Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

akie kosmetyki do codziennej pielęgnacji włosów ?

Polecane posty

Gość gość

Jakie kosmetyki najlepiej się u Was sprawdzają ? Stan wyjściowy włosów - zniszczone, przesuszone z rozdwajającymi się końcówkami...

Gość gość
u mnie kosmetyki drogeryjne nie dały rady i pomogły dopiero profesjonalne zabiegi w salonie fryzjerskim. W sumie nie wiem nic więcej poprosiłam o regenerację i fryzjerka coś tam podziałała. Teraz jest już znacznie lepiej więc może i Ty powinnaś spróbować.

Gość gość
Bardzo dobrze sprawdza sie Profolan. Jeden z lepszych preparatów stymulujących naturalny porost włosów. Predstawiam środek do pielegnacji włosów. http://nplink.net/7pTSznEs

Gość gość
Podcięcie końcówek na ile się da (nawet zainwestować w hair dusting jeśli włosy są długie). A potem olejowanie odpowiednim olejem 1-2 razy w tygodniu, w zależności od typu i potrzeb włosów mycie odżywką albo łagodnym szamponem (tylko co jakiś czas mocniejszy), po myciu maski/odżywki, ze 3-4 różne (nie naraz oczywiście) żeby zachować równowagę proteinowo-humektantową. A na koniec trochę silikonów na końcówki albo lekkie olejku (najlepszy z pestek śliwki).

Gość tekilkaa1
to fakt końcówki warto podcinać regularnie. Ja byłam w podobnej sytuacji. Na początku postawiłam na regenerację domową ale niestety skutek był taki, że tylko przeciążyłam włosy zbyt dużą ilością masek, odżywek itd. W końcu fryzjer polecił mi zabieg botohair ( na kosmetykach Inoar ). Efekt niemal natychmiastowy także szczerze polecam.

Gość gość
a próbowałaś już kosmetyków Inoar ? Moja fryzjerka na nich pracuje ale są też linie do takiej domowej pielęgnacji. Ja używam np linii kalice ( szampon, maska i olejek ). Jeśli masz włosy zniszczone to na pewno je zregenerujesz i dodatkowo odżywisz.

Gość hedaczka23
wydaje mi sie, ze do takich wlosow to z inoaru najlepsza bedzie seria Absolut daymoist. Pamietam jak szalałam z rozjasnianiem wlosow i meczylam je lokowkką. Absolut dostalam w prezencie i szybko mialam efektty. SLyszalam, ze ten producent jest profesonalny, uzywany w salonach fryzjerskich :)