Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy444

Paznokcie a firma :)

Polecane posty

Gość pomocy444

Cześć dziewczyny, od kilku lat zajmuje sie paznokciami, robię to wszystko raczej na własnych rachunek, bo nie oszukujmy się tak się bardziej opłaca, ale ostatnio mój chłopak zwrócił mi uwagę, że czas najwyższy założyć może działalność gospodarczą, i zacząć zarabiać też na przyszłość, mieć ubezpiecznie itd. I jak zaczęłam czytać w internecie to mi się słabo zrobiło od tych wszystkich formalności, druków, wpisów, etc, może któraś z was już zakładała własną działalność i ma jakieś doświadczenie w temacie, byłabym wdzięczna za każdą podpowiedź.

Gość gość
no jasne, że tak aczkolwiek prowadzenie własnej działalności gospodarczej to nie jest takie hop siup, skoro czytanie o tym już samo z siebie spowodowało słabość to może jednak skontaktuj się z kimś kto Ci pomoże złożyć wszystkie dokuemnty do urzędu skarbowego i do ZUS a dodatkowo jeszcze musisz sie dowiedzieć jakie pkt PKD wpisać, jakie są wymagania dla takiego studia paznokci, bo pewnie możesz to wykonywać w warunkach domowych ale spełniając jakieś tam warunki

Gość margie445
Zazwyczaj jeżeli idziesz do firmy ksiegowej to usługa pomocy przy założeniu działalności gospodarczej jest darmowa, wiec o to nie musisz się bać, jednak żadna ksiegową nie jest alfą i omegą i sama musisz też poczytać ze zgrozumieniem na różnych portalach dla ksiegowych. Oczywiscie podpowie Ci jakie pkd, zadzwoni do urzędu jeżeli chodzi o wyposażenie stanowiska pracy etc, a może trafisz na taką, która już prowadziła działalność w takim typie. Dlatego polecam nie kierować się wyborem ksiegowej najtańszej, samodzielnej, tylko usług ksiegowych w firmie która się tym zajmuje, wtedy masz pewność, że ludzie któzy tam siedzą uzupełniają się wiedzą i doświadczeniem :) Teraz jeszcze, jeżeli to twoja pierwsza działalność to przez 2 lata masz mniejsze składki na ZUS

Gość gość
z jakiego miasta jesteś??

Gość gość
No a do tego wszystkiego sanepid.

Gość gość
jestem z Łodzi