Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można dać na imię córce Stefania?

Polecane posty

Gość gość

W przedszkolu mojej córki jest parę osobliwych imion: Stefania, Bronisława, Melchior (serio). Nic mi do tego ale szkoda mi tych biednych dzieci, do których pewnie nikt nie będzie się zwracał nigdy pełnym imieniem tylko zdrobnieniem, żeby jakkolwiek to brzmiało. Choć mam np sąsiadkę która nazwała córkę Maria (w mnie pięknie) i woła do niej ciągle Mańka :o :o Biedne dzieci.

Gość gość
Ładne imię, przynajmniej się wyróżnia, nie to co Alicja, Oliwia czy Maja

Gość gość
Milion razy ładniejsze niż Jessika , Angelika , Brajan Krystian , Kamil etc

Gość gość
No wiesz, Hermenegilda czy Berenika też się wyróżniają ale zadaj sobie pytanie - czy ty chciałabyś się tak nazywać? I całe życie słyszeć potem "yyyy, przepraszam, może pani powtórzyć"? Autorko, moja kuzynka jest w ciąży i szykują się na imię dla syna "Alojzy". Już wiedzą, że będą do niego mówić "Alek". Ale to wariaci, szczerze i bez ogródek mówili że szukają dziwnego imienia, żeby było niepowtarzalne. No to im się uda :D

Gość gość
Pytanie czy lepiej się wyróżniać negatywnie czy zlewać z tłumem? Gdybym miała mieć na imię np. Franciszka czy Ryszarda, to wolałabym być, jak to piszecie "dwudziestą Anią".

Gość gość
I milion razy dziwniejsze od Pauliny, Asi, Moniki, Marty czy Karoliny. Wy naprawdę tylko ze skrajności w skrajnośc umiecie? :o :o 🖐️

Gość gość
14:14 Ryszarda fajnie , jak żona Siary z Killera :D

Gość gość
14:14 Bingo, otóż to. W klasie mojej córki (V klasa podstawówki) jest Grażyna. Nawet nie będę przytaczać tego, jak ją przezywają, bo ręce opadają. Sama prosi, by mówić na nią po ksywce od nazwiska.

Gość gość
14:15 Stefania to dla ciebie skrajność?????? Sąsiedzi mają syna Kosmę i jakoś tego nie przeżywam. Imię mi się nie podoba co prawda, ale lepsze niż kolejny Kubuś...

Gość gość
Jaaaaaasne, bo teraz same Jasie, Stasie, Helenki i Hanki. Moja córka w przedszkolu ma kolezanke Lilly i to coś złego?! Imion się samemu nie wybiera, nie oceniaj rodziców którzy nazwali swoje dziecko Stefania albo jak taka mądra jesteś to powiedz im to w twarz, nie w internecie;)

Gość gość
Ale ja nie oceniam tego jakie dali jej imię. Zastanawiam się tylko po co kaleczyć dzieci takimi imionami, które są zwyczajnie staromodne i do których zawsze będzie trzeba wymyślać inną formę, bo ani do 5letniej, ani 15 ani tym bardziej 25letniej dziewczyny nikt nie będzie zwracał się "Stefania".

Gość gość
Piekne imie tez planuje tak dac córce

Gość gość
Mam w pracy 40 letnią koleżankę Stefę. Bardzo ładna i wykształcona. żeby było śmieszniej jej teściowa też jest Stefania i prababcia mojego męża też była Stefania. Sąsiadki córka mieszka teraz w Holandii i urodziła małą Stefanię.

Gość gość
Ale ja nie oceniam tego jakie dali jej imię. Zastanawiam się tylko po co kaleczyć dzieci takimi imionami, które są zwyczajnie staromodne i do których zawsze będzie trzeba wymyślać inną formę, bo ani do 5letniej, ani 15 ani tym bardziej 25letniej dziewczyny nikt nie będzie zwracał się "Stefania". X Nie oceniam ale jak można tak kaleczyć dzieci.. Nie widzisz paradoksu w swojej wypowiedzi?! Spotkaj mądralo mame małej przypadkowej Stafani i zadaj jej to pytanie: Jak można dać na imię córce Stafania. Wtedy bedziesz znala odpowiedz i nie bedziesz musiala zakladac niepotrzebnych watkow na kafe.

