Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skutki uboczne tabletek? Cz y powinnam zrezygnować

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam 19lat i od 14dni przyjmuje tabletki antykopcepcyjne Vibin mini (od pierwszego dnia miesiączki) Miesiączkę zazwyczaj mama max 6/7dni po tabletkach było intensywne krwawienie 9dni. nNa chwilę ustąpiło ALE NADAL KRWAWIE codziennie albo jest to brązowa wydzielina jakby stara krew i skrzepki krwi albo normalna krew jak w trakcie miesiączki pojawia się krwawienie nagle bywa czasami intensywne jak w trakcie miesiaczki czasami parę kropel. Poza tym bywam częściej nerwowa i piersi są wrażliwsze. Tracę przyjemność że stosunku gdyż czasami zacz yam krwawic co prawda nie dużo ale zaczyna mnie szczupak no krew słaby lubrykat robimy to w prezerwatywie i tak. Mama mówi że może przejdzie że się orgaznim przyzwyczaja zostało mi 7czynnych tabletek potem 7placebo Co powinnam zrobić przestać brać czy jescze POCZEKAĆ? Wspomnę też że żadnych mdłości czy biegunek bólów brzucha nie mam tu o nie pokoi mnie to że nadal krwawie na czysto czerwono lub jakby krew zw sluzem brazowoczerwony) T

Gość gość
żałosna jesteś w tym wieku

Gość gość
Gdybyś dziecko czytała ulotke to tam jest napisane, ze skutkiem ubocznym mozliwe jest pojawienie sie krwawienia, poza tym przyjmujesz hormony a to nie sa zarty! Kazdy organizm reaguje inaczej. Moze lepiej isc do lekarza i sie zapytac o rade a nie szukac jej w internecie?!?!

Gość gość
Nic nie odstawiaj. Może tak być - rozumiem, że dopiero teraz zaczęłaś stosować antykoncepcję, więc takie objawy (plamienia) są normalne, szczególnie przy pigułkach z niską wartością substancji czynnej. To się z czasem wyreguluje, choć niekoniecznie w 1 czy 2 cyklu. Może będziesz musiała zmienić lek na mocniejszy.

Gość gość
Wrażliwość piersi to jest skutek tabletek (mogą się powiększyć), drażliwość też może wystąpić, choć bardziej może się wiązać z nerwowością po tych plamieniach. Nie przerywa się brania do końca cyklu, organizm musi się przyzwyczaić do innych dawek hormonów, to co czujesz teraz jest normalne na początku brania. Z czasem się ustabilizuje. Powiedz lekarzowi przy następnej wizycie.