Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypryski

Polecane posty

Gość gość

Witam pisze tutaj w sprawie dotliwego problemu. Mam obecnie 17 lat i nigdy nie miałam trądziku , zmian skórnych itp. Od pewnrgo czasu zauważyłam , że gdy zbliża mi sie miesiączka wysypuje mi całe czoło pryszczykami z białą wydzieliną , a po kilku dniach znikają. Inaczej mają sie grudki podskórne. Mam je tylko na czole i to dosc duzo. Są w kolorze skóry , a pod światło mocniej je widać. Przywykłam do tego. Ale ostatnio zaczeło sie dziać coś niepokojącego. Pryszcze nie chcą mi znikać , gdy je wyciskam najpierw wrecz strzela ta biała wydzielina , nastepnie leci jakiś przezroczysty płyn , który potrafi sączyć sie nawet godzine czasu , a nastepnie leje sie krew. Na nastepny dzień albo pojawia sie od nowa krosta albo tworzy sie cos w rodzaju suchej skory , ktorej jak dotkniesz to odpada płatami , pomimo że pryszcz nie znika. Grudek nie da sie wyciskać. Codziennie wieczorem przemywam twarz wodą , żelem do higieny intymnej ,płynem micelarnym i tonikiem , kremuje sie (kupilam drugi krem bo myslalam że to tamten mnie tak zapychał ale widac , że nie , obecny jest hipoalergiczny) , 2 razy w tygodniu peelinguje twarz. Ale to zupelnie nic nie daje. Dodam , że mam w czasach młodości walczyła z zapaleniem skóry. Dziewczyny co to jest bo juz nie mam pomyslu co z tym zrobic. U dermatolog byłam , przepisała jakąś masc , a kiedy powiedzialam że to nie działa to odesłała mnie i powiedziała że skoro znam sie lepiej to mam sie sama leczyc :(

Gość gość
Nikt nie może doradzic ?:(

Gość gość
Nie jem słodkiego ani żywności przetwarzanej. Moja rodzona siostra miała gronkowca czy ja genetycznie mogłam go oddzieciczyc?