Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że pierwsze opakowanie nie działa?

Polecane posty

Gość gość

Hej. W czwartek 9.11 dostałam okres i wieczorem o 20 przyjęłam pierwszą w życiu tabletkę antykoncepcyjną. W niedzielę odbyłam stosunek bez wytrysku we mnie. Na ulotce jest napisane (nie wprost), że tabletki działają od razu, jeśli się zażyje je w dniu miesiączki i nie ma ani słowa, by były mniej skuteczne, jednak na wielu forach ludzie piszą, że ginekolodzy kazali im czekać co najmniej tydzień. W skrajnych przypadkach słyszałam o drugim blistrze. Jest tu ktoś kto podzieliłby się swoimi doświadczeniami ze stosowania tabletek i pierwszego opakowania? Co mówili wasi ginekolodzy.? Moja nie poinformowała mnie od kiedy zaczynają działać, a ja zapomniałam spytać :/ Strasznie się martwię, że jakimś cudem zaszłam w ciążę.... Dodam, że stosują dionelle.

Gość gość
Przez pierwszy tydzień należy się dodatkowo zabezpieczać, poczytaj ulotkę.

Gość gość
No właśnie w ulotce jest to napisane, ale dotyczy tylko przyjmowania tabletek od 2-5 dnia cyklu... a ja wzięłam w pierwszym.

Gość gość
Zawsze należy się dodatkowo zabezpieczać przy pierwszym opakowaniu, przy chorobie, biegunce, wymiotach. Ile ty masz lat dziewczyno? Potem zajdziesz w ciążę i będzie zd****** że jak to, przecież brałam tabletki? Nie jesteś maszyną, żeby hormony zadziałały potrzeba czasu. To nie przełącznik światła.

Gość gość
Ja przyjmujac 1opakowanie tabletek, wspolzylam przy 2 tabletce w ciążę nie zaszlam