Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Turkusowa laguna

Czy będzie nas stać?

Polecane posty

Gość Turkusowa laguna

Hej, jestem z moim chłopakiem ponad 3 lata stwierdziliśmy, że czas zamieszkać razem stąd moje pytanie czy My damy radę się utrzymać? Ja zarabiam 1700-1900 na rękę, mój chłopak 2000-2200 także na rękę. Ktoś doświadczony coś pomoże? Do ilu ze wszystkim np mamy szukać mieszkania itp.?

Gość gość
ile masz lat? 15? zobacz sobie po ile masz mieszkania w okolicy , chcesz sama zamieszkać z kimś a pojęcia o życiu nie masz? to świadczy o tym tylko że nie pora na to

Gość Turkusowa laguna
Dlatego pytam, żeby ktoś mi coś podpowiedział, za złośliwe uwagi dziękuję

Gość gość
dziecko to nie było złośliwe! skoro nie potrafisz sobie samodzielnie poradzić z tak prostym pytaniem to jak będziesz potrafiła ogarnąć rachunki?

Gość gość
To zależy po ile są mieszkania do wynajęcia w waszej okolicy i na jakiej stopie chcecie żyć. Czy macie samochody np.

Gość gość
Mamy 3 dzieci, kasy 5000 - 5500, stale opłaty 1500 i normalnie żyjemy jeździmy na wakacje itd

Gość Turkusowa laguna
Jeżeli Ty miałaś normalny dom i bylo z kim porozmawiac na takie tematy i wszystko ogarnąc to super i niech Ci sie dalej szczęści w życiu :) Ja tyle szczęścia nie miałam, dlatego pytam doświadczonych już osób do ilu np musiałabym szukac mieszkania zeby to normalnie ogarnać itp. Nie, samochodu nie mamy.

Gość gość
Przede wszystkim gdzie mieszkasz. Bo jak w Wrszawie, to chyba wiesz, że wynajem jest bardzo drogi.

Gość Turkusowa laguna
Chcemy na stałe mieszkać w Gdansku, oglądałam różne oferty zastanawiam sie jak by wziąć takie za 2000 tys ze wszystkim ale nie wiem czy to nie za duzo bo wiadomo trzeba za cos jesc, oplacic telefony kupic chemie, są też oczywiście tańsze mieszkania

Gość gość
Lepiej szukaj tańszego mieszkania. Jak dacie 2 tys. za mieszkanie to starczy wam na życie. A wiadomo młodzi mają swoje potrzeby.

Gość gość
dziecko ! mnie nikt nie mówił takich oczywistych rzeczy bo od tego mam mózg i google - Ty musisz mieć wykład na ten temat? jak sobie poradzisz z czymkolwiek skoro problemem dl Ciebie jest taka oczywistość? Twój partner pewnie też dwie lewe rączki i zero myślenia?!

Gość Turkusowa laguna
Jeżeli nadal nie masz nic pomocnego do napisania to pozdrawiam i żegnam :) I pamiętaj karma wraca ze zdwojoną siłą ;)

Gość gość
Ile? 2000? Fantaści. Mieszkanie góra za 800 zł + media, to dacie radę

Gość gość
dziecko?! staram się Ci pomóc! ewidentnie to nie jest czas na to! jesteś niedojrzała i nie dasz sobie rady. Dodatkowo zaraz pewnie zajdziesz w ciążę i będzie płacz. aaa i karmą mnie nie strasz bo nie masz chyba pojęcia o tym jak to działa ;) ale tak to jest jak się chce czymś zabłysnąć o czym się pojęcia nie ma...

Gość Turkusowa laguna
Posłuchaj wielce dorosły człowieku, mam 23 lata więc daruj sobie teksty typu "dziecko", sex uprawiam już od dawna i w ciąże nie zaszłam wiem jak się zabezpieczyć, uczę się na dwóch kierunkach i pracuję, do tej pory (co prawda za mieszkanie nie płacę) musiałam utrzymywać siebie i siostrę wiem jak sobie poradzić. Ale jestem takim typem człowieka, że zanim coś zrobię muszę mieć to przedyskutowane milion razy z różnymi ludźmi, żeby wszystkiego być pewna, jeżeli tego nie rozumiesz to bardzo mi przykro. A co do karmy to chyba Ty nie wiesz jak działa, bycie wrednym też się na Tobie odbije :) Nie wiem jak było u Ciebie w domu/w szkole/na dzielnicy, że wyrósł z Ciebie taki człowiek, który zamiast spokojnie porozmawiać, wytłumaczyć, pomóc, woli starać się ośmieszyć drugiego człowieka, który dodajmy nic Ci nie zrobił grzecznie zapytał o coś na forum. Mimo wszystko no cóż życzę Ci wszystkiego co dobre i proszę, żebyś się nie udzielała już w moim wątku bo naprawdę mi nie pomagasz.

Gość gość
dziecko drogie nie telepocz się jak mucha złapana przez pająka...widzę, że nadal nie rozumiesz mej intencji...toż to świadczy jedynie jak ciężko jest u Ciebie z rozumieniem czegokolwiek...nie rozumiesz nadal że w życiu nie będziesz miała podanego na tacy wszystkiego tego co oczekujesz by tak podane było? pytasz o podstawy bo "nikt Ci ich nie wyjaśnił" haha a kto miał? nie masz internetu?! nie czytasz nic? nic nie oglądasz? rozumiem że jedynie siedzisz na kafe i to jest koniec Twego czytania. Rozejrzyj się dookoła i zacznij samodzielnie myśleć - to podstawa!