnie :-)

Gość gość
Ja karmię gdzie muszę. Jeśli jestem na spacerze, szukam dyskretnej ławki na uboczu. Zasłaniam pierś pieluszką. Nie chodzę z maleństwem po centrach handlowych i restauracjach, bo nie mam potrzeby. Wolę pochodzić z dzieckiem po parku, lesie. Przez pół roku zdarzyło mi się karmić publicznie tylko trzy razy w parku i dwa razy u pediatry.

Gość gość
Spoko. A zdaza wam się karmić np przy członkach rodziny ojciec, szwagrowie, bracia?? Bo ja nie miałam z tym problemu uważam to za rzecz normalna ale dużo osób krytykowało to że się nie wstydzę. Oczywiście przykrywałam się pielucha ale czasami nie zręcznie może i coś pokazałam. Teraz już nie karmię piersia dobre 3 msc ale taka nagonka jest na kobiety karmiące. Uważam to za rzecz normalna jak słyszę że ktoś wyprosił kobietę z restauracji bo karmiła cycem to żal mi się robi. Przecież to nie jest obrzydliwe.

Gość gość
Jak się zakrywasz to karm gdzie chcesz, albo gdzie musisz. Większość kobiet tak karmi, po niektórych nawet nie widać, że karmią. Ja jednak byłam świadkiem jak kobieta rozpięła bluzkę, wyjęła pierś ze stanika, a dopiero potem wyjęła dziecko z wózka. I cały ten czas nie przerwała dyskusji z drugą kobietą. Masakra.

Gość gość
Nie, nie zdarza się. Moje piersi nie stały się magicznie mniej intymną częścią ciała niż były przed ciążą, i tak, jak nimi nie machałam ludziom przed oczami, tak i nie macham.

Gość gość
Ja mam zamiar zakrywać pierś i dyskretnie karmić tam gdzie będę musiała. Absolutnie mam zamiaru ukrywać się jak przestępca.

Gość gość
Mnie osobiście widok kobiety karmiącej obrzydza, ale uważam, że jak robi to dyskretnie, tj zakryje się np. pieluchą to jest OK (nie wszystko co oglądamy musi nam się podobać), natomiast wyciąganie piersi na wierzch zwyczajnie świadczy o braku kultury.

Gość gość
Jak może być widać pierś??? Przecież biustonosz do karmienia wszystko przykrywa i podczas karmienia nie widać piersi!

Gość gość
Ja karmię przy znanomych i rodzinie normalnie. Wywalam cyca. Raz powiedziałam do brata, że wybacz, że tam świece cyckiem, a on żebym dała spokój, bo to normalne.

Gość gość
gość dziś A co miał Ci powiedzieć? Też kiedyś powiedziałam, że OK, a tak naprawdę obrzydzało mnie na widok, tego całego procederu karmienia :-)

Gość gość
tetrowa pieluszka na cyca i robię tak samo. I nie zauważyłam, żeby podczas karmienia ktokolwiek mi się przyglądał.

Gość gość
Brat nie okazywał tego w żaden sposób, a znam go i wiem, że gdyby go to brzydzilo, powiedziałby. Taki typ. Przy mnie też wiele znajomych karmiło piersią. Jakoś mnie to nie obrzydza.

Gość gość
A u Nas w rodzinie jedna przyjezdzala swego czasu z niemowlakiem i miala normalny stanik. Podczas karmienia wyciagala cala pierś i miala gdzies kto jest w pokoju...jeszcze glupio komentowala mojego meza ze niby sie jej wstydzi...osobiscie nie przeszkadzaja mi kobiety kp naprawde ale jesli to robia z rozsadkiem czyli dyskretnie. Tak ciezko jest kupic stanik do karmienia? Tak ciezko jest przykryc pieluszka? Tak ciezko odejsc w miare odosobnione miejsce? Ale nie. Najglosniej krzycza te dziewczyny ktore uwazaja ze sa pepkiem świata i ze im sie nalezy a reszta to dno...tyle w temacie.

