Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co przygotowujecie do jedzenia na świta Bożego Narodzenia

Polecane posty

Gość gość

Taaak ja juz o świętach :) jestem w ciąży i swieta bez stresu wszystko na spokojnie przygotuje. Co przygotowujecie czy jeszcze zawcześnie na takie plany? Bo ja jeszcze nie wiem. Myśle że wy coś pysznego??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asiutka    1999
Jeszcze nie, ale mogłyby już być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię pierwsza wigilię w życiu u siebie. Rodzeństwo z małżonkami plus rodzice. I stawiam na catering plus to co ktoś przyniesie a na pewno coś przyniosą mimo iż powiem żeby tego nie robili. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chciałbym asiutke skonsumować w święta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja uwielbiam planować, nawet jak siedzę w pracy albo jadę tramwajem to lubię wybiegać na przód. Co do świąt: Wigilia- tradycyjny smażony karp, pierogi z kapustą i grzybami, bigos, barszcz czerwony (akurat z kartonika, ale dobrej firmy) z uszkami, kąski z plasterków wędzonego łosiosia i cytrynki (zwijam w rulon, cytrynka w środku i potem można sobie skropić), śledzie (kupne) Święta: śniadanie to będzie kontynuacja bigosu i sałatka warstwówka z gyrosem (wersja majonezowa), jajka z majonezem, talerz wędlin, kiełbaski. Na obiad: cordon blue (pierś kurczaka nadziewana lazurem), duszone pieczarki, ziemniaki, jakiś sos, rolada schabowa, bitki. do tego jakaś surówka. Z ciast makowiec i 3 bit (nie umiem piec).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja też w tym roku będę świętować w ciąży :) To nasze drugie święta w tym domu, ale w zeszłym roku kończyliśmy remont dwa dni przed wigilia, nawet stołu nie mieliśmy więc święta głównie u rodziny mojej ale w tym roku mamy konflikt, więc będziemy raczej sami. Też planuje sobie porobić wcześniej i po mrozic to co się da. Standardowo będą pierogi z kapustą i grzybami i barszcz z uszkami (pierwszy raz sama będę robić oba dania) do tego rybka taka zwykła, oczywiście bigos i ćwikła. Jakąś sałatka, coś na obiad na drugi dzień. Z ciast to mleczna kanapka i może sernik. Aha i chciałam jeszcze schabik upiec pierwszy raz ale to zobaczymy jeszcze. Uwielbiam święta Bożego Narodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cordon blue to jest schab nadziewany szynka i serem zoltym, a NIE jakas pierś kurczaka nadziewana lazurem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niezupełnie;) Cordon blue to eskalopki z białego mięsa (drób, cielęcina , wieprzowina),nadziewane serem żółtym i szynką, nastepnie panierowane i smazone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bigos na wigilie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wigilia barszcz czerwony , uszka z kapusta i grzybami ryba smażona filety dorsza (nie jemy karpia bo nie lubimy ) kapusta z grzybami , ziemniaki puree , buraczki . Święta ryba smażona , sałatka jarzynowa , bigos , mięso pieczone (kaczka królik ) , ciasta : sernik z rosą , 3 bit , czekoladowe Jemy to co lubimy a nie dlatego "bo taka tradycja "

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×