Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajcie przepis na ciasto ktore zawsze sie udaje

Polecane posty

Gość gość

Jestem poczatkujaca kucharka i mam 6 miesieczne dziecko czy mozecie mnie poratowac jakims sprawdzonym przepisem na niezbyt skomplikowane ciasto.Prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Drożdżowka z lodówki . Składniki: 10 dkg drożdży – rozkruszyć bezpośrednio do miski a na to idą warstwami: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy ¾ szklanki oleju 4 roztrzepane jajka szczypta soli ¾ szklanki mleka zimnego 4 szklanki mąki owoce (konfitura) - opcjonalnie, dodaje się rano przed mieszaniem, albo na wierzch ciasta Przygotowanie: 1.Nie mieszać!!! 2.Całość wstawić do lodówki na noc, przykryć ściereczką. Rano wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. 3.Na formę wysmarowaną i obsypaną bułką tartą wyłożyć ciasto, ułożyć owoce/konfiturę i posypać kruszonką (6 dkg tłuszczu-masło lub margaryna; 10 dkg mąki; 5 dkg cukru i ugniatać). 4.Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Muffiny i ciasto czekoladowe. Jak mnie sie udaly to kazdy zrobi:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1. Pójść do cukierni 2. Kupić ciasto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
http://allrec**es.pl/przepis/8310/proste-ciasto-marchewkowe.aspx odkad znalazłam ten przepis w necie, robimy je z mezem jak nie co tydzien, to co dwa. u nas zawsze bez tej polewy z przepisu i ciasto wlewam do takiej balszki keksówki, wychodzą dwie blaszki. jest przepyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciasto czekoladowe z reguły się udaje najlepiej typowe brownie . Ja jak mam lenia kupuj***abkę cytrynowa z paczki tez zawsze wychodzi .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bananowe z orzechami włoskimi zawsze wychodzi. Wygooglaj wyskoczy Ci na blogu jakiejś fit trenerki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziekuj***ardzo za odzew.Bede probowac wszystkie po kolei moze ktores wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To ja proponuję murzynka: rozpuszczamy szklankę cukru z kilkoma łyżkami wody, jak się rozpuści, to dodajemy kostkę masła (może być roślinne), mieszamy, a potem dosypujemy 4 łyżki kakao. Odstawiamy do wystudzenia. Potem dodajemy 4 jajka (koniecznie do zimnej masy, bo jajka się zetną), łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 szklanki mąki. Miksujemy, przelewamy do podłużnej formy, pieczemy ok 40 minut w temp. 180 st.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O dobry temat...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Instagram Soni Bohosiewicz. Przysiegam najprostsze ciasto jakie robilam w życiu i smaczne. Dla mnie jednak trochę za słodkie. Nastepnym razem dam mniej cukru, przeklejam przepis : Szarlotka #leniważona (mojej teściowej) Nastaw piekarnik na 200 stopni Obierz i pokrój jabłka Do miski wsyp: 1 szklankę mąki 1 szklankę cukru 1 szklankę bułki tartej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Wymieszaj te suche w misce Teraz na dno tortownicy wysyp połowe mieszaniny z miski i rozprowadź równo . Na to jabłka pokrojone przesypując każdą warstwę cukrem wanilinowym i cynamonem Na ostatnią warstwę jabłek wysypać równo drugą połowę suchej mieszaniny z miski. Teraz twardego masła kostkę tnąc porozkładać na całym wierzchu tortownicy - to ostatnia warstwa! Do pieca na 50 minut na 200 stopni . Wyciągnąć z pieca, ostudzić i podawać ! Najlepiej z lodami waniliowymi i malinami !!! Nie może nie wyjść !!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ta sypana szarlotka jest do bani:O robilam i sie rozlatywala, nie dalo sie kroic:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
3 jaja utrzeć z 200 ml cukru, dodać 300 ml mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia, 150 g roztopionego tłuszczu (np. margaryny do pieczenia),szczyptę soli. Wymieszać wszystko do połączenia składników, wylać na okrągłą blachę o średnicy ok. 20 cm lub kwadratową o boku 20 cm, położyć owoce (np. jabłka, jagody, śliwki, maliny, wiśnie, truskawki) i piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wczoraj tak, to mój ulubiony przepis pod względem prostoty.. wziełam go z proszku do pieczenia, ale dawałam 200 g masła albo margaryny, i często jeszcze dodawałam mleko zeby sie b lało, ale wtedy moze sie zrobic zakalec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×