Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spirala

Starania o dziecko po chirurgicznym usunięciu spirali

Polecane posty

Gość spirala

Hej Od 2 lat mam spiralę silvecta. Wczoraj byłam u ginekologa w celu jej usunięcia. Pani ginekolog inna niż ta u której spiralę zakładałam ponieważ tamta mnie zirytowała. Kazała mi czekać na wizytę półtorej miesiąc co dla mnie jest absurdem jeśli płacę za to 150 zł :o No i okazało się, że to była dobra decyzja ponieważ spaprała robotę i spirali nie da usunąć na fotelu ginekologicznym tak normalnie. Szanowna pani doktor za krótko obcięła nitki. Na tyle krótko, że nie ma ich w szyjce :o w związku z czym muszę iść do szpitala na zabieg usunięcia spirali :o jakaś opatrzność chyba bo podejrzewam, że tamta by ją wyszarpała rozwalając mi pół macicy przy okazji...nowa ginekolog nie chciała robić tego w gabinecie bo mogłoby się skończyć szyciem macicy wewnątrz, dlatego skierowała mnie na zabieg :o Zabieg w środę. Mam odczekać do kolejnej miesiączki i po zacząć starania o dzidzię. Czy któraś z was miała taką sytuację??

Gość gość
"półtorej miesiąca" , mówi się i pisze ,półtora miesiąca. Półtorej to np.szklanki wody czy butelki.Trochę chyba możesz odróżniać rodzaje? Co do reszty to w czym masz problem,lekarka wszystko ciwyjaśniła

Gość gość
12:47 twój wpis niczego do tematu nie wnosi. A to nie jest forum polonistyczne.

Gość gość
Czy jest tu kobieta, która miała podobne przejścia ze spiralą i bez trudu zaszła w ciążę?

Gość gość
up

Gość gość
up up

Gość gość
Ja tez miałam bardzo krótkie sznurki które się jakby wciągały do środka. Lekarz kazał mi przyjść podczas krwawienia bo łatwiej tam się dostać i wyciągnął. Skonsultuj to z innym lekarzem wiem ze chirurgiczne usuwanie jest niebezpieczne i może powodować problemy z zajściem w ciąże

Gość gość
14:16 Ale one w ogóle nie wystają. I mam miesiączkę aktualnie bo specjalnie tak się umawiałam. Ona nie jest w stanie się do tej spirali dostać po prostu a nie chce mi zrobić krzywdy grzebiąc tam do skutku... :o

Gość gość
Nie wiem jak tam masz bo nie widzę ale usunięcie chirurgiczne jest poważnym zabiegiem zapytaj jeszcze innego lekarza