Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajcie przepis na ciasto ktore zawsze sie udaje

Polecane posty

Gość gość

Jestem poczatkujaca kucharka i mam 6 miesieczne dziecko czy mozecie mnie poratowac jakims sprawdzonym przepisem na niezbyt skomplikowane ciasto.Prosze

Gość gość
Drożdżowka z lodówki . Składniki: 10 dkg drożdży – rozkruszyć bezpośrednio do miski a na to idą warstwami: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy ¾ szklanki oleju 4 roztrzepane jajka szczypta soli ¾ szklanki mleka zimnego 4 szklanki mąki owoce (konfitura) - opcjonalnie, dodaje się rano przed mieszaniem, albo na wierzch ciasta Przygotowanie: 1.Nie mieszać!!! 2.Całość wstawić do lodówki na noc, przykryć ściereczką. Rano wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. 3.Na formę wysmarowaną i obsypaną bułką tartą wyłożyć ciasto, ułożyć owoce/konfiturę i posypać kruszonką (6 dkg tłuszczu-masło lub margaryna; 10 dkg mąki; 5 dkg cukru i ugniatać). 4.Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut."

Gość gość
Muffiny i ciasto czekoladowe. Jak mnie sie udaly to kazdy zrobi:D

Gość gość
1. Pójść do cukierni 2. Kupić ciasto

Gość gość
http://allrec**es.pl/przepis/8310/proste-ciasto-marchewkowe.aspx odkad znalazłam ten przepis w necie, robimy je z mezem jak nie co tydzien, to co dwa. u nas zawsze bez tej polewy z przepisu i ciasto wlewam do takiej balszki keksówki, wychodzą dwie blaszki. jest przepyszne.

Gość gość
Ciasto czekoladowe z reguły się udaje najlepiej typowe brownie . Ja jak mam lenia kupuj***abkę cytrynowa z paczki tez zawsze wychodzi .

Gość gość
Bananowe z orzechami włoskimi zawsze wychodzi. Wygooglaj wyskoczy Ci na blogu jakiejś fit trenerki.

Gość gość
Dziekuj***ardzo za odzew.Bede probowac wszystkie po kolei moze ktores wyjdzie.

Gość gość
To ja proponuję murzynka: rozpuszczamy szklankę cukru z kilkoma łyżkami wody, jak się rozpuści, to dodajemy kostkę masła (może być roślinne), mieszamy, a potem dosypujemy 4 łyżki kakao. Odstawiamy do wystudzenia. Potem dodajemy 4 jajka (koniecznie do zimnej masy, bo jajka się zetną), łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 szklanki mąki. Miksujemy, przelewamy do podłużnej formy, pieczemy ok 40 minut w temp. 180 st.

Gość gość
O dobry temat...

Gość gość
Instagram Soni Bohosiewicz. Przysiegam najprostsze ciasto jakie robilam w życiu i smaczne. Dla mnie jednak trochę za słodkie. Nastepnym razem dam mniej cukru, przeklejam przepis : Szarlotka #leniważona (mojej teściowej) Nastaw piekarnik na 200 stopni Obierz i pokrój jabłka Do miski wsyp: 1 szklankę mąki 1 szklankę cukru 1 szklankę bułki tartej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Wymieszaj te suche w misce Teraz na dno tortownicy wysyp połowe mieszaniny z miski i rozprowadź równo . Na to jabłka pokrojone przesypując każdą warstwę cukrem wanilinowym i cynamonem Na ostatnią warstwę jabłek wysypać równo drugą połowę suchej mieszaniny z miski. Teraz twardego masła kostkę tnąc porozkładać na całym wierzchu tortownicy - to ostatnia warstwa! Do pieca na 50 minut na 200 stopni . Wyciągnąć z pieca, ostudzić i podawać ! Najlepiej z lodami waniliowymi i malinami !!! Nie może nie wyjść !!!!

Gość gość
ta sypana szarlotka jest do bani:O robilam i sie rozlatywala, nie dalo sie kroic:O

Gość gość
3 jaja utrzeć z 200 ml cukru, dodać 300 ml mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia, 150 g roztopionego tłuszczu (np. margaryny do pieczenia),szczyptę soli. Wymieszać wszystko do połączenia składników, wylać na okrągłą blachę o średnicy ok. 20 cm lub kwadratową o boku 20 cm, położyć owoce (np. jabłka, jagody, śliwki, maliny, wiśnie, truskawki) i piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Gość gość
wczoraj tak, to mój ulubiony przepis pod względem prostoty.. wziełam go z proszku do pieczenia, ale dawałam 200 g masła albo margaryny, i często jeszcze dodawałam mleko zeby sie b lało, ale wtedy moze sie zrobic zakalec