Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscOla

Moje dziecko wstaje o 3.30

Polecane posty

Gość goscOla

Przestaje normalnie funkcjonować. Nie jestem w stanie ani nic załatwić, ani zająć się domem, nie mówiąc o Checiach do zabawy z 6 miesięcznym synem. Młody wstaje o 3.30 "rano" max o 4. Nie mam sił do życia. Nie ma mi kto pomoc i wstawać ze mną na zmianę. Syn chodzi spać o 19.30. W ciągu dnia ma 3 drzemki. Próbowałam już wszystkiego. Biały szum, 100 procentowe zaciemnienie pokoju . Próbowałam zostawiać go w łóżeczku, bujać usypiac. Ni cholery . On jest wyspany i już. Przed zmianą czasu chodził spać o 19 i spał do 5. Dało się przeżyć. Po zmianie przesunelam go powolutku do 19 (z 18) Ale pobudka o 3.30 - 4 jak była tak nic się nie przesunelo. Głodny nie jest bo po wstaniu je dopiero o 6.20 . W nocy je dwa razy o 23 i o 2.30 Nie mam chęci do życia i zaczynam mieć okropne myśli. W dzień staram się odsypiac Ale wiadome ze z tym snem różnie. Możecie mi coś doradzić ? Wesprzeć , podpowiedzieć ? Ja juz nie mam ochoty żyć.

Gość gość
Przesuń spanie... On śpi więcej niż moje 3 miesiaczne dzieciaki. Jak długie są drzemki w dzień? Spróbuj go poprzesuwac żeby chodził spać o 21 wtedy może pospi do 5. Poza tym znam rodzinę gdzie dzieci nieważne co budzą się o 4.30 5.00 bo tak mają. Moje dzieci chodzą spać o 21-21.30 i wstają o 6 a bywa że jak wstają na jedzenie o 5 to spać pójdą dość dopiero po 7. Przestawia kąpiel i rytuały i czekaj na efekty.

Gość gość
Łatwo powiedzieć przestaw go. Mój syn autorko tez mial.w zyciu taki okres, ze budzil się koło 4 i za nic nie chcial zasnąć. Czasem godzinę nosilam go po pokoju malutkim na zmianę z przystawianiem do cyca. Bywało, ze o 6 poszedł spać na nowo. Z bardziej ludzkich rad to proponuje Ci chodzić spać razem z synkiem wieczorem i próbować złapać drzemkę w ciągu dnia. Nie jest to jakies super rozwiązanie ale moze maluch z tego wyrosnie. Zawsze tak było? Proponuje poszukac tez porad na forum gazeta

Gość gość
Opcja przedstaw go jest ludzka. Jak dziecko śpi np dużo w dzień bo autorka teoretycznie wychodzi Autorka spaecjalnie na spacer żeby spał albo o 19 lula no co dziwnego poza tym o której to dziecko ma kąpiel jak o 19 śpi...

Gość gość
Zawcześnie o 19 spać. O 19 to ty go zaczynaj kąpać. A nawet 19.30 trudno będzie marudny jakis wytrzymasz

Gość gość
Bez przesady dla mnie normalną godziną zasypiania niemowlaka jest 19 - 19.30 a nie 22 czy później! M9ja córka jak była malutka szła spać o 18 i nie szło jej przetrzymać, po prostu zasypiała, taki miała rytm. Teraz zasypia o 19.30 a ma 9 miesięcy. Ma 2 drzemki w ciągu dnia. Wstaje ok 5 po zmianie czasu a wcześniej o 6. Ale jak pierwsze ząbki jej szły to się budziła i bawiła w po 3 w nocy. Minęło jej to po ok miesiącu. Jak teraz się budzi o 5 czy czasem trochę przed to od razu wstaje w łóżeczku piszczy radośnie i się śmieje i nie ma szans żeby zasnęła. Trudno. A jak jakimś cudem ją położyliśmy o 22 to i tak wstała przed 5. A soanienod 21 czy 22 takiego maluszka nie jest zdrowe.

