Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzis Swiatowy Dzien Wczesniaka

Polecane posty

Gość gość

Wszystkim Malym Wojownikom oraz ich rodzicom zycze zdrowia

Gość gość
Ooooo dzieki za przypomnienie.Moj synek ma juz 10lat.urodzil sie w 27tyg z waga 890g.przezylismy straszne chwile ale ok.3roku zycia zapomnielismy o jego trydnym starcie.jest zdrowy,madry i wspanialy-dzieki Ci Boze za niego.

Gość gość
Czytalem gdzies,ze uratowanie skrajnego wczesniaka kosztuje ok.600tys zl.

Gość gość
No tak...ratuje sie te dzieci a potem wiele z nich i tak jesy niepelnosprawnych.

nie zawsze wcześniak jest opóźniony w rozwoju! sama jestem tego dowodem....urodziłam się ponad 40+ jako wcześniak w 27 tc i miałam nie zyć....mojej mamie zasuszano pokarm w drugiej dobie tak było źle, miano mnie chrzcić w szpitalu...ale dałam radę pomimo wielu nie do końca wykształconych organów, wykoślawionej stopie, źle wykształconemu biodrowi itd. teraz jestem okazem zdrowia, stopy i biodra są ok, chorowałam w przedszkolu ale potem nawet jak chciałam w szkole to nie mogłam zachorować;-) wiec mamy wcześniaków głowy do góry! będzie dobrze...

Gość gość
Do którego tygodnia jest wcześniak?

Gość gość
No tak...ratuje sie te dzieci a potem wiele z nich i tak jesy niepelnosprawnych.

Gość gość
do 36 skonczonego

Gość gość
Dzięki pozdrawiam

Gość gość
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich wcześniaków i ich mam, jesteście dzielni:)!!!

Gość gość
Po co im przypominać że urodziły się płodami, a nie dziećmi? A z tą niepełnosprawnością to niestety prawda. Spartanie mieli jakąś logikę, że od razu je uśmiercali, przynajmniej nie żyły we wstydzie.

Gość gość
ludzie popadacie ze skrajności w skrajność jak kobieta chce usunąć ciąże - kilkutygodniową to zaraz raban, że morderczyni, a wcześniaki nazywacie płodami ze skrajności w skrajność!!!