Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tz

Paskudne rozstępy, cellulit... Nienawidzę swojego ciała!!!

Polecane posty

Gość Tz

Jestem zrozpaczona... Obecnie 33. tydzień ciąży. Zanim zaszłam ważyłam 43 kilo przy wzroście 160, przytyłam do tej pory do 62 kilo...Przez pierwsze 6 miesięcy ciąży nic się nie działo, w ogóle nie było widać brzuszka, piersi ładnie się zaokrągliły, dalej czułam się atrakcyjna i piękna. Około 28. tygodnia zrobiły mi się rozstępy na piersiach, ale bardzo szybko zbledły, nie są głębokie i nie widać ich gołym okiem. Nie przejęłam się aż tak bardzo, nie straciły na jędrności. Niedawno zauważyłam, że PĘKŁAM NA CAŁYCH POŚLADKACH I UDACH, AŻ DO BIODER....! Zrobił mi się też cellulit, wyglądam tak paskudnie... Są sine, grubośc***alca. Smarowałam się od 4. miesiąca 2 razy dziennie (nie odpuściłam ani razu), od 7. miesiąca 3, a odkąd zaczęłam 8. 4 razy dziennnie. Wydałam masę pieniędzy na kosmetyki, i te droższe i tańsze. I nic mi to nie dało... Przeraża mnie perspektywa, że to jeszcze nie koniec, że jeszcze popękam :( Partner musiał to zauważyć wcześniej, bo unika zbliżeń, chyba go już brzydzę :'( Jestem jeszcze młoda, chce wyglądać... A straciłam już nadzieję. Już zawsze będę nieatrakcyjna, a rozstępy już zawsze będzie widać, jeśli w ogóle zbledną... Na laser mnie nie stać. Macie jakieś sposoby na rozstępy i cellulit? Czy ciało po ciąży może być atrakcyjne? Jak poprawić samoocenę w ciąży i po porodzie? Błagam o pocieszenie :(

Gość gość
haha, mozesz isc pracowac do cyrku jako tygrys :D

Gość gość
Ile ty żresz, że na tym etapie juz masz 20 na plusie? I ty się dziwisz, ze masz rozstępy? Cellulit to nic, bo pewnie zniknie, ale rozstępy to wynik zbyt szybkiego rozciągniecia skóry w krótkim czasie. Masz to na własne życzenie

Gość gość
Jakie baby okropne wyżej. Tylko pogratulować krowy wstrętne

Gość gość
Wazylas za malo na starcie, to teraz nadrabia organizm. Niestety. A skora nie nadaza sie rozciagac, zreszta z taka waga poczatkowa ciezko sie dziwic, bo nie masz zapasu zadnego na ciele. Nie pociesze. Sama wazylam 46 na starcie przy takim samym wzroscie jak Ty, cialo wycwiczone, brzuch plaski i dobilam do 20 kg na plusie, rozstepy wyszly okropne mimo smarowania. Ale nie to jest najgorsze. Najgorsza jest skora, ktora mi sie nie wstapila na brzuchu. Mialam za waska miednice, brzuch jak na ciaze mnoga ( dziecko 4230, 61 cm). W jakim ja bylam szoku. Skora nadal jest mimo cwiczen i uplywu lat. Po prostu nie miala sie gdzie wciagnac, bo urosl mi brzuch i piersi.

Gość gość
Też uważam, że byłaś chuda na starcie i zaczęłaś się smarować późno... Ja biooil na całą ciążę 3 opakowania te mniejsze i tylko na brzuch i uda smarowalam, w ciazy przytyłam z 59 na 80 dziecko 4kg. Ani jednego rozstepa. Ale to i od genów zależy.

Gość gość
21:08 tylko się nie zesraj. Prawda boli, ale niestety to prawda. Do końca ciąży dobije do 30 kg albo i więcej. Sorry to nie bierze się z powietrza

Gość gość
Rozstepy bledna, owszem. Ale jak mi zostala skora, to jest bardzo pomarszczona wlasnie w miejscach gdzie byly rozstepy. Bylam zalamana.