Gość gość
A jak ktoś się zwraca pełnym imieniem to nie ma brzmienia czy co?

Gość gość
A nie sory, zadaj pytanie: po co okaleczylas swoje dziecko imieniem, ktore jest zwyczajnie staromodne? Poza tym co ci do tego jak inni daja na imie swoim dzieciom? Boli cie to, czy jaki jest tego powod? Bo smieszy mnie twoje oburzenie, ktore dotyczy obcych ci dzieci..

Gość gość
Stefania, Stefcia, Stefuś - piękne imię

Gość gość
Moja chrześnica ma na imię Stefania. Ma trzy latka i wszyscy wolaja do niej Stefania. Autorko powiedz mi, jaka trzeba byc smutna i sfrustrowana osoba bez zycia, żeby dzień ci uplywal na rozkminianiu jak ktos nazywa dziecko...zal....

Gość gość
Zaklamane kretynki :D jeszcze napiszcie, ze same chcialybyscie miec tak na imie :D :D To imie jest po prostu BRZYDKIE i tyle, nie ma co dorabiac do tego ideologii. Kazdy bedzie patrzyl na nia jak na dziwolaga, a dzieci w szkole beda ja przezywac, juz one znajda stosowna ksywke dla Stefy :D Trzeba byc skonczonym idiota, by juz na dzien dobry naznaczac dzecko tak specyficznym imieniem. Szkoda, ze nie Stanislawa, łaj not?? :D

Gość gość
A mnie się podoba i z chęcią wymieniłabym swoje pospolite imię na Stefkę.

Gość gość
No to wymień. W USC ze zmianą imienia nie robią problemu.

Gość gość
Ja mam na imię Stefania. Nie czuję się okaleczona. Ba nigdy taka się nie czułam. Mój mąż ma na imię Port. Też nie ubolewa nad imieniem.

Gość gość
Stefcia - nie ma tragedii,tak milutko nawet

Gość gość
Dzięki za te "życzliwe" rady, ja wiem, że mogę zmienić imię i nazwisko nawet na Princess Consuela von Kitten, ale urząd, to jedno (chociaż dochodzi bajzel z dokumentami, paszportami, dyplomami), a tożsamość wśród rodziny, znajomych i w miejscu zamieszkania, kręgach zawodowych, to inna sprawa. A póki co do Ekwadoru, żeby rozpocząć nowe życie się nie wybieram, więc spasuję ;)

Gość gość
Wątpię aby dzieci w szkole przezywaly Stefanie skoro większość ma staromodne imiona u córki jest Kazik, Leon, Ignacy, Antek, Marysia, Zosia,itp.

Gość gość
Stefania - ladne imię. czemu nie można by nadac. Mucha, o ile wiem , tak dala. Nie mowiac o ksieznej Monaco :)

Gość gość
Anka ładnie nazwała swoje dzieci Stefania i Teodor, Teo, Teoś.

Gość otulona_snem
fajne imie :)

Gość gość
No wiesz, Hermenegilda czy Berenika też się wyróżniają ale zadaj sobie pytanie - czy ty chciałabyś się tak nazywać? I całe życie słyszeć potem xx ja mam np takie imie, ze czasem mniej rozgarniete urzedniczki mowia "yyyy, przepraszam, może pani powtórzyć". Powtarzam, i jestem bardzo zadowolona ze swojego rzadkiego imienia, tym bardziej , ze wiele razy slyszalam , ze mam piekne imię, poza tym wygodne, bo zawsze wiadomo,gdyto imie padnie, ze o mnie chodzi. Ajesli sobie wygugluje z nazwiskiem, to wszystkie hasla, ktore wyskakuja, dotycza tylko mojej osoby :)

Gość gość
Jak z Tredowatej. :) Cóż, Polacy z lubością wracają do imion popularnych na przełomie XIX i XX wieku. Ach ta sarmacka krew. :D My lubimy grzebać się w czymś takim. To u nas narodowa choroba. Ale ogólnie Stefania ładnie, choć lekko pretensjonalne imię na dzisiejsze czasy. ;)