Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kochane, jakie są pierwsze skurcze porodowe? Bo

Polecane posty

Gość gość

Bo dziś przez jakiś czas miałam ostre kłucia w pochwie a potem zaczęły się skurcze, są lekkie ale pojawiają się co 10 minut. Czekam czy się nasilą czy nie. Dodatkowo mam mdłości. Czy tak może wyglądać początek porodu? 39t6d ciąży.

Gość gość
Moze, moze. Jak sa rowno co 10 min to rodzisz.

Gość gość
Ja skurcze co 10 minut miałam cała sobotę. Po południu w niedzielę były co 3 minuty i wtedy pojechalam do szpitala. Była jakaś godzina 18. Urodziłam zaraz po 22

Gość gość
Jeszcze poczekaj, jeśli nie masz gardło daleko do szpitala. To może być fałszywy alarm Miałam takie 2 i po 2godxinach się uspokoił o. Weź prysznic, dopakuj torbę i bądź gotowa. Powodzenia!

Gość gość
Właśnie się rozregulowały skurcze:-( więc to przepowiadające. Martwią mnie mdłosci i cały czas odczuwam niepokój.

Gość gość
Ja się tak bujałam od środy wieczorem. Skurcze regularnie, później nic. Czasem trwało to kilka godzin. Urodziłam dopiero w poniedziałek rano

Gość gość
To mam nadzieję że u mnie się też rozbuja, bo w piątek indukcja:o

Gość gość
To są skurcze, mogą być regularne lub nie i mogą trwać długo. Prawdopodobnie rozwiera się szyjka i tak będzie do rozwarcia 5-6 cm. Poźniej już skurcze się nie uciszają i nie ma powrotu. Spokojnie siedź w domu nie ma się co spieszyć. Chyba, że masz daleko do szpitala to nie czekaj.