Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma piękniejszej rzeczy na ziemi od miłowania Boga całym sercem"

Polecane posty

Gość gość

wszyscy będzimy kiedyś żałowali tylko jednego, że nie zostaliśmy święci.

Gość gość
jestem niczym, jestem ziemskim robakiem..a Jezus czyni cuda...

Gość gośćsylwia
podpisuję się pod tymi słowami.

Gość gość
Jesteście pie(rdol) nieci i to zdrowo.

Gość gość
Byłam tak samo zakochana w Jezusie. Mówiłam: "nie wyjdę za mąż". Wyszłam i zrobiłam źle, teraz się męczę... to, że są księża, zakonnice, to nie przypadek...

Gość gośćsylwia
8.36 dlaczego nas obrażasz ?bo co bo wierzymy w Boga?nigdy się miłosci do Jezusa nie wyprę!Widziałam go już 2 razy!

Gość gość
Bo na kazdym kroku ludzie ktorzy sa nie wierzacy sa w polsce napietnowanie. Podobno jestesmy wolnym, demokratycznym krajem, a jednak jezeli ktos mowi otwarcie o tym, ze nie wierzy jest napietnowany. Gdyby temat brzmial, nie ma Boga i piekniejszej rzeczy niz wiara w to, to gwarantuje ze zaraz wyjele sie ogromna fala hejtu...

Gość gość
...a ja jestem wierzacy, wierze ze boga nie ma

Gość gość
Sylwio mówisz iż go widziałaś, to provo?

Gość gośćsylwia
9,11Nie moja wina że masz poczucie winy.Napiętnowani?wskaż mi jedno słowo w tym temacie gdzie niewierzący są napietnowani! Napiętnowani to są owszem nagminnie wierzący przez tych niewierzących i to w tak ordynarny sposób ze płakac sie chce .Czego nam zazdroscicie co?zazdrość o miłość do Boga o dobre uczynki dla innych??a kto wam broni też w Niego wierzyć?kto wam broni być dobrym i uczciwymCzemu to wam przeszkadza u innych?Nie raz przez niewierzaca byłam obrażana i napietnowana ale nic to.Tak Jezus juz był traktowany kiedys i to samo wierzącym zapowiedział.

Gość gośćsylwia
dlaczego provo?Moge opisac dokładnie

Gość gośćsylwia
jestem bardzo wierząca osobą codziennie z Bogem rozmawiam,od dziecka silnie czuję te wież i opiekę Matki Bozej również.Mam tyle przykładów na jego obecność ze nawet nie wiem od czego zacząć.Bóg do mnie mówi ,Matka Boza również.Wtedy łzy wzruszenia płyną same .To najpiękniejszy i najczystszy rodzaj miłośći,po to żyjemy tu na ziemi.ratujcie swoje dusze nim minie czas bo potem już będzie za późno.Przypowieść o dziesięciu kobietach z Bibli o tym mówi.

Gość gość
Sylwio ile masz lat? Jesli to nie tajemnica

Gość gośćsylwia
podam tylko jeden przykład a wy sobie wierzcie lub nie.pewnej nocy zbudziłam sie słyszac głos Boży do mnie mówiący-nie wiem juz czy słyszałam go we snie czy nie spałam fakt był taki ze się zbudziłam.słowa do mnie brzmiały tak-"I wybrałem człowieka i dałem mu moc i władzę"Rankiem sięgnęłam po pismo Swięte bo chciałam trochę poczytać.Biblia otwarła mi się na stronie gdzie moim oczom ukazał się właśnie ten fragment..Słowo w słowo -I wybrałem człowieka i dałem mu moc i wiarę.Nie rozumiałam tego.Poszłam do pracy na 2 zmianę patrzę a tam w grafiku ja jako osoba odpowiedzialna za dyżur mimo ze nigdy wcześniej to się nie zdarzyło.Parę dni temu znowu przez sen te słowa a rano telefon"Czy zgadza się pani na udział w Radzie...?"zgodziłam się.2 dni temu ta sama osoba zadzwoniła z zapytaniem czy zgadzam się być w Samorządzie.."/

Gość gośćsylwia
38

Gość gość
Religia jest jak penis, możesz być z niego dumny cieszyć się że go masz, czcić go Ale jeśli go nosisz na wierzchu machasz nim ludziom przed nosem, chwalisz się nim, wieszasz jego zdjęcia gdzie się tylko da jest z tobą coś nie tak!