Gość gość
Takie dziecko i tyle musisz to przetrzymać Co powiedzieć innego Mój synek obecnie 3 letni załatwił mi horror przez 2,5 roku To jeszcze nic gdyby się budził i nie spał Darl się po kilka godzin Rekord pobił na półtora roku 5 godzin darcia Nie dało się to uspokoić Początki karmienia po 7, 8 razy w nocy po czym między 4-5 podubka Współczuję tylko tego ze sama jesteś Bo ja zawsze miałam najpierw rodziców siostrę A potem męża Ale co przeżyliśmy to nasze Takie dziecko i koniec Dopiero teraz jak usnie np w samochodzie to można go przenieść, bo dawniej nie wiadomo jak go złapać Zawsze to ale zawsze budził się zrywal po prostu i dawaj darcie Chodziliśmy po lekarzach wszystko ok Nasz mały strasznie przeżywa jakieś nowe doświadczenia imprezy Zawsze po takim dniu wiemy że noc z głowy Ale teraz jest to raz na 2 tygodnie średnio A nasza cora roczną to anioł po prostu! Od około 7 miesiąca przedypia każdą noc Je około 19 flache i do 6,7 śpi Kobieto ja z początku nie mogłam dojść do siebie jak parę nocy tak przespalismy Chodziłam jak zombi Tak.organizm się przestawil Nigdy jej nie lulalam Klade na łóżku sama zasypia Tak dzieci się różnią Musisz po prostu przetrwać nie ma innej rady Mojej koleżanki syn to samo nocne wojaze i 2 razy butla Mówi że nie raz jest wykonczona Z dowiedzieli Ci Boże ze mój pierwszy dal mi popalić Przy drugim spokojnym ( A żeby drugi taki był to chyba jak wygrana w totka) to nieocenione :-) powodzenia!!

Gość gość
Tez tak miałam z corka, wstawałysmy o 4.30, zabawa i o 7.30 znowu do spania. Spałyśmy do 10. Chodziłam tez wcześnie spać. Trwało to parę miesięcy i minęło. Później jeszcze rozne dziwne rzeczy odprawiala, ale przynajmniej mam teraz co wspominać i można się pośmiać. Np. Byl okres ze wstawala w nocy, a ja musiałam ja nosić przez 15 min od okna do okna i opowiadać ze wszyscy i wszystko spi i ona tez musi

Gość goscOla
Mały o 19.00 jest przygotowywany do snu - wybieramy piżamie, zaslaniamy okna, robimy butle i inne p*****ly. Kolo 19.30 zasypia z butla W ciągu dnia idzie spać 3 razy w sumie na około 3 Max 4 godziny (powtarzam W SUMIE) Może spróbuję go przesunąć na 20 ... Obawam się ze nim się doczekam jego pobudki o ludzkiej porze, to do tego czasu skocze z okna

Gość gość
Nie skoczysz ;-) Ja nie skończyłam i miliony innych mam z podobnym problemem też nie skoczyły :-D

Gość gość
Moja 7 miesięczna córka idzie spac o 22:00. I wstaje o 5:00 zjeść, a następnie spi dalej do 9:00 , potem nie spi już w ogóle do 14:00.... itd.. jak to zrobiłam ? Regularne posiłki o stałych porach, zabawy po 20:00.

Gość gość
Mój ma 1,5 roku. Pobudka o 3.2 na stary czas to było 4,2. W tym problem, że ja do pracy wstaje właśnie o 4,3. Wcześniej to bylo ok. Wstawałam robiłam mleko i sobie kawę. Trochę go ponosiłam. Zjadał mleko i spal dalej. A teraz Meksyk. Ale to ząbki idą. Teraz trójki. Jak nie idą ząbki to śpi od 21 do 5. Wtedy zjada mleko w półśnie i śpi do 8. Mam nadzieję, że wrócą te czasy.

Gość gość
A dlaczego tak wcześnie go kładziemy? Spróbuj stopniowo go przestawić. U mnie w tym wieku córkę kładłam o 20.30 i spała do 8 z jedną pobudką. Chyba że jesteś jak moja szwagierka. Płacze, że dziecko wstaje przed 5 ale kładzie o 19 bo ona musi mieć czas dla męża. Sorry albo jedno albo drugie

Gość gość
Też mieliśmy taki problem. Tzn może nie budził się aż tak wcześnie, bo budził się ok 5, ale dla mnie to i tak środek nocy. Przesunęliśmy spanie od 20:30-21:00. Wtedy budzi się ok 4-5 na jedzenie, ale potem od razu zasypia i śpi do jakiejś 8-9.