Gość gość
Doucz sie raszplo wyzej- kobiety startujace z bardzo niskiej wagi wciaxy tyja wiecej.

Gość gość
21:55 nie pieprz. Moja siostra miała 44 kg i przytyła po 8 i 9 kg w dwóch ciążach. Ja startowalam z 47 i przytyłam 11. Skończ z tymi bredniami.

Gość gość
Autorko w twoim przypadku przed ciążą byłaś wychudzona BMI 15.6 jest bardzo niskie i groźne więc podczas ciąży waga zaczęła bardzo szybko rosnąc a skóra nie wytrzymała.

Gość gość
a może na cellulit warto byłoby zrobić sobie lipolizę ? Słyszałam,ze moja znajoma sobie robiła w klinice MediArt Instytut w Poznaniu , zabieg robiła tylko raz i powiedziała,że różnica niesamowita, zastanawia się czy nie iść jeszcze na brzuch, bo na brzuchu też ma potworny cellulit, kobietki zastanówcie się nad tym :)

Gość gość
Ja przytyłam 10 kg, zero rozstępów, a mam ponad 30 lat. Takie rozstępy bez lasera nigdy się nie zniwelują, podobnie jak rozciągnięta skóra nigdy się nie wciągnie.

Gość gość
ja pozbyłam się celullitu po kuracji z Redunelle. Bardzo dobry suplement diety na tego typu problemy.

Gość gość
Ktos napisal ze po zabiegu sie rozstepy nie zniweluja...chyba ten ktos nie mial doczynienia z prawdziwymi pręgami np po ciązy bliźniaczej. Wtedy tylko profesjonalne zabiegi skutkują bo mazidla nawet te najdroższe to mozna sobie wenetualnie juz tylko w nosek wcierać

Gość gość
O boże nawet mnie nie straszcie... Ja startowałam z wagi 45kg/160cm, obecnie 19t ale nie wiem ile przytyłam, coś koło kilograma, na razie tylko biust się powiększył i brzuch urósł, rozstępów nie mam jak na razie. Ale tak się boje ze mocno popękam. Skóra na brzuchu swędzi okropnie i jest naciągnięta dosyć mocno. Smaruje się balsamem i oliwka dla kobiet w ciąży. Boje sie że mocno przytyję zwłaszcza pod koniec :/

Gość gość
ja tez mam rozstepy po ciąży na brzuchu udach piersiach pupie a nawet na plecach staram sie dbać o siebie stroju dwuczęściowego nigdy nie założę ale ubieram sie świetnie i to mi wystarczy mam powodzenie u facetów a rozstępy po prostu zaakceptowałam i czuje sie lepiej :)

Gość gość
Super jest krem ze śluzem ślimaka. Mnie zrobiło się dużo malutkich rozstępów na brzuchu. Zaczęłam stosować krem i teraz nie widzę śladu po nich. A na biuście zostało pełno

Gość gość
Celulit po ciąży to nie bedzie problem schidbiesz pocwiczysz i już. Rozstępy zależy mi po 1 ciąży zbladly i były praktycznie niewidoczne. Po 2 są ze na i chyba tylko laser pozwoli mi się ich pozbyć.

Gość AndżelikaBorecka
Ja polecam presoterapię bandażami Arosha. Bardzo dobrze i profesjonalnie robią to w Vici Clinic w Krakowie - byłam tam na takim zabiegu i efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania :) Cellulit już po pierwszym zabiegu zniknął, a ja byłam jakby kilka kilo szczuplejsza. W dodatku to tylko 99 zł, czyli tyle ile chyba każda z nas może poświęcić by o siebie zadbać.