Gość gość
Pomysł że inni nie chcą widzieć wszędzie oznak twojej religijności, uszanuj ich zdanie.

Gość gośćsylwia
co znaczy nie chcą widziec oznak?ktos wam każe czytać? ktoś sie wam narzuca?Nikt mi nie zabroni kochać Boga Nikt!czemu wam przeszkadza że ktoś się uśmiecha? ze ktoś chodzi do kościoła że ktoś pomaga innym?Tak was to razi?mam prawo taka być z miłości do Boga ,ze współczucia dla cierpiących,z wdzięczności za życie.Ktoś Ci kazał wchodzić na ten temat?Ktoś Cię tu zmusza być?sa/sama atakujesz .

Gość gość
z samego milowania Boga nie wyzyjesz za co zaplacisz rachunki, chleb...

Gość gośćSylwia
przecież pracuję zresztą jest powiedziane-Troszccie się o Królewstwo Niebieskie a wszystko inne zostanie wam dodanePtaki nie pracują a żyją;-).nie martwię sie o nic Bóg się o mnie troszczy ,daje mi to czego potrzebuję,on czyni cuda.Wiem ze on zadba o wszystko.

Gość gość
Ale ja nie czytam, nie interesuje mnie czy leżysz krzyżem w kościele. Rób co chcesz. Ale nie chcę patrzeć na twój krzyż w każdej państwowej instytucji, nie oznajmiaj wszystkim w koło że masz mszę robiąc chałas o 6,7 rano jak największymi dzwonami, inni ludzie chcą spać po pracy. Nie zmuszają ludzi do niepracowania w twój święty dzień.

Gość Teppic No5
"Nie ma piękniejszej rzeczy na ziemi od miłowania Boga całym sercem" ..."moim zdaniem" Tego zapomniałaś.

Gość gośćSylwia
9.58 nie porównuj czystej Bożej miłości nieskazitelnej i delikatnej do czegoś tak obleśnego i obrzydliwego.Jezus uzdrawiał bo nie mógł patrzeć jak ludzie cierpią,płakał nad nimi ,wzkrzeszał umarłych.Myślisz ze robił to na pokaz? Robił to z czystej miłośći do człowieka! Tak cięzko to pojąć?Co Ci przeszkadza?Nikt nie broni Ci też być dobrym czułym współczującym pocieszających czy darować innym życzliwy uśmiech.do tego jesteśmy powołani ,to jeśteśmy winni ojcu za życie,to wynika z potrzeby naszego serca.chcemy dzielić się tą miłoscią którą Bóg nas codziennie obdarza.Nie potrafię inaczej.

Gość gość
Każdy sobie miłuję to co chce. Sami kręcicie bat na siebie. W najbliższej przyszłości zjada się tu inne nacje i inne wyzwania i skorzystają z istniejących przepisów. Będziecie słuchać dźwięków z meczetu czy innej świątyni buddyjskiej też rozkręconych na maxa. Obok krzyżyka będzie wisiał półksiężyc i inne bożki.

Gość gośćSYLWIA
a własnie ze czytasz ,co teraz robisz niby?kto leży krzyżem?Wiara to nie jedynie kościół ,wiare ma się w sercu i z serca wypływa .Wiara Bez Boga jest martwa ,wiara bogata w uczynki jest żywa i ma być żywa.Dzwony Ci przeszkadzają a aborcje Ci nie przeszkadzają?pijaństwo przemoc wyzwiska?Zastanów sie.Kto tego dokonuje wierzący? Wiadomo że nie!

Gość Teppic No5
"Wiarę ma się w sercu" No, to na chuj epatujesz nią na kafe, skoro masz ją w sercu?

Gość gośćSYLWIA
10.28 Nie bedzie tak bo Polska ma Bożą Opiekę.Bogurodzice spiewali i wyszli obronnie-podczas najazdu szwedów na Polskę,po dziś na Jasnej Górze w murach klasztornych kule armatnie tkwią Maryja nas obroniła I i II wojna to samo.Różaniec do granic -też niesie juz owoce.JPII zawierzył Polskę Maryi -mamy potężną ochronę.Siła jest w jedności a nie w rozbiciu.Przez takich jak wy inne nacje z nas drwią bo widzą rozwarstwienie.

Gość gośćSYLWIA
10.30 odpowiedziałam na tytuł tematu i wyraziłam swoje zdanie bo mam do tego prawo .Nie podzielasz pogladów to idz stąd nikt cie tu przecież nie zapraszał.Dlaczego nas atakujecie?