Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego emeryci są tacy leniwi?

Polecane posty

Gość gość

Moja babcia ma 76 lat i cały czas pracuje, często w soboty i niedziele. I tak całe życie. Niedobrze mi się robi, gdy słyszę, że ktoś w wieku 50 lat jest już zmęczony pracą. Po prostu niektórzy Polacy to lenie, nie chce im się pracować, tylko cały dzień spędzaliby przed telewizorem.

Gość gość
Po to są na emeryturze żeby odpocząć napracowali się już co niektórzy. A jest tak mała różnica między pracą a pracą.

Gość gość
a ja ci tyle powiem, że z opowieści starszych ludzi to oni najbardziej żałują, że właśnie za dużo zmarnowali czasu na pracę, że powinni jednak byli wrzucić na luz i nie przejmować się tak bardzo, ale to człowiek na starość dopiero jest mądry i widzi swoje błędy z perspektywy czasu, że niepotrzebnie zabiegał i brał udział w wyścigu szczurów, że nie ma jednak to sensu, że są inne wartości, że nie warto się zabijać dla tych paru zł. Ja tam wolę człowieka, który się szanuje i dba o siebie i swój komfort, a nie tylko zapatrzonego w siebie karierowicza i tylko kasa, kasa, bleeee, rzygać mi się chce takimi buraczynami!

Gość gość
Ja juź przepracowałem swoje po 300 godzin w miesiącu . Nabawiłem sie przepukliny dysków czyli dyskopatii . Podnosiliśmy we dwoje 200kg . Gdybym teraz był młody nie robiłbym z siebie wielbłąda . Zajął bym się kradzieźą ,moźe wtedy dorobiłbym sie czegoś . Teraz pracuje za najniższą krajową na umowa zlecenie . Kilkanaście lat bez urlopu . Żeby wypowiadać sie na temat pracy to trzeba mieć chc os za sobą . Jestem jednak dumny z tego ze dzieki mnie istnieją bogaci ludzie .bo gdyby nie było biednych nie byłoby bogatych bo ktoś musi na tych pasoźytów pracować żeby mogli sobie wyjechać na wakacje za granice .

Gość gość
Widocznie twoja babcia miała lekka prace siedzącą i nie narobila się w życiu. Nie pojmuje jak można być takim debilem i nie rozumieć tego ze ludzie maja różne prace. Jeden siedzi na doopie jak twoja babcia, a inny ciężko zapieprza na produkcji czy magazynie, biega, dźwiga ciężkie kartony itp, i chyba nic dziwnego ze ten ostatni ma w wieku 50 lat dość pracy