Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona dziewczyna

głosy w głowie, zanim zasnę

Polecane posty

cześć mam coś takiego, nigdy tego nie traktowałam serio, ale przeczytałam w necie, że to może być poważne. Otóż, słyszę głosy w głowie i nie jest to mój wewnętrzny głos. Zanim zasnę, kiedy leże w ciemnościach słyszę w głowie przeróżne głosy. Wczoraj gdy już prawie zasypiałam ten hałas w glowie mnie wybudził. Był to głos kobiecy : mówiłam ci zrób to porządniej i taki jakby z oddali jakby ze studni. Czasami kilka głosów, gada bez sensu. Zwyczajnie leze i obserwuję co ten mój umysł wyprawia, bez żadnej mojej engerencji w to. Skąd się bierze ta paplanina? Są to jakieś rozmowy z dnia, które się we mnie jakoś zakodowały?

Gość gość
z d.upy

Gość gość
Do psychiatry sie zgłoś przepisze Ci leki psychotropowe

Gość gość
ja też to mam po prostu to są sny jeszcze do końca nie zasnęłaś jesteś jeszcze świadoma ale już wchodzisz do tej przedziwnej krainy czasem budzi mnie krzyk zauważyłam że to się objawia jak jestem zmęczona i bardzo chce mi się spać do tego dochodzą świadome sny i paraliż senny moim zdaniem powinnaś kłaść się wcześniej spać by nie doświadczać tego zjawiska

Gość gość
to tylko demony takie sa skutki ze odeszłas od boga

o jezu nie chcę żadnych leków psychotropowych, mam pracę i obowiązki. Mam chodzić jak przymuł tylko dlatego, że mam paplaninę w głowie ? nie to ja już nie mam problemu. Ale nie serio, to jest az taki problem że wymaga leczenia? dlaczego?

20:28 dajesz mi iskierkę nadziei. Faktycznie kładę się bardzo późno, ok 3, 4 nad ranem i faktycznie, ten głos był jakby częscią snu z którego raptownie się wybudziłam. Dość ciężko pracuję w restauracji z ludzmi. Pełno jest hałasu w ciągu dnia, gra muzyka i ludzie duuużo mowią, może to się jakoś zachowuje we mnie i ta paplanina, gwar, jakoś zostaje we mnie...

Gość gość
proponuję kup sobie melatoninę w aptece albo szyszki chmielu są dobre na sen i nie będziesz się wybudzać sen jest bardzo ważny dla organizmu

Gość gość
Ja miałam tak że za nim zasnęłam słyszałam głos, ten głos był demoniczny namawiał mnie do złego to było straszne byłam przerażona brałam leki i nawet poddałam się egzorcyzmowi u księdza, pomogło nie słysze już żadnych głosów na szczęście:)

20:37 dziękuję, melatoninę jak najbardziej spróbuję :)

Gość gość
Nie chce byc złym prorokiem, ale głosy sa charakterystyczne dla schizofrenii. Ale moze mylisz to z takimi abstrakcyjnymi myślami, które sie pojawiają na sekundę przed zaśnięciem? Wiesz pewnie co mam na mysli - to sa takie niedorzeczne zdania, stwierdzenia i zaraz potem sie zasypia.

u mnie te głosy nie są demoniczne, nie słyszę rozkazów w języku niemieckim :P takie bajdużenie, bezsensu... i po polsku:P

Gość gość
a zmartwie cie kazdy ma podszepty złego albo nawet w myślach obrazy pożądania

no tak, takie bezsensowne zdania padają, nie mające sensu i zawsze wtedy jak jestem zrelaksowana i mam odpływać w sen. W ciągu dnia to się nie zdarza. Właśnie zmartwiłam się ta schizofrenią. Boże, żebym na to nie zachorowała.

Gość gość
Mysle, ze to taki polsen. Jestes bardzo zmeczona ( pora juz pozna) i mozg tworzy rozne halucynacje. Ja np jak jestem zmeczona bardzo widze rozne rzeczy, aleto tylko gdy klade sie pozno i jestem juz naprawde zmeczona. Swoja droga to niesamowite co moze nam narzucic nasz mozg!

Gość gość
Dość częste na pograniczu snu i jawy. Normalne. Mózg w czasie snu i już zapadania w niego potrafi wytwarzać, dość chaotycznie, szczątkowe i bardzo ograniczone osobowości. To one "grają" w naszych snach różne postacie. Co innego gdybyś to miała na jawie ale tak to nic nadzyczajnego i nienormalnego.

obrazy pożądania byłyby rzeczywiście dziełem szatana takiego szatana-erotomana :P coś mnie zaniedbuje z tymi pożadliwymi obrazami. Na czynienie zła też nie mam za bardzo czasu. Może na urlopie znajdę chwilę na obmyślenie planu obrabowania banku i zdobycia koncesji na broń palną :P poczekam na przypływ kreatywności :P ale ci religijni ludzie są zabawni :D

Gość gość
to wyżej napisałam do zabawnej osoby z 20:50

Gość gość
Boje sie takich tematów. Ald wczoraj w nocy tez cos słyszałam. Czasem jakby piski z oddali,wtedy sie zastanawiam czy w domu sie komus cos nie stało .Pare razy tak mialam ze też słyszałam jakby ktoś gadał Ale nie rozumiałam co.Możliwe ze u szwagra telewizor szedł piętro niżej. Miałam też Tak że za dnia słyszałam jak woła mnie mąż który pojechał akurat do sklepu,że wolą moje imię I mu wołam idę! Że jakby za drzwiami,za chwilę znów to słyszę i mu krzyczę no przecież już otwieram.Otwieram a tam nic.dzwonię do niego wystraszone bo przez myśl mi przeszło czy wypadku nie miał, a on w sklepie w kolejce.:/

Gość gość
Ciekawie jest gdy we śnie ma się świadomość śnienia, wtedy można normalnie sterować snem! Kiedyś ciężko chorowałem i co noc miałem koszmary. Raz w jednym z nich zorientowałem się że to sen i wkurzony ustawiłem "koszmary" i "horrory" w dwuszeregu. Taką im jazdę zrobiłem aż mnie o litość błagały i przepraszały. Mówiły, że już nigdy nie będą. Kłamały bo jeszcze kilka razy próbowały snu podszywu ale im nie wyszło i koszmary skończyły się.