Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Codziennie seks i nie ma ciąży??!!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Powiedzcie mi jak to się mogło stać. Staramy się o drugie dziecko, jesteśmy zdrowi i młodzi. Cykl mam 28 dni, seks był od 8 do 14 dnia cyklu (codziennie) oraz 17 i 21 dzień cyklu. Potem dostałam infekcje. Owulacja wypadła na 13 dzień cyklu. Czemu nie zaszlam w ciaze? Mialyscie takie sytuacje że pomimo tak częstego seksu nie udawało się wam? Dodam że pierwsza ciąża pojawiła się w piątym cyklu starań.

Gość gość
A kto ci powiedzial ze kazdy seks to ciaza?????????????!!!!!

Gość gość
nie wszystko ma sie na zawolanie. dostalas infekcje - moze to przez to, a moze za bardzo sie spinasz i dlateo nie wychodzi?

Gość gość
baba to nie krowa, że zaraz zachodzi w ciąże, jeżeli tak by było to kuźwa nas by było w wuj

Gość gość
Może i racja ale martwię się że mimo owulacji i seksu w tym czasie nie zaszlam w ciaze. Co mogło być tego przyczyną? Uwaga teraz zadam (moze) głupie pytania. Pytam tych co starali się o dziecko z dobrym efektem. czy po seksie podmywacie sie? Czy kaszlanie moglam"wypchnąć" sperme?

Gość gość
Po roku staran mozna sie martwic i isc do lekarza i zaczac robic szczegółowe badania

Gość gość
ja też miałam owulacje, a w ciąże nie zachodziłam, owulacja to nie wszystko. Ja zaszłam w 5 cyklu starań, jak juz miałam to w doopie i kochałam sie dla przyjemnosci a nie dla ciazy.

Gość gość
Nie podmywam sie po seksie bo przeważnie zasypiam..

Gość gość
Tak kasłaniem mogłaś ją wypchać, włóż dwa palce do pochwy i zakszl.

Gość gość
Łatwo powiedzieć odpuścić sobie... w mojej rodzinie było kilka poronienia i ogólnie problemów różnego rodzaju więc się martwię. Byłam u mojego lekarza i powiedziałam że planujemy dziecko ale oprócz usg nie miałam innych badań.

Gość gość
O la boga..Jaka panikara :-(

Gość gość
Jak masz infekcje to napewno nie bedziesz w ciąży

Gość gość
Tak Odpuscic to jedyne wyjscie. A to ze w rodzinie byly poronienoa to nic dla ciebie nie oznacza. Kolejna panikara. Zal.

Gość gość
Autorko masz parcie po jednym nieudanym cyklu?? Czego ty oczekujesz...

Gość gość
A czy gdzieś napisałam że to pierwszy cykl? To już kolejny. A Wy w którym cyklu zaszlyscie w ciaze?

Gość gość
skoro juz masz jedno dziecko to o co ci w ogole chodzi? plodna jestes. niekiedy nalezy po prostu zaczekac na efekty.

Z mojego doświadczenia, mogę Ci powiedzieć, że lepiej wrzucić sobie na luz niż nakręcać się na dziecko. Ja o drugie dziecko starałam się 9 miesięcy ale udało się. Łykasz kwas foliowy ? Jeśli nie to ja polecam Folika, brałam go i u mnie się sprawdził.