Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imie Alicja

Polecane posty

Gość gość

Wyrazcie swoje opinie o tym imieniu. Rodze w styczniu i kompletnie nie mam pojecia jakie dac imie córeczce. Hania, Lena, Maja, Oliwia, Laura itp kompleynie mi sie nie podobają.

Gość gość
Alicja bardzo ładne i można je super zdrabniać. Gdybym miała córkę to tak bym jej dała na imię. Znam same przemiłe Alicje.

Gość gość
Ślicznie! Gratuluję. U mnie miała być Alicja ale będzie Aleksander:-):-):-)

Gość gość
Mam dwuletnia Alicję. Mówi o sobie Alka.

Gość gość
Alicja ładnie, ale te zdrobnienia wszystkie są brzydkie, nie dałabym tak swojej córce na imię. poza tym oklepane.

Gość gość
W moim otoczeniu to obecnie najpopularniejsze imię. Jak Maja czy Julka.

Gość gość
Ale czy to muszą być imiona z pierwszej 10? Alicja Hania Julka to wszystko jest na topie od 10 lat..

Gość gość
U mnie też same Alicje... Nie podoba mi się.

Gość gość
Moja corka ma na imie Alicja, dzis ma prawie 9 lat i bardzo swoje imie lubi. Dla mnie to oczywiscie najpiekniejsze imie na swiecie ;) :)

Gość gość
Nudne, w otoczeniu pełno dziewczynek o tym imieniu. Ja noszę imię popularne w latach 80-tych i do dziś jestem zła, że dostałam tak powtarzalne imię, jakby nie można było się odrobinę wysilić...

Gość gość
Imie Alicja bardzo ladne. I co z tego ze oklepane? Chyba lepiej Alicja niz Dżesika Brajan Samanta albo Kewin. Do czego to doszlo ze nawet na imiona dla dzieci jest "moda"...

Gość gość
(Prawie) Kazde imie kiedys bedzie oklepane. Kiedy urodzila sie moja corka (12 lat temu) jej imie nie bylo oklepane, dzis nadawane jest bardzo czesto. I co, mam sie sie tego powodu pochlastac ?

Gość Mama Aluniiii
wyjatkowosc dziecka lub tez jego pospolitosc nie okresla imie a CHARAKTER! moja corka jest wyjatkowa mimo ze nosi pospolite imie - wlasnie Alicja! to imie jest piekne, zdrobnienia Ala, Alusia, Alunia, Lusia, a nawet Alka sa super, do mojej mowie tez Alek, Aluś. Zawsze tak chcialam nazwac corke i tak nazwalam. przez ponad 30lat swojego zycia nie znalam zadnej ALicji, teraz rzeczywiscie imie stalo sie popularne, ale mi to kompletnie nie przeszakdza. Ja mam na imię Ola. Przez 8lat szkoly podstawowej byłam 1 wsrod 3 klas z tego rocznika, a w liceum w 1 klasie byly 4 Ole, i co? nie mieszkamy razem, nie pracujemy razem, kazda poszla w swoja strone... spokojnie, bo te wase argumenty z doopy mozna miedzy posladki wcisnac. Obecnie jestem w pracy i moze nie uwierzycie ale mam: 2 Kasie, 2 Ole, 2 Mariuszów, 2 Ewy, 2 Anny, wczesniej byly 2 Iwony.... i co?no powiedzcie-co z tego????????

Gość gość
No wlasnie nie rozumiem takiego toku myślenia. Za pare lat jak w klasie mojej corki bedzie 4 inne dziewczynki o takim samym imieniu to chyba bedziemy popelniac samobójstwa bo to niedorzeczne miec tak samo na imie :D

Gość gość
Ala Daja.

Gość gość
Ladne imie, wszystkie znane mi posiadaczki fajne dziewczyny. Czy takie oklepane to nie wiem, raczej rzadko je slysze. Poza tym, nie imie decyduje o wyjatkowosci, a charakter. Ja jestem jedna z setek tysiecy Anek i jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby mnie ktos zapomnial:)

Gość gość
Moja 3latka ma tak na imię.Lusia na nią mówimy

Gość gość
Obecnie mega oklepane.

Gość gość
Ładne, moja młodsza ma tak na drugie. I mówi, że wolałaby mieć na pierwsze :) według mnie jest oczywiście popularne ale nie oklepane. Moje córki chodzą do przedszkola i u żadnej w grupie nie ma Alicji. Nie kojarzę rownież żadnej dziewczynki o tym imieniu w rodzinie czy u znajomych.

Gość gość
Dokladnie. Moze popularne ale nie oklepane :) Zdecydowanie lepsze od Katarzyny czy Anny. Te imiona mozna nazwac "oklepane" ale tez są ładne

Gość gość
A moim zdaniem imie Alicja nie jest ani popularne ani oklepane. Nie znam żadnej Alicji a tymbardziej malych dziewczynek. Duzo w mojej rodzinie urodzilo sie teraz dziewczynek i przeważnie jest to Maja albo Lena. Alicja bardzo ladne imie :)

Gość gość
Imie Alicja bardzo ladne. I co z tego ze oklepane? Chyba lepiej Alicja niz Dżesika Brajan Samanta albo Kewin. Do czego to doszlo ze nawet na imiona dla dzieci jest "moda"... x ale po co popadać w skrajności?? Jak nie Julia czy Alicja to pozostaje Dżesika i Vanessa?? xxxxx Zdecydowanie lepsze od Katarzyny czy Anny. Te imiona mozna nazwac "oklepane" ale tez są ładne x no właśnie dla ciebie oklepana jest Kasia i Ania a dla naszych dzieci Julia czy Maja za to Kasia będzie niespotykane.. w naszym pokoleniu Alicja było urocze bo było rzadko spotykane, Ania i Kasia nie bo na każdym kroku je się spotykało