Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dozwolone syropy na kaszel w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś dostał zielone światło na jakikolwiek syrop apteczny w ciazy. Jestem w 8 miesiącu ciazy i strasznie męczy mnie mokry kaszel. Mieszkam za granicą i tutaj lekarz nie zaleca niczego ale wiem że w Polsce lekarze często pozwalają na zażywanie syropu. Wypróbowałam już wszystkie domowe sposoby i nic. Nadal mam katar kaszel itd

Gość gość
Ja brałam syrop prawoślazowy, całą ciążę ponieważ po rzuceniu palenia męczył mnie kaszel. Pomaga na każdy rodzaj kaszlu i oczyszcza. Zalecenie lekarza. Synek ma 11 dni. Wszystko ok. Nie powinno się brać syropów, które mają w składzie tymianek. Nie wiem dlaczego ale tak mi powiedział gin.

Gość gość
Mi lekarz pozwolił Stodal ale nie używałam bo jakoś przeszło. Próbowałaś syrop z cebuli ? Podobno niezły jest tez syrop z buraka z miodem. I jeszcze inhalacje z soli. Za duzo opcji nie ma takich nie-aptecznych.

Gość gość
Jeszcze syrop z pędów sosny. Ja mialam akurat taki domowy.

Gość gość
Próbowałam z cebuli ale nie pomaga. Poszukam jutro w pl sklepach tego prawoslazowego.

Gość gość
Inhalacje z soli fizjologicznej?

Gość gość
Normalnie z soli fizjologicznej 0.9%. Jak jest duzo wydzieliny do odkrztuszenia to sol 3% np nebudose. Po niej sie kaszle ( zeby odkrztusic). Ostatnio pediatra mojemu niemowlakowi przy zapaleniu oskrzeli kazala robic inhalacje z soli 3% do tego oklepywanie i pomogło.

Gość gość
Ale trzeba mieć do tego inhalator ? Mam sol ale w takich małych ampulkach