Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pozwoliłybyście dziecku

Polecane posty

Gość gość

jeść jajko z cukrem??

Gość gość
Jest ryzyko salmonellozy, ale ja za dzieciaka zjadałam się koglem moglem. Jasne, że bym pozwoliła. Ale najpierw sparzyłabym skorupkę.

Gość gość
Jakby chciał spróbować ale wiem czy nie chce bo jak mu opowiadam ze mi ojciec robił takie jajo w dzieciństwie to mówi ze fuj .

Gość gość
Jak mu smakuje niech żre nawet kiełbasę z dżemem

Gość gość
Moja koleżanka miesza surowe żółtko z cukrem i daje to dziecku, jak jeździ do rodziców. Oni mają kury i dużo jajek, więc ona twierdzi, że to łatwy deser. Ale jest przecież obrzydliwe.

Gość gość
Nie, ma alergie na jaja.

Gość gość
Sama lubiłam kogel-mogel, zwykły i z kakao :) Tak, dałabym dziecku jakby chciało, no może nie rocznemu, ale starszemu na pewno.

Gość gość
Tez jadlam z kakao. Tylko ze jajo zawsze byly od babcinych kur. Teraz mam jaja z supermarketów wiec chyba miałabym obiekcje. No chyba ze jakies starsze dziecko to wtedy tak

Gość gość
Dziewczyny nie warto ryzykować. Chorowałam na salmonellę i to naprawdę niebezpieczna choroba. Miałam 14 lat i jadłam właśnie kogel mogel na wsi od wiejskich kur. Moja siostra miała 4 latka i zaraziła się ode mnie i musiała być hospitalizowana. Nigdy już nie tkne żadnej potrawy gdzie jest surowe jajko, nie tylko ja ale cała moja rodzina.