Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziusienka23

Po jakim czasie zaszłyscie w ciaze ?

Polecane posty

Gość Madziusienka23

Witam. Staramy sie z partnerem o dziecko, juz 4ty miesiąc i nic, wiem ze to nie takie hopsiup jak sie wydaje ale jednak bym chciala odrazu. Więc chciałabym sie dowiedzieć, po jakim czasie Wam sie to udalo? Czy sie wspomagalyscie jakimis lekami ?

Gość gość
Ja się starałam z partnerem ponad 3lata i dla nas było wyjśćie tylko in vitro udało sie za drugim razem niestety straciłam ciąze. Bierzesz kwas foliowy?

Gość gość
I jeszcze magnez z wit b mozesz brac

Gość Madziusienka456
A kwasu foliowego sie nie bierze jak sie juz jest w ciąży ?

Gość gość
niby się stosuje przez kolejne 3 miesiące ciąży, ja tez stosuję dicofer w ciąży na niedobór żelaza, bo to tragedia jakaś... Nie stosuję go długo ale juz kilka dawek sprawiło,że w końcu jest lepiej.

Gość gość
Kwas foliowy to tak z pół roku przed najlepiej brać. Ja biorę kwas foliowy z magnezem. Pierwsza ciąża 13 cs. Teraz ponad 2 lata i nie może zaskoczyć mimo leczenia. Jeśli nie zajdziesz w najbliższych 2 cyklach to Idz do ginekologa i się przebadajcie z partnerem.

Gość gość
Ja może miałam szczęście ale zaczęłam starać się z mężem od listopada a w połowie stycznia dowitedzialam się o ciąży. Wtedy już byłam w 6tc

Gość gość
Mnie też się udało bo już w drugim cyklu

Gość gość
Mi w drugim cyklu starań, pierwszy ciąża biochemiczna, pozytywny test dzien przed terminem miesiączki, następny dzien krwawienie.

Kwas foliowy według zaleceń powinno się zacząć brać na trzy miesiące przed rozpoczęciem starań o dziecko. To ważne bo dzięki temu zmniejszamy ryzyko wystapienia wady cewy nerwowej . Bierzemy go do zakończenia pierwszego trymestru Najlepiej wybierać taki kwas który jest lekiem a nie suplementem wtedy możemy mieć pewność że zawiera on dzienną dawkę rekomendowaną przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne.

Gość gość
nam się udało dopiero po roku. pomogła nam naprotechnologia, używałam komputera cyklu - cyclotestu. Poznałam doskonale swój cykl i za miesiąc zostaniemy rodzicami :)

Gość gość
Ponad pol roku ze znajomoscia cyklu metoda termiczno-sluzowa. Zaplanowana corka juz jest. ;)

Gość gość
po roku sie udalo