Gość gość
Hej ja przytyłam w ciąży 16 kg. Miałam wagę przed ciążą 54 przy wzroście 158. Po ciąży spadłam do 50 przy karmieniu piersią teraz mam 52. Mam rozstępy na tyłku i to sporo. Brzuch mam lekko pomarszczony. Zaczęłam ćwiczyć może choć trochę ujedrnie to ciało. Bardzo się przejmowałam swoim ciałem najgorzej w wakacje jak jeździliśmy nad wodę. Kostium jednoczęściowy zakupiłam. Widziałam fajne zgrabne lachony, ale widziałam też grube lachony które wogle nie przejmowały się swoim ciałem. A jak ujzałam laskę piękna z twarzy a ciało okropne. Pełno rozstępów, brzuch cały w zmarszczkach i była w kostiumie dwuczęściowym trzymała na rękach dziecko w wieku mojej corci. Ona się nie przejmowała wyglądem nie ukrywała niczego. To normalne że po ciąży tak wyglądają niektóre kobiety. Poprostu trzeba będzie się za siebie wsiąść i tyle. Ćwiczenia, mniej jeść i będzie git.

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy przytylam 22 kg w drugiej 28. Dzisiaj mam dorosle dzieci zadnych rozstepow ani sflaczelego ciala. Teraz nic nie zrobisz. Jak urodzisz i bedziesz juz w dobrej kondycji fizycznej jak i psychicznej zaczniesz dbac o swoje cialo. Dla chcacego nic trudnego, koszty naprawde niewielkie. Teraz mysl o wlasnym dziecku a nie o brzydkim ciele. Kobieta ktora czeka na swoje dziecko nie mysli Twoimi kategoriami. Najwyrazniej nie dojrzalas do roli matki.

Gość gość
Nie wiem nie potrafię zrozumieć jak można wyglądać jak wieloryb po ciąży Nie liczę kobiet które mają zaburzenia hormonalne Rozstępy to przede wszystkim geny Ja mam z czasów licealnych gdzie były wahania wagi, tylko biodra Ale po ciążach na szczęście ani jednego Mam dwoje dzieci Nie będę strzelać waga bo to bez sensu Przecież każda ma inną budowę Cwiczylam przed i po ciąży W pierwszej plus 12 kg w drugiej 8,5 kg Mniejsza z tym Jak widzę takie krowy na plaży czy basenie to nie mogę patrzeć Kiedy kilka nadprogramowych kilogramów to ok, ale te zwisajace brzuchy trzesace się nogi i wielkie d**y są okropne! Nie jestem jakimś cudem świata Mam w nosie co mówią inni ale czy wam kobiety dobrze z takim ciałem??? cholera nie mam kiedy na siłownię iść, ale ćwiczę w domu Mój brzuch jest wspaniały po prostu najlepsza cześć mojego ciała! ale pracuje nad nim cały czas Cellulit mam taki ze trzeba scisnac żeby go zobaczyć Cóż mój biust to masakra ale wszystkiego mieć nie można Jedne maja piękne włosy inne cerę, zeby a niektóre dobre geny, tylko praca praca i praca nad sobą!

Gość gość
Ja w ciąży przytyłam 18 kg, wyjściowo ważyłam 50kg przy wzroście 165cm. Strasznie popękałam na pośladkach, wyglądało to jakby Fredy Kruger mnie tam złapał. Te rozstępy zniknęły całkowicie po ok pół roku od porodu, nie smarowałam ich niczym specjalnym, a zeszły więc może się nie dołuj.

Gość gość
Też miałam po ciąży mnóstwo rozstępów, szczególnie na brzuchu, no i do tego obisła skóra... :( Wypróbowałam z milion kremów, ale tak naprawdę pomógł mi dopiero zabieg Cellactor w klinice Estetica Nova (jestem z Warszawy). Teraz mój brzuszek może nie wygląda jak przed ciążą, ale jest duuuużo lepiej (jestem po 4 z 6 zabiegów z pakietu):) Ten efekt mnie podniósł na duchu i teraz mam motywaję żeby ćwiczyć i żeby było jeszcze lepiej :) Polecam wszystkim :)