Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paniczny strach o utratę ciąży!!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny , mam problem. Jestem w 15 tygodniu ciąży , miałam już kilka usg , badania genetyczne , wszystko jest super. Natomiast ja nie potrafię cieszyć się do końca ciąża. To znaczy jest super kiedy wyjdę z gabinetu po usg bo widziałam ruchy , słyszałam serduszko . . . I jest ok przez kilka dni natomiast im dalej tym gorzej. Zaczynam się zamartwiać czy moje dziecko żyje , czy wszystko jest ok. Nie mogę latać przecież co tydzień na usg. Ostatnie usg w 12t4d, na kolejne lekarz kazał przyjść około 18 tygodnia a ja czuje , że szaleje . Czy ktoś też tak miał ? Żyje od usg do usg, jak największe ryzyko poronienia minęło to teraz czytam o obumarciach płodu i sie nakręcam. Zwłaszcza , że od 14'tygodnia oslably mi objawy i czuje się o wiele lepiej więc zamiast się cieszyć zaczynam sobie wkręcać bo slabsze objawy, w 13 tygodniu co dzień płakałam jak bóbr i przeszło z dnia na ddzień , jestem mniej senna , mniej mdłości no i temperatura niższa bo była 37 a jest 36,7

Gość gość
to po cholere czytasz jakieś bzdury?

Gość gość sie
Ten strach i lęk będzie Ci towarzyszył juz do końca ciąży, a nawet bym rzekła do końca zycia;) Uspokoj się, co ma być to będzie. Stres szkodzi Tobie i dziecku. Myśl pozytywnie:)

Gość gość
Chyba większość kobiet w ciąży tak ma...

Gość gość
kup sobie detektor pulsu płodu, zawsze bedziesz miec poczucie ze jest ok

Gość gość
Jak poczujesz ruchy dziecka to bedzie lepiej. W sensie jak bedziesz miala atak czarnych mysli to je poczujesz i ci przejdzie. Zajmij sie czyms i odetnij sobie internet ;)

Gość gość
Ważne jest by wspomagał cię mąż zwłaszcza podczas badań ginekologicznych nawet cipki. Powinien wspierać poród. CC jest zawsze ryzykiem zakażeń . Mąż kilka razy dziennie osłuchiwał uchem tętno płodu. Nie wstydzę się męża podczas badań czy porodu!

Gość gość
Zazdroszczę ze w ogóle jesteś w ciazy. Ja nie mogę mieć dzieci i tak strasznie ciężko jest mi się z tym pogodzić

Gość gość
Przestań to czytać, przestań o tym myśleć. Ja też to miałam. Musisz wierzyć że będzie dobrze. Spokojnie. Twój spokój jest teraz najważniejszy. Zrób to dla siebie i dla maluszka.

Gość gość
Tak osłuchiwać powinien mąż uchem i być podczas badań bo bardziej się liczą z pacjentom. Również poród CC jest ryzykiem i dlatego rodziłam z mężem było nieźle bo również traktowali mnie jak księżniczkę dzięki mężowi.