Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Może i głupie pytanie dotyczące wakacji

Polecane posty

Gość gość

Co roku jeździmy w lipcu na wakacje z 6l córka nad nasze polskie morze. Mamy miejsce pokój u jednych właścicieli od kilku ładnych lat. Teraz jestem w ciąży będę rodzic w polowie maja. Maz mówi ze nigdzie nie jedziemy z takim maluchem. Córka będzie bardzo zawiedziona. Ja bym chciała chociaż na 5 dni ? Drogę mamy daleka bo z lubelskiego. Ale taki maluch przecież większość czasu śpi. Juz o tym myśle bo jeszcze w tym roku będę musiała zarezerwować pokój. Myślicie że mąż na racje?

Gość gość
A nie możecie pojechać np w sierpniu?

Gość gość
Może być różnie, bo możesz urodzić z opóźnieniem, a noworodek na wyjeździe to żadna frajda dla pozostałych osób w pensjonacie, trudno żeby ktoś odpoczywał mając za ścianą płaczące po nocach niemowlę. Co innego gdybyście wynajmowali domek. Zresztą - przecież mąż może pojechać sam na tydzień ze starszą córką.

Gość gość
Ja rodziłam w maju to we wrześniu pojechaliśmy nad morze. Syn dużo spał więc wyjścia nie były problemem i dla nas i otoczenia:). Dobrze ktoś zauważył, że może być różnie z takim maluchem, może mieć kolki itp. W tym roku syn miał ponad rok, pojechaliśmy w lipcu, ale obok w pokoju była rodzinka właśnie z takim maleństwem i pierwszej nocy jak przyjechali to pół pensjonatu nie spało, ale był typowo dla rodzin więc wszyscy byli wyrozumiali

Gość gość
ja tez bylam na wakacjach z corka urodzona w kwietniu,mieszkalismy w wynajetym domku caly miesiac.problemow nie bylo i nieprzeszkadzalismy sasiadom.trzeba tez zrozumiec,ze nie kazdy zyczy sobie miec wrzeszczace niemowle za sciana podczas urlopu.

Gość gość
Tylko, że w takich kwaterach zawsze są uciążliwe dla innych rodziny z dziećmi. Te starsze też przeszkadzają, więc wątpię, że niemowlak autorki zrobi taką różnicę. Mnie przeszkadzają dzieci w każdym wieku i perspektywa sąsiedztwa z niemowlakiem nie rusza mnie bardziej niż z 3-latkiem

Gość gość
Kiedyś byłam na wakacjach w hotelu i obok mieszkała rodzina z 2 dzieci, jedno niemowlak, drugie ok. 2 lata, po 2 dniach zmieniłam pokój, były to wczasy zagraniczne i polecieliśmy tam sami-( nasz syn został z Dziadkami), pojechałam odpocząc od płaczu naszego, więc nie uśmiechało mi się słuchania "ryków" obcych dzieci :)

Gość gość
Czytając wasze wypowiedzi stwierdzam, że chyba w przyszłym roku sobie odpuścimy. Nie możemy jechać w inny termin, ponieważ mój mąż nie dostanie urlopu. I tak jak mówicie nie wiadomo jakie bedzie dziecko, to ze pierwsze było aniołem nie mialo kolek, to nie znaczy ze i drugie takie będziecie. Morze by tak wrzesień ale córka będzie chodziła do 1 klasy wiec to odpada.

Gość gość
Na wczasy co prawda autem i tylko na Wegry jechalam z 2.5 latkiem a samolotowe do Grecji to z 3.5 latkiem Nie zdecydowalabym sie na niemowlaka w podrozy. Nie polecam.

Gość gość
Ja jechałam nad morze w tym roku z 3-miesięcznym dzieckiem, też mamy jeszcze starsze i nie wyobrażam sobie pozbawiać je normalnych, rodzinnych wakacji, i tak ze względu na malucha jechaliśmy tylko na tydzień i tylko nad morze. Dodatkowo mieszkamy w Krakowie i dzieciom po prostu potrzebna jest zmiana klimatu raz na jakiś czas i czyste powietrze. Pewnie że dzieci są różne, bywają takie z problemami, mega płaczliwe,z kolkami... ale zakładając że większych problemów nie będzie, to mogą być naprawdę fajne wakacje. Rok później to już będzie bieganie za maluchem z językiem na brodzie... Nasza spała całą noc, bo każdy dzień na świeżym powietrzu, na plaży też miała fajne drzemki, morze jej szumiało i wiatr, nie marudziła o nic, karmiłam piersią więc nie martwiłam się o pory posiłków. Na pewno pół roku później nie byłoby już tak lekko. Podróż też poszła bezproblemowo, po prostu trzeba było rozplanować.

