Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
zakupoholiczka_love

Toksyczni rodzice a wpływ ?

Polecane posty

Mam dość jedym słowem moich rodziców iż ciągle przez nich płacze od 2 lat i ogólnie będzie to trochę długie ale warte przeczytania . Mam 16lat jestem wrażliwą osobą rodzice ciągle do mnie przklinają nie umią się bawić np. jak coś mówię o szkole że idę do ( znaczy ide zapisać się na nowy rok do technikum TEB glwice) to powiedział mi tata że mam tam sama sobie dojechać i on będzie pod szkołą ... ja jutro mam egzaminy więc do 13pisze z angola . Jak np. mówie coś tacie to on mówi zamnij ten r..j bo mnie wku...iasz , zamknij py..k , i inn wulagryzmy mówię mu żeby nie mówi ponieważ ja do niego z szacunkiem mówię a on nie odzywaj się nie masz nic do powiedzenia i spier....aj mi stąd bo ci zaraz przyj....e , nie raz dostałam od taty przemoc fizczną i psychiczną znaczy nie posprzątałam pokoju bo mi się nie chciało to on mnie szarpnął / popchnął że aż mało nie upadłam i zaczął mnie wyzywać i potem wziął mnie na łożko i szarpał mówił mi że ....( same najgorsze wulgaryzymy i przezwiska) płakałam przez całą noc aż do rana nic nie zjadłam ani nic a tata mówi mi ,, zasłużyłaś se na to '' niesposprzątałaś i to tak za każdym razem więc się pilnuj gów...ro bo jeszcze w r...j dostaniesz . Mama tak samo jak ojciec wyzywa ciągle na s , k i w ogóle mam dość ich już serdecznie . Jak chciałam z nimi porozmawiać o czymś to wymówka a tu mam teraz film kiepski , teleekspres i zawsze coś nigdy nie mogę z nimi porozmawiać , koleżanek / przyjaciół nie mam w moim otoczeniu . Tnę się , schudłam dużo , płaczę codziennie byle co rodzice nie dostrzegają ze chodze od 2 lat smutna ciagle musze dawać maskę na siebie usmiechem a tak naprawde jestem nawet smutna . Jak byłam chora przeziębienie mieli ze mną iść do lekarza wielkie nie powiedzieli ... powiedzieli ze nie ma takiej potrzeby każdy tak ma więc nie będe z byle pierdołą chodził z tobą do lekarza ty się idź leczyć do psychiatry bo jak cię tu strzyknie zaboli kichniesz i już od razu do lekarza . Oni tylko krzyczą wyzywają mam dość .Chodze do mojego pscyhologa do Poradni psychologicznej pedagogicznej coś tam daje ale nici z tego . Mam kuratora sądowego bo jak wyzywali mnie od ( najgorszych - wyzwiska i wgl ) psycholodzy zauwazyli że smutna jestem powiedziałam im to a oni się dziwili ze mama / tata są mili i nie przeklinają a w domu to co .... szkoda mówić . U nas nie ma alkocholu , narkomani i itd. Rodzice nie dają mi pieniędzy nawet na ciuchy . Mam 16lat wiem że mogę sobie dorobić jakieś tam marne grosze za ulotki co 3/7 zł za 1 h nie opłaca mi się ja się muszę uczyć aby pójść do tego technikum . Myślę nad sponsoringiem tak wiem że będę dziwką i inne ale nie mam innego wyjścia aby zarobić dużo kasy na siebie i na swoje życie . Żałują mi 20 zł na koszulke masakra . O nic nie proszę ich raz na 0.5 roku proszę ich a nagle hałas wrzask że ja jestem najgorsza że tamto i śmianto . Porównują mnie do ludzi zawsze bo oni są lepsi a tytaki tumok jesteś . Moi rodzice są bzrobotni dostajemy rente tata 986 zł a matka 800 coś . Jak mam teraz wazny egzamin nie wspierają mnie kompletnie ani nic , co mówię ze 5 dostałam no fajnie i idź sobie z tąd bo mam film nie interesuję mnie to . Rodzice mnie nie przytulają , nie mówią mi komplementów miłych słów nic a nic . Raz nic nie mówiłam przez 4-5 msc ale oni nawet mieli to gdzies . Na librus nie wejdą bo nie umią się obsługiwać nawet . Mam już dość tego życia czemu ja mam je takie zj****e i tak do kitu .Nie miałam dobrego dzieciństwa miałam najgorsze nawet do teraz. W dzieciństwie rodzice mnie wyzywali od najgorszych i wyśmiewali . Mam swoje hobby śpiiew i pianino w Młodzieżowym Domu Kultury w ........... w ........... . Chodzę tam na zajęcia z śpiewu i pianina bardzo je kocham ale odkąd przyrosła krytyka jest to dla mnie jak uciążenie ten śpiew i pianino jakbym musiała robić to za kare . Kocham (łam) spiewać teraz to jest dla mnie nic . Występowałam ponad 20 razy w teatrze , filharmoni i w szkołach różnych i inny nie przyszli ani razu na mój występ ani razu . Przykro mi się zrobiło że nie było ich oni ciągle mają wymówi zawsze . Lepiej jest już nie życ bo już mam do kitu tego życia bo nic lepszego mnie nie spotka a nic . A gdy chciałam skończyć z swoim życiem chciała wziąźć płyn ten różowy do prania nie wiem jak sięnazywa ale na v ... i w łazience mama mnie uratowała bo kilka sekund i było by po mnie i rodzice wtedy zaczęli mnie tak krytykowac 2x więcej , trochę mnie posztyrchali po twarzy dali . Nic nigdzie ze mną nie poszli z tym incydentem powiedzieli ze to normalne .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować