Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z reka na sercu ile razy kapiecie roczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Ile razy w ciagu tygodnia? Ja sie przyznaje bez bicia ze latem owszem codziennie ale zima czy jesiania tylko buzka raczki codziennie a cala kapiel co drugi dzien. Uwazam ze to wystarcza. Prosze teraz mozecie mnie zjechac

Gość gość
I dodam jeszcze ze jak jest przeziebiony to nie kape nawet trzy dni

Gość gość
Raz na miesiąc ale za to w przerębli niech się gówniarz chartuje :)

Gość gość
Codziennie.

Gość gość
Ja od okresu noworodkowego kąpałam co 2 dni, nie uważam tego za wstyd. Są tacy, którzy kąpią raz na tydzień.

Gość gość
Szybki prysznic na wieczór, kąpiel w wannie raz na tydzień.

Gość gość
Szybki prysznic codziennie,jak mi sie bardzo nie chce to myje tylko pupe pod bierzaca woda,raczki,buzie,zeby...raz na trzy-cztery dni dluzsza kapiel w wannie z myciem glowy.jak dziecko bardzo przeziebione to tez kapiel odpuszczam chyba ze po goraczce jest spocone to wtedy kapie ale dopiero jak teperatura spadnie

Gość gość
Jak skonczyl 3m-ce zaczelam go kapac co 2 dzien i tak juz zostalo, wyjatkiem jest tylko lato wtedy codziennie obecnie ma prawie 2latka

Gość gość
Mój syn ma prawie 5 lat, przez całe swoje życie nie był myty 2 razy i raz przez 3 dni, jak leżeliśmy w szpitalu. Wyobrażacie sobie nie wziąć prysznicu codziennie? Hmmm, pewnie tak. Tu był kiedyś temat, że podpaski wymieniają 1-2 razy w ciągu dnia, więc o czym mowa.

Gość gość
Codziennie od urodzenia, bo uwielbia kąpiele, ma 1,5 roku:)

Gość gość
Hm ja się kąpie codziennie więc uważam, że młodemu też nie będę żałować wody. A z ciekawości czemu nie codziennie? Nie lubią wody, boją się wasze dzieci? Lato, zima, wiosna, jesień o każdej porze roku człowiek i nawet dziecko się poci

Gość gość
W lato codziennie bo biegał po placu od rana do wieczora i brudas ze ho ho.. no a teraz 2-3 razy w tygodniu. okres niemowlecy od urodzenia 2-3 razy w tygodniu,nie ma potrzeby czesciej moim zdaniem..

Gość gość
Codziennie, nie wyobrażam sobie po całym dniu w pampersach nie pomoczyc pupy.

Gość gość
Co najmniej raz dziennie. Syn ma 4 lata i w sumie dni, podczas których ani razu nie kąpał się/ew. brał prysznic było max 5. Buzię, rączki i tyłek myć i tak trzeba, więc wygodniej mi po prostu wrzucić dziecko do wanny...

Gość gość
14 miesięczniak. Kąpiel z myciem włosów co 2-3 dni. A tak codziennie rano i wieczorem toaletka czyli mycie buzi, rączek, pupki, stópek a czasem pod paszkami lub szyjka. Oczywiście praktycznie przy każdej zmianie pieluchy pupka jest myta ciepłą wodą, mydłem i wacikami, wycierana ręcznikiem. Stąd kąpiel może być śmiało co 3 dni. Buzia i rączki też są myte, np po jedzeniu czy spacerze. Na noc przebieram w piżamki.

Gość gość08
Mój synek ma 11 miesięcy. Myjemy się codziennie. Pozdrawiam.

Gość gość
Mój syn ma 11 miesięcy i kąpie go od urodzenia co 2 dzień i czuje ulgę, gdy jest ten wolny dzien od kąpieli :-) bo chociaż trochę odsapne.

Gość gość
20miEsiecy kapiel o tej porze roku co 2-3 dni

Gość gość
Najpierw kąpiel była co drugi dzień ale od kiedy skończył 7 mcy kąpie go codziennie. Lubi to i dla mnie to taki wieczorny rytuał. Sama biorę szybki prysznic rano i wieczorem - bo lubię :-)

Gość gość
Codziennie. Bardzo lubi.

Gość gość
Półtora roku, codziennie. Dlatego ze jest to rytuał codzienny przed snem no i bardzo lubi, samsie domaga. Ale mydełkiem myje co 2-3 dni a tak to w samej wodzie sie pluska

Gość gość
Ale nawet zalecenia są takie, że buzia, ręce, stopy, pachy, pupa codziennie - ale reszta ciała co 2 dni i to najlepiej szybki prysznic. Bo inaczej zdziera się warstwa ochronna naskórka. Chyba, że dziecko wybitnie się ubrudzilo to oczywiste, że wtedy do wanny. Za duża higiena jest gorsza niż jej brak (np ciągle podmywanie się kilka razy dziennie wymywa dobre bakterie i grzybica gotowa -to opinia ginekologa żeby nie bylo; albo ciągle mycie rąk = wyprysk czy inne zapalenie skóry).

Gość gość
Zapalenie skóry od mycia rąk? No chyba że ktoś myje maniakalnie, co 10 minut cały dzień... Ręce myjemy zwykle kilkanaście razy dziennie, albo więcej, po przyjściu do domu, przed jedzeniem, po przewijaniu dziecka, po sprzątaniu itd. Ja myję dziecko codziennie, ale dlatego że uwielbia kąpiel. Skórę ma mięciutką, nie używamy kremów ani balsamów, chyba że na mróz. Jakby tak nie lubiła, pewnie myłabym rzadziej, chociaż dalej potrafi wetrzeć sobie jedzenie we włosy, albo jajecznica ląduje pod bodziakiem...

Gość gość
codziennie

Gość gość
Zalezy nieraz codziennie, a nieraz co drugi dzien. Raz nie kapalam z 2 dni przez chorobe i wysoka goraczke.

Gość gość
lepszy prysznic niż kiszenie w wodzie. najpierw dziecko w wodzie umyjesz a potem ono się w tej wodzie pluska. poczytać trochę a się dowiecie

Gość gość
Codziennie, ale oczywiście rzeczy do kąpieli kupowane z głową a nie z reklamy (bo tak co najmniej z 50% kosmetyków "dla dzieci" najwyżej do mycia naczyń się nada).

Gość gość
22.56 owszem od wody, bo woda wysusza skórę i pozbawia jej filmu ochronnego i zabija te dobre bakterie więc jest bardziej narażona na bakterie patogenne. Nadmiar mydła też podrażnia.