Gość gość
gość dziś Ja jechałam nad morze w tym roku z 3-miesięcznym dzieckiem, też mamy jeszcze starsze i nie wyobrażam sobie pozbawiać je normalnych, rodzinnych wakacji, i tak ze względu na malucha.. x A ja sobie nie wyobrażam, żeby obce dziecko mi płakało w nocy czy o 6 rano, Ty miałaś farta, że maluch przesypiał noce, gdybym była waszą sąsiadką z za ściany i balowa w pokoju czy na balkonie, to byś była zadowolona ?

Gość gość
Poza tym nie wierzę że raptem wszyscy zabieraja na wakacje wyłącznie grzeczne, cichutkie, mówiące szeptem i chodzące na paluszkach dzieci... jeśli się jedzie do ośrodka przeznaczonego typowo dla dzieci, to nie powinno być żadnego problemu.

Gość gość
Dokładnie z takim maluchem to tylko wynajmować domek

Gość gość
ja bym pojechała na twoim miejscu, to w końcu polskie morze a nie koniec świata. Poza tym córka będzie winić młodszą siostrę, że przez nią ona nie ma wakacji. Bardziej się dziwię ze co roku od 6 lat jeździcie w jedno miejsce... tyle ciekawych rzeczy, miejscowości a wy wciąz to samo. Chociaż miejsca nad Bałtykiem byście zmieniali, nie szkoda wam życia?

Gość gość
Ja jechałam nad morze w tym roku z 3-miesięcznym dzieckiem, też mamy jeszcze starsze i nie wyobrażam sobie pozbawiać je normalnych, rodzinnych wakacji, i tak ze względu na malucha.. x A ja sobie nie wyobrażam, żeby obce dziecko mi płakało w nocy czy o 6 rano, Ty miałaś farta, że maluch przesypiał noce, gdybym była waszą sąsiadką z za ściany i balowa w pokoju czy na balkonie, to byś była zadowolona ? x jasne ja mam siedzieć w domu bo moze komuś bedzie moje dziecko przeszkadzało.... mieszkam też w bloku, gdzie też słychac... i co? mam się na pustynię wynieść? poza tym nie przesadzajcie że dziecko znów tak płacze całymi nocami. Moje dzieci aktualnie mają 7 i 9 lat i co roku, od ich urodzenia jeżdzimy na wakacje i nigdy nie kierowałam się tym że komuś bedzie to przeszkadzało.... to niech ktoś szuka sobie hotelu gdzie nie przyjmują dzieci. MOje życie, moje przyjemności, moje wakacje, moje pieniądze i mi ma być dobrze.

Gość gość
A ja sobie nie wyobrażam, żeby obce dziecko mi płakało w nocy czy o 6 rano x to siedź w domu :)

Gość gość
Nie wiesz jskie bedziesz miec dziecko. Moze bardzo placzliwe. Nie sugeruj sie tym jakie bylo pierwsze bo drugie moze byc inne. A co jwsli bedzie plakac w samochodzie. Wypniesz z fotelika zeby przytulic jadac autostrada? Dojda pewnie postoje na karmie ie czy pieluche. Moze dzoecko bedzie wisiec na piersi i karmienie zajmie godzine lub dwie a nie 30 min. A to znacznie wydluzy podroz.

Gość gość
Odpuscilabym. Albo wysłała męża że starszą córka. Nie wiesz, jaki będzie maluch, może mieć kolki i taki wyjazd będzie męcząrnią dla was wszystkich. Starsza córka też się nie wyspi w j3dnym pokoju. Mieliśmy w tym roku podobną sytuację. Synek miał straszne kolki do 3, 5 mies. Za to dużo spał w dzień i robiliśmy calodniowe wypady na plażę, nad jezioro itd. Więc mój 5latek nie odczuł, że z czegoś przez maluszka rezygnuje, bo itak zasypial w samochodzie w drodze powrotnej i wstawal rano.

Gość gość
MOje życie, moje przyjemności, moje wakacje, moje pieniądze i mi ma być dobrze. x Typowa, roszczeniowa maDka Brajanka i Dżesiki :)

Gość gość
Moje dzieci aktualnie mają 7 i 9 lat i co roku, od ich urodzenia jeżdzimy na wakacje i nigdy nie kierowałam się tym że komuś bedzie to przeszkadzało.... to niech ktoś szuka sobie hotelu gdzie nie przyjmują dzieci x I też tak robię, bo nie jeżdżę w 4 osoby do jednego pokoju za 500 + a wątek nie jest o mnie i moich wakacjach.

Gość gość
ja bym sobie darowała, to malutkie dziecko i nie wiesz jakie będzie