Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama8787

Czy to moze być mukowiscydoza?

Polecane posty

Gość mama8787

Witam. Moze Wy spotkaliście sie z podobnymi objawami u swoich dzieci. Mój synek ma 6 lat odkąd 1 października zachorował na bostonkę non stop choruje. Od ok 2 tygodni kaszle. Badały go 2 lekarki i osłuchowo jest czysto. Kaszel mokry wiec tylko jedno przychodzi mi do głowy czy to może być mukowiscydoza? smutas.gif Pani dr przepisana claritine na alergie ale póki co nie pomaga

Gość gość
A przypadkiem nie ma problemu z zatokami ? Jeśli osłuchowo jest czysto to może przyczyną kaszlu jest spływająca wydzielina z z zatok po tylnej ściance gardła , powodująca kaszel. Sprawdź to autorko , zaglądając synkowi do gardełka (o ile pozwoli) Jeśli tak się dzieje to trzeba leczyć zatoki (lekarze czasami nie wpadają na ten trop)

Gość gość
to nie jest mukowiscydoza. zalegająca wydzielina. Codziennie rano, przez 2-3 tygodni herbata z podbiały powinna pomóc.

Gość mama8787
Ale objawem mukowiscydozy jest właśnie zalegająca wydzielna i problemy z zatokami :( ale dziękuję za słowa pocieszenia, wypróbuje ta herbatkę

Gość mama8787
No i mnie dopadło cos podobnego. Zawalone uszy i odrywającą się wydzielina. Po nocy z krwią. Bez laryngologa sie nie obejdzie. Ja mam często takie "akcje" jestem zaflegmiona :(