Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pierścionek na ręce oznacza narzeczeństwo?

Polecane posty

Gość gość

Czy pierścionek na ręce zawsze oznacza narzeczeństwo? U mnie w pracy widuję śliczną dziewczynę, ma piękne oczy, fajna figurę, jest wysoka, bardzo lubię jej spojrzenie i zawsze się wita ze wszystkimi. Bardzo chciałbym ją bliżej poznać ale nie wiem czy ma chłopaka lub narzeczonego. Nosi pierścionek na ręce, ale kamień na nim jest chyba zbyt wielki jak na zwykłych ludzi(nie celebrytów), a takiego sztucznego pierścionka chyba nikt by nie dał komuś na oświadczyny. czy ta sytuacja świadczy o tym ze ktoś jej się oświadczył, czy jest cień szansy dla mnie?

Gość gość
A skąd my ku/wa mamy wiedzieć co to za pierścionek?

Gość gość
Też noszę jak i wiele kobiet bez chłopa. Prędzej na fejsbuku się dowiesz bo pewnie nie omieszkala się pochwalić jeśli jest zaręczona.

Gość gość
A czy jest jakaś wskazówka po której można rozpoznać pierścionek od narzeczonego i pierścionek noszony przez singielke?

Gość gość
Pewne cena. Ale jeśli nie jesteś jubilerem to na oko nie stwierdzisz ile kosztował. Chyba że jakies badziewie ewidentnie nosi.

Gość gość
Zaręczynowy nosi się na czwartym palcu.

Gość gość
Od lewej czy prawej?

Gość gość
ja nosze niezareczonowy na palcu na ktorym nosi sie zareczynowy, dlatego ze to jedyny palec na ktorym moim zdamiem pierscionek wyglada ladnie. Nie traktowalabym pierscionka jako przeszkode w podrywie ;) Zawsze mozesz zaczac od tekstu "ladny masz pierscionek" Jak jest zajeta to nie omieszka sie pochwalic ze to zareczynowy.

Gość gość
Na palcu serdecznym, potem po ślubie dołącza do niego obrączka ;) To że dziewczyna ma pierścionek nie oznacza automatycznie że jest zaręczona. Ja mam np. taki pierścionek który wygląda jak zaręczynowy, dostałam go w prezencie :P ale noszę na środkowym palcu. Jeśli chodzi o tę dziewczynę, to zagadaj do niej, poznaj ją bliżej, to się dowiesz. Nie musisz przecież od razu na randkę jej zapraszać :)

Gość gość
Ja sobie sama kupiłam pierścionek z brylantem choć nikt nigdy mi się nie oświadczył.

Gość Carycka
Pierscionek to tylko pierscionek. Narzeczenstwo jest wtedy gdy data slubu jest ustalona.

Gość gość
Dziekuje wam bardzo dziewczyny, trochę dalyscie mi nadzieje na to ze jest wolna. Może ten pomysł z komplementowaniem pierścionka to dobry pomysł, chociaż nie wiem czy to nie będzie zbyt oczywisty podryw z mojej strony.