Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Decyzja mojego chłopaka, czy słuszna? Sprawa dotyczy mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Nasza sytuacja mieszkaniowa nie jest za ciekawa, ale nie jest też tragiczna. Mieszkamy w 2 w bloku z wielkiej płyty na 38m2 (2 pokoje). Mój chłopak dość dużo pracuje i zaoszczędził sumę, która spokojnie starczyłaby na większe mieszkanie. Swoją decyzją mnie zaskoczył, ponieważ kupił starsze mieszkanie w kamienicy, blisko centrum, które sam wyremontował, a teraz chce wynająć. Nie wiem, za ile uda mu się wynająć, ale nie sądzicie, że powinien raczej dążyć do większego mieszkania, niż inwestować na przyszłość. Cenię pomysł z wynajmem, ale nie sądzicie, że najpierw trzeba zadbać o to, w jakich warunkach się mieszka, a dopiero potem inwestować?

Gość gość
Mam kolege ktory zrobil dokladnie tak jak twoj chlopak. Z tym ze on wynajmuje mieszkanie wylacznie biznesmenom, ktorzy przyjechali na 1-3 dni na targi (Niemcy) i super na tym wychodzi. Sam mieszka w wynajmowanym mieszkaniu z zona i 2 dzieci, nawet nie ma nowych mebli (wszystkie uzywane kupione za grosze). Natomiast nie wiem czy ja zdecydowalabym sie wynajac mieszkanie rodzinie. To ryzykowne i przy jednym mieszkaniu nie ma az takich zyskow. Nigdy nie wiesz kto sie wprowadzi, czy bedzie placic czynsz, czy nie zdewastuje mieszkania i biorac pod uwage polskie prawo - czy sie kiedys wyprowadzi. Firmie, praktyce lekarskiej - jak najbardziej, bo to inwestycja na przyszlosc.

Gość gość
On myśli przyszłościowo a ty tylko o swojej d***e, tu i teraz ma mi być lepiej. Poza tym to jego oszczędności, zaoszczędź coś sama i powiedz że chcesz dołożyć do zmiany mieszkania.