Gość gość
Karmiłam piersią ale nigdy publicznie . Jeśli w domu to zawsze w osobnym pokoju. Mnie brzydzi jak inna kobieta kp wiec sama nie funduje nikomu takich widoków.

Gość gość
Jestem facetem i zawsze odwracam wzrok. Nie żeby to było obrzydliwe ale na pewno jest intymne. Wiec lepiej żeby karmiące o tym pamiętały że wprowadzają kogoś w zakłopotanie.

Gość mamusia złej dziewczynki
Co w kp obrzydliwego? Rozumiem intymne, ale obrzydliwe?

Gość gość
my mamy polewke ze karmi na lawce w rynku lub w kawiarni ja to nie fer ze on moze w miejscu publicznym tak przy wszystkich a ja nie

Gość gość
Mnie to absolutnie nie brzydzi, nic z tych rzeczy tylko widząc gdy mama wystawia całą pierś do karmienia czuję się skrępowana.

Gość gość
mamusia złej dziewczynki mnie to brzydzi i nic na to nie poradzę. Jestem matka karmiłam ,piersią kilka miesięcy ale widok innej kobiety kp mnie brzydzi . Tak juz mam i pewnie tak zostanie .

Gość gość
Nos ze sobą namiot.Gdy wysyłasz cyca to to tak oblesne dla innych,jak widok dziecka robiacego loda tatusiowi.Teraz rozumiesz????tak to widzimy i rzygac sie chce

Gość gość
Ty to masz zrytą psychikę...

Gość gość
Latem byłam nad morzem . Babka na promenadzie karmiła niemowlę a później 3 letnie dziecko . Bluzka rozpięta , pierś wywalona fujjjj . To starsze dziecko stało i ssalo cyca a ona siedziała z mężem i rozmawiali .

Gość gość
gość dziś trzeba być strasznym dewiantem by w ogóle pomyśleć o takim porównaniu. Szok.

Gość gość
Też jestem w szoku! Człowieku idź do psychiatry, zrób coś ze sobą zanim będzie za późno. Poważnie. Bez urazy, to niepokojące.

Gość gość
mamusia złej dziewczynki Mnie to brzydzi i nic nie poradzę. KP jest takie, hmm zwierzęce. Stękające przy kp niemowlę, ulewanie się, robienie w pieluchę. Całe to połączenie, ta cała fizjologia jest odpychająca.

Gość gość
19.21 Tez uważam że masz zryta psyche i kontrola u psychiatry konieczna. Taki komentarz potwierdza, że z tobą kiepsko i trzeba Ci się leczyć.

Gość gość
gość dziś oblech do potęgi. Jak można myśleć w taki sposób. Psychiatra czeka.

Gość gość
O kurcze ale temat się rozchulał. Karmienie piersią nie jest obrzydliwe. Chyba bardziej brzydzi mnie widok lizajacej się pary. To piękny widok jak taki maluszek sobie je i robi przy tym cudowne minki. Noo z 3 latkiem to widok już nie jest taki fajny.

Gość gość
Wywalam cyca u pediatry. Poprostu. Mały na ogół sie zdenerwuje predzej czy pozniej, albo głodny bo tyle w korkach jedziemy czy czekamy. A na full nakarmionego nie bede go pakować do auta przeciez. Wiec karmie u pediatry. Raz weszłam powiedziałam dzien dobry i wywaliłam cyca;) Kiedys mały rozdarł sie na placu zabaw/ och! Wszyscy co chcieliby podejrzeć mieli informacje- acha, drze sie, zaraz wywali cyca. Nikogo nie było ale wiedomo- z mieszkania ktos mogl ziorac... Poza tym lubimy karmić sie na leżąco. Wiec raczej nie ma opcji wyłożyć sie w miejscu publicznym. I tyle- sensacji;)