Gość goscOla
Mogę chodzić spać o 19.30 razem z dzieckiem ... Ale to jest jedyny czas kiedy widzę się z mężem. Wychodzi o świcie wraca wieczorem. Ja wiem ze nikt mi nie da złotej rady. Zastanawia mnie jak inne matki przeżyły ten początek. Wydaje mi się ze jestem totalnie nieporadna. Ja kocham swoje dziecko Ale poziom wyczerpania jest tak ogromny ze mam ochotę spakować torbę i stąd uciec. Jak żyć kiedy jest się 17 godzin na nogach....

Gość gość
Pocieszenie cię mam bliźnięta i starsze dziecko wszyscy od 16 maja gorszy czas więc ok 19 chce wyskoczyć przez okno a męża widzę przy przewijaku a rozmawiamy zazwyczaj o 2 w nocy jak karmimy. Na dodatek dzieciaki małe wstają po 5 a syatszak zasypia o 22 więc paść można po 22 a wstać o 5 a w nocy karmienie itp

Gość gość
Moja 5 miesięczna córka wstaje 4.30-5.30, w tym przedziale. W dzień ma trzy drzemki, dwie śpi góra 30 min, jedna jak się uda to 45 minut w domu, godzina-dwie na spacerze. Jak nie ma spaceru to to śpi może 1,5h wszystkiego. Zasypia po kąpieli ok 19,19.30. W nocy budzi się jakieś sześć, siedem razy, w tym jedna pobudka trwa np godzinę (np od 3 do 4wcale nie śpi) Tak to jest...

Gość gość
no i dobrze,ze rzadko możecie być z mężami bo byście zaraz dorobili kolejnego bachora,

Gość Ągość
U mas bylo to samo. Trzeba przeczekać. Pobudka była O 2 -3 brałam kołdrę małego i do pokoju na dywan on się bawił ją drzemalam. Nie dało rady inaCzej. Jakoś przeszło.

Gość gość
Współczuję...moja córka 6mcy śpi od 19 do 7 rano bez przerwy od kiedy skończyła 4mce. W dzień ma 3 krótkie drzemki oj pół h do godziny

Gość gość
21.23 i jaki wniosek? Chciałaś dobić tym autorkę czy się pochwalić?

Dzieciątko ma pół roczku, to piękny wiek dla dziecka i bardzo mi przykro, że jesteś tak wymęczona, że nie potrafisz się tym cieszyć. Dzieci bardzo szybko rosną i ten problem zaraz sam się rozwiąże. To nie będzie przecież trwało latami. Postaraj się wypoczywać kiedy się tylko da, bo rzeczywiście brak snu, to rozregulowanie, jest bardzo wyczerpujące. Rozumiem Cię doskonale, że możesz mieć już z tego przeróżne złe myśli. To wszystko jest chwilowe i minie. Kochaj dzieciątko, tulaj i całuj i nie miej mu za złe ;-)

Gość gość
To proste! Za duzo śpi w dzien! 3-4 godziny to sporo. Spróbuj zrezygnować z jednej dziennej drzemki i przesunąć godziny pozostałych. Niech spi w dzien maks 2 godziny!

Gość gość
Z innej beczki to niech wiesniaro nie zasypia ci " z butla " bo biedne dziecko będzie miało próchnice butelkowa.

Gość gość
Ja bym spróbowała później kłaść spać, nawet o 21. Stopniowo przesuwaj porę zasypiania. Jeśli nie pomoże, to po prostu ten typ tak ma. Moje dziecko chodzi spać ok. 20-21 i śpi do 7.30-8.00. Ale budzi się w międzyczasie 3-4 razy na karmienie, a ma już 9 miesięcy. Także też wesoło nie jest.

Gość gość
A co jest takiego złego w kładzeniu spać dziecka o 22:00 czy 23:00 ? Bo nie rozumiem, przecież i tak robi drzemki w dzień.