Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jabłka i odparzenia

Polecane posty

Gość gość

Witam moje dziecko dostaje odparzenia jak je cokolwiek z jabłkiem - nawet jeżeli to musli z hippa z jabłkiem czy kaszka Nestlé, bobovity. Czy to przez kwasy w jablkach czy to może być uczulenie? Kilka miesięcy temu wymiotowal i miał biegunkę jak jadł a zrobiłam przerwę i wczoraj i dziś dostał ale teraz ma odparzona pupę.

Gość gość
Moze byc, moj ma uczulenie na ziemniaka/ marchew/ jablko, pylki traw. Byla masakra z czerwona buzia wokol ust i nonstop odparzona pupa choc uzywalam wacikow z woda i przeroznych masci

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wlasnie mały ma coś z jabłkami I brzoskwiniami/nektarynkami/itp. Zawsze miał uczulenia? Ile ma teraz?

Gość gość
Moje dzieci długo nie tolerowały surowego jabłka. Mając 8-9 miesięcy jadły śliwki (bez skóry oczywiście) i nic im nie było, natomiast po jabłku bolały brzuszki, a powinno być na odwrót. Potem im przeszło. Natomiast starsza miała później odparzenia po mandarynkach, lizakach, galaretkach. Po wszystkim co zawierało kwas cytrynowy.

Gość gość
Obecnie ma 21m-cy z jedzeniem jest ok jesli nie dostaje wszystkiego 1 dnia.

Gość gość
Dzięki Wam jeszcze raz. Nie wiedziałam że jabłka tak mogą robić ale w sumie wszystko może. Pogadam z lekarzem jak pojedziemy a narazie nie będzie miał jabłek.