Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak Wasi rodzice zabezpieczają się na emeryturę?

Polecane posty

Gość gość

Próbuję naciskać swoich, żeby myśleli o pełnym zabezpieczeniu. Będą mieć emerytury o wysokości około 3 tys, więc raczej czeka ich praca. Mają 2 mieszkania - jedno w większym mieście (Wrocław), drugie tam gdzie mieszkają, jednak mieszkania przynoszą dochód do 2 tys. zł. Teraz budują dom, ponieważ utrzymanie starego jest nieopłacalne - bez kredytu. Myślę, że obecny dom uda im się sprzedać za 450-500 tys., więc mogliby kupić jeszcze z 2 mieszkania. Tylko, że oni chcą trzymać tą kasę na koncie, więc raczej na niej nie zarobią. Czy przekonywać ich na zakup?

Gość gość
Nie wiem na co Twoi rodzice wydają pieniądze, że przy łącznym dochodzie 6 tys. zł jeszcze będą musieli dorabiać. Naprawdę. Ja zarabiam 1700 zł na rękę i jestem się w stanie utrzymać bez jakiegoś strasznego problemu. Jakbym miała 3 tysiące, to bym żyła jak królowa. Bez przesady. Moja mama ma 5 tysięcy emerytury, jest sama i nie wie co ma z pieniędzmi robić, co 3-4 lata auto wymienia na nówkę z salonu.

Gość gość
Moi rodzice nie są jeszcze na emeryturze! Czytaj ze zrozumieniem, na emeryturę przejdą za 15 lat, a 6 tysięcy wtedy będzie miało znacznie mniejszą wartość.