Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy samotnej matce łatwiej dostać mieszkanie komunalne

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest. Mój facet jest za granicą chce go podać o alimenty i umówić się z nim na daną kwotę. Nie chcę nic wyłudzić z funduszu ani żadnych zasiłków bo prostu chce być na papierze samotna matka Chce się starać o mieszkanie komunalne czy takiej samotnej mamie będzie łatwiej je dostać? Teraz wynajmujemy płacimy 1500zl czasami nie daje rady szlag mnie trafia że muszę tyle komuś płacić Co myślicie

Gość Carycka
Mieszkasz z ojcem dziecka I chcesz go pisac o alimenty? Rozstajecie sie?

Gość Carycka
Do wniosku o przydzial lokal komunalnego trzeba zalaczyc zaswiadczenie o dochodach. Lista oczekujacych jest dluga. Zreszta jak masz dochod np.1200 na siebie I dziecko to nie masz szans.

Gość gość
Wiesz jetem na czasie akurat bo siostra teraz dostaje mieszkanie komunalne. Ona ma meza i dwojke dzieci. Czekala na mieszkanie 5 lat. Ma kolezanki samotne matki ktore tez podostawaly ale składaly wniosek wtedy co ona czyli 5 lat temu. To ze jestes samotna matka w zadnym wypadku nie stawia Cie na pierwszym miejscu i bedziesz czekac krocej. Za to inna kolezanka z 5 dzieci (mieszkala we wlasnosciowym swojej matki ktora jest za granica, poklocily sie wiec musiala sie z dziecmi wyprowadzic) zlozyla wniosek w styczniu tego roku i juz dostali mieszkanie. Wielodzietne rodziny czekaja u nas w miescie max rok a reszta nie wazne czy samotna matka czy kawaler czy dwojka dzieci czekaja 4-5 lat.

Gość gość
prog dochodowy 800-1200 na osobe

Gość gość
No właśnie teraz dochód mamy spory bo facet za granicą pracuje. W grudniu konczy mi się macierzyński i mam zamiar znaleźć jakąś pracę. Mieszkam we Wrocławiu spokojnie zarobie te 1600zl Na alimenty się dogadam z facetem to będzie około 500zl Jeśli policza moje i jego dochody to nigdy nie dostaniemy a zawsze za 5lat jakieś małe mieszkanie będzie. Można nawet wynająć jakby co a potem będzie dla dziecka. Co myślicie

Gość gość
Wazne jest zeby spelniac prog dochodowy ale nie tylko bo zapoznaja sie z cala sytuacja rodzinna. Dlaczego nie mozesz mieszkac u rodzicow? tym bardziej ze jak bedziesz skladac jako samotna matka to tobie i dziecku jeden pokoj wystarczy. rodzice mieszkaja w kawalerce? Masz rodzenstwo, ktore mieszka z rodzicami? We wniosku musisz opisac swoja sytuacje mieszkalna, rodzina i finansowa. Mieszkasz na wynajmie, dlaczego?