Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuszka24oO

Jakie ćwiczenia rehabilitacyjne?

Polecane posty

Gość anuszka24oO

Jestem po złamaniu nogi lewego podudzia jest to wieloodłamowe złamanie kośc***iszczelowej i strzałkowej są zespolone płytkami i śrubami. Kości jeszcze się całkowicie nie zrosły ale jestem już bez gipsu. Niestety ale moja noga po zdjęciu gipsu wyglądała okropnie spuchnięta czerwona i bez możliwości wykonania jakiegokolwiek ruchu. Jestem już dwa tygodnie bez gipsu coś nie coś mogę poruszać stopą łydka twarda że przysiadu nie mogę zrobić. Stopa nadal puchnie jeszcze a przy kostce nie mam czucia ale gdy dotknę mocniej to coś czuję. A więc czy to zejdzie wszystko jakie mam wykonywać ćwiczenia aby noga doszła szybciej do sprawności? Nie mam żadnych piłek itp co polecacie? Stąpam na nogę i chodzę za pomocą kul naciskam nogą na wagę do 15 kg ale ciężko zgiąć nogę stojąc. Ile takich ćwiczeń robić jak długo?

Gość gość
Zadajesz tutaj pytanie laikom a powinnas miec masaze i cwiczenia z rehabilitantem.

Gość anuszka24oO
Właśnie mój ortopeda stwierdził że za szybko na rehabilitacje i tylko kazał mi stąpać na tą nogę i chodzić za pomocą kul tak więc myślę sobie że sama zacznę rehabilitację ale nie wiem jak jakie masaże itp nie mam żadnych przyrządów rehabilitacyjnych

Gość gość
To znaczy ze jest jeszcze stan zapalny i moze wystapic pogorszenie. Ruszaj palcami i odczekaj az wszystko sie zagoi bo ryzykujesz wypadnieciem i stanem zapalnym wokol zrostow i srub. Czytaj ksiazki, chodz ile to jest dozwolone i kropka. Nic sama i za wczesnie.

Gość ogresid
Ćwiczenia swoją drogą, ale warto zapisać się na zabiegi w gabinecie u rehabilitanta. Ja chodzę na rehabilitację do gabinetu G&R w Krakowie i czuje dużą różnicę po tych zabiegach. W domu ćwiczenia to tylko uzupełnienie jest. W gabinecie mają odpowiedni sprzęt i wykwalifikowanych rehabilitantów.