Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest dziecka a strój mamy

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) tuż przed świętami będzie chrzest mojego dziecka. Z racji tego,że będzie to zima nie mam pojęcia jak mogłabym się ubrać. Wydaje mi się, ze ciemne kolory odpadają ze względu na to,ze to chrzest. Z drugiej strony zima,wiec nie założę jasnej sukienki i szpilek,tylko jakieś ciepłe buty i płaszcz. Do tego karmie piersią wiec potrzebuje czegoś wygodnego,co można bez problemu rozpiać. Myślałam juz nawet o spódnicy i bluzce ale jakoś mi to zbyt szkolnie wyglada. Co byscie doradziły?pozdrawiam

Gość gość
A w jakim rozmiarze miałoby to być?

Gość gość
Zależy jaką masz figurę, ale ja bym założyła szeroka, rozkloszowana spódnice do kolan albo przed kolano. Jakąś kolorowa, akurat przed świętami i sylwestrem jest tego mnóstwo w sklepach. Do tego np bluzkę koszulowa żeby było łatwo rozpiąć i nakarmić dziecko. Np biała albo w odcieniu pasującym do spódnicy. Coś jasne i stonowanego. Do tego kryjące rajstopy i kozaki na obcasie do kolana albo za kolano nawet jeśli masz takie. W kościele oczywiście płaszcz ale jeśli robisz przyjęcie w domu czy lokalu to będziesz ładnie i elegancko wyglądac. A jak nic nie robisz i tylko msza to w sumie obojętne co założysz pod płaszcz

Gość gość
Rozkloszowaną do kolan na chrzest w grudniu?Dobra jesteś.

Gość gość
"do kolan albo przed kolano" :D

Gość gość
gość dziś A niby czemu nie? Ciepłe rajstopy i kozaki z wkładką izolującą (bo jak będziesz marzła to od posadzki w kościele - sprawdzone, różnica jest kosmiczna) i będzie OK. Chyba, że kościół z przeciągami i będzie minus 30 :P

Gość gość
Problem w tym,ze nie cierpię rozkloszowanych. Rozmiar 38, wydaje mi się,ze najlepiej wyglądam i z resztą najlepiej się też czuje w prostej sukience przed kolano. Ale musiałaby być z jakimś zamkiem lub guzikami z przodu. No nie mam w ogóle pomysłu. Mierze w sklepach i nic mi się tak do końca nie widzi. Mam coś w głowie,ale nie mogę tego znaleźć. Poza tym mam wrażenie,ze sukienki dla kobiet w ciąży znajdzie się bez problemu, a taka dla matki karmiącej to już problem.

Gość gość
ja mialam koszule bialą z ozdobą w podtaci koksrdy przy kolnierzu i spodnice wysoką olowka chrzest byl w swieta ubiegly rok

Gość gość
Przymierzalam ostatnio taka sukienkę z białym kołnierzykiem i mankietami. Niby prosta ale ta biel dodawała elegancji,ale zle się czułam z tym kołnierzem przy szyi. W ogóle nie lubię takich kolnierzykow,kokard czy żabotów.

Gość gość
gość dziś Sukienki z dekoltem "kopertowym" z elastycznego materiału. Miałam takie sukienki i bluzki, najzwyklejsze a nie specjalne do karmienia, i sprawdzały się super (chodzi mi o coś takiego: www.biubiu.pl/flores-blue.html www.biubiu.pl/biscaya-raspberry.html http://urkye.pl/pl/p/Tuba-w-fiolecie-Bluzka/524 www.bravissimo.com/products/twist-side-dress-cobalt-pd617clt/ ) I jakbym miała taki dylemat, jak ty, to zdecydowanie sięgnęłabym po taki typ sukienki, do tego kryjące rajstopy i kozaki.

Gość gość
23:00 Co ci nie pasuje w spódnicy do kolana w grudniu ? Bo zima to znaczy że trzeba chodzić w kieckach do kostek czy tylko w spodniach ? No dzięki bogu ja nie jestem tak ograniczona jak ty.

Gość gość
Noo fajna ta kopertowa:) juz mam jakiś trop. Dzięki.