Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwulatek z autyzmem

Polecane posty

Gość gość

U mojego syna stwoerdzono autyzm. Ma ponad dwa lata. Sporo rozumie ale i tak wiele wiele mniej niz rówieśnicy. Mowi kilka slow. Nie pokazuje tak ani nie. Wie i potrafi pokazac najblizszych członków rodziny i sporo obrazkow. Nasladuje pare zwierzat. Sa tu rodzice dzieci z autyzmem? Jak wygladlao to u was w wieku 2 lat? Jaka terapia pomogla.

Gość gość
Autyzm,zaburzenia integracji sensorycznej. Wez go jeszcze zdiagnozuj w innej poradni

Gość gość
Ale po co mam go jeszcze diagnozowac? Syn naśladuje duzo gestów i czynności ale mowy niebardzo. Widze ze jest za przeproszeniem w czarnej d***e za rówieśnikami

Gość gość
Moze miec problemy z mowa tylko , moze za dużo telefonu czy tabletu ? Oglada tak bajki ?

Gość gość
Sporo tv oglada.

Gość gość
Oglada duzo tv. Ale jak wytłumaczyć to że dwulatek sie z nami wlasciwie nie komunikuje. Palcem jedynie i to tez od niedawna. Jezdzimy na jakies testy to nie wspolpracuje i nie chce pokazać co umie.

Gość gość
No to moze w tym tkwi problem . Syn mojej kuzynki prawie do 4 roku życia mało mowil , i okazało sie ze to przez własnie za dużo oglądania tv , i bajek na tablecie czy telefonie . Teraz to jest powszechny problem , nie każde dziecko moze tak ma , nie wiem . W każdym razie dziecko zacZelo intensywna prace z logopeda , dużo z nim ćwiczyli w domu , czytali itd i oczywiście ograniczyli telefon i tv i w przeciągu niecałego roku dziecko jest mega gadułą . A tez ju były różne podejrzenia co sie dzieje z dzieckiem , jaka jest przyczyna . A tez ci lekarze sa różni . Poszukaj moze innego lekarza , logopedy dziecięcego czy psychologa dziecięcego .

Gość gość
Zaczęliśmy już terapie z psychologiem i zaczynamy z logopeda.

Gość gość
A jak często ma zajęcia z logopeda i psychologiem ?

Gość gość
Raz w tygodniu po godzinie. Sa tu jacys rodzice dzieci z autyzmem? Opowiedzcie jak to u was bylo