Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adept medycyny być może

MEDYCYNA W WIEKU 23 LAT CO SĄDZICIE ?

Polecane posty

Gość adept medycyny być może

nie za póżno? pracowałem wcześniej za granicą i dopiero teraz zaczynam myśleć o tych studiach; dostanie się to formalnośc bo miałem z matury 85% chem, bio 87% fiza 82%; no tylko nie wiem czy chce mi się mieszkać na stancji i żyć skromnie no bo o zarabianu na siebie raczej nie ma mowy... ale z drugiej strony i tak pewnie więcej niż 3000 na rękę bym nie zarabiał w polsce...

Gość gość
Za granica ludzie czesto zaczynaja medycyne dopiero po innych studiach, wiec nigdy nie jest za pozno. Dasz rade.

Gość gość
ja ostatnio sobie zrobiłam peeling medyczny w klinice MediArt instytut w Poznaniu, bo miałam straszny trądzik na twarzy, teraz w końcu moja twarz wygląda normalnie :)

Gość gość
A możesz powiedzieć dlaczego chcesz studiować medycynę? Masz powołanie do niesienia ludziom pomocy czy jesteś tylko żądny prestiżu i szmalu???? Bo z tego co widzę to znaczna cześć lekarzy wybrała medycyne z tego drugiego powodu.

Gość gość
prawdę mówia to ludzie mnie wkurwiają i ich nie lubię; idę na medycynę z czystego wyrachowania i snobizmu :)

Gość gość
Pewnie, że nie za późno. Za późno na medycynę jest wg mnie powyżej gdzieś 30 lat, ale w Twoim wieku jeszcze nie ;)

Gość gość
Ja mam kolegę, który w wieku 23 lat, po skończeniu studiów licencjackich z marketingu, miał wizję, że będzie skubał ludzi ale w bardziej wyszukany sposób niż marketing. Dwa lata później po odłożeniu pieniędzy, poprawie matury i dwukrotnym startowaniu na medycynę wreszcie się dostał. Teraz ma 26 lat i jest po pierwszym roku. W Internecie jest opisany przypadek 50 paroletniego inżyniera, który poszedł na medycynę bo chciał wykorzystać wiedzę inżynieryjną w medycynie.

Gość gość
To przykre ze tacy ludzie idą na medycynę a potem mamy przypadki tak jak tego aptekarza który sprzedawał ludziom rozcieńczone lekarstwo na raka. Jak chcesz forsy to zostań biznesmanem przynajmniej nikogo nie zabijesz

Gość gość
autor przynajmniej nie owija w bawełnę i nie powtarza słodkich frazesów o powołaniu; prospy dla autora :)

Gość gość
13:59 Nie zycze ci tego, ale ciekawe gdybys trafil do takiego lekarza z ciezka choroba. Ty albo ktos z twoich bliskich. Ciekawe czy wtedy tez bys mowil "propsy dla niego".

Gość gość
a gdzie autor napisał że zamierza wykonywać swój zawód byle jak ? paradoksalnie może wiedzieć że rozmowa z ludzmi nie jest jego mocną stroną dlatego będzie próbował zyskać w oczach pacjenta rzetelnością i kompetencjami

Gość gość
14:09 Wykonywanie zawodu byle jak to co innego, niz wykonywanie zawodu NIEETYCZNIE.

Gość gość
a kogo obchodzi etyka ?

Gość baldemar
serdeczni państwo dzibię się, że zbykle bybieracie takie dzibne zabody jak wycie mebykiem, mebycyna powinna wyć tylko dla bybranych

Gość gość
14:34 Pacjenta? Chorego w potrzebie? Chcesz być królikiem doświadczalnym nowego leku lub też krową dojną z pieniędzy czy traktowany z empatią i zrozumieniem?

Gość Kasia

Byłam na Peelingu Medycznym w tej klinice kilka razy i co tutaj dużo pisać polecam! umawiajcie się! Ja jestem bardzo zadowolona z zabiegu i kliniki   J&J Art Derma Clinic Rzeszów