Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co napisać w CV żeby znaleźć pracę???

Polecane posty

Gość gość

jestem 5 lat po studiach, nic tylko dorywcze zajęcia, jeden jedyny raz, byłam na rozmowie w poważniejszej firmie, niestety nie udało się... tylko proszę nie pisać że prawdę, bo robię tak od 4 roku studiów i jestem z niczym....

Gość gość
napisz że jesteś bezpłodna

Gość gość
umie Pan czytać? co napisałam?

Gość gość
A jakiej pracy szukasz i jakie studia ukończyłas?

Gość gość
politologię, praca biurowa, administracja. Znam ludzi którzy skończyli biologię i pracują w bankach i jakoś nikomu nie przeszkadza niezgodność kierunku

Gość gość
Brak doświadczenia i to dlatego.

Gość gość
a gdzie ludzie mają k***a zdobywać to doświadczenie? od połowy studiów wysyłałam życiorysy żeby właśnie to doświadczenie nabrać bo go nie miałam. co? niektórzy ludzie rodzą się z doświadczeniem

Gość gość
Jakie masz mocne strony i co umiesz? Ja dostaje prace nawet w zawodach z którymi nie mam nic wspólnego. Ostatnio miesiąc szukałam, byłam na 20 rozmowach w tym czasie i miała, 5 propozycji. Teraz jest rynek pracownika tylko musisz mieć pomysł na siebie.

Gość gość
No to jak administracja to podkresl w cv, ze znasz sie na kompie, windows, Office, drukarki, ksero, ze jestes skrupulatna, pracowita, uczciwa

Gość gość
20:12 pewnie jesteś ladna, sympatyczna, pewna siebie, przebojowa, wygadana. Takie osoby zawsze sa pożądane do każdej pracy. Gorzej z niesmialymi...

Gość gość
5 lat po studiach, takich studiach i nic? to cos słabo z tobą, możliwe że masz złe podejście tu na jeden wpis rzucasz się i wkurzona od k****w lecisz.

Gość gość
Za granice trzeba było wyjechać, ludzie się rozwijają i zarabiają, a ty nawet sama nie wiesz co w CV wpisać.

Gość gość
to przez te 5 lat nie mogłas zaczepiac sie na staże i praktyki w powaznych firmach? Skoro masz komfortową sytuacje, ze mozesz pozwolic sobie na bezrobocoe, to mogłas tez pozwolic sobie np. na bezpłatne praktyki.

Gość gość
Jaki był powód tej przerwy? Miałaś jakies problemy osobiste, czy problemy z odnalezieniem sie w grupie? Fobie? Mogłaś od razu uderzyć do urzędu - staże, po których pracodawca przejmuje pracownika. Jaka była ta praca dorywcza i ile czasu trwała?

Gość gość
Trochę złe tym pokierowalas, teraz to widzisz. Będąc od razu po studiach, celowałas w jeden rodzaj pracy, zamykając sie na inne, przez co nie zdobyłaś zadnego doświadczenia (ani w handlu, gastronomii, a nawet jako pracownik produkcji). W wielu miejscach mozna awansowac, a potem isc dalej, a w każdym miejscu zbierajac po troche doświadczenia, nabierać pewności Siebie, by potem z pewnością na rozmowach mowić "tego nie robiłam, ale bardzo szybko sie uczę i zapewne sobie poradzę". A tak, cóż, jesli nie chcesz miec pustego CV, to jedynie pozostaje ci albo wymyślać prace za granica (Ale to raczej proste i niewyszukane) albo ściemniać, ze pracowałaś tutaj, ale na czarno i nie masz jak udokumentować.

Gość gość
Ładna nie jestem, mam prawie 40 lat i jestem gruba. Ale tak, fakt, jestem przebojowa. Nauczyłam się tego, bo musiałam. Masz jakiś pomysł na siebie? Co chcesz robić? Ponawiam pytania.

Gość gość
20:41 napisała, ze chce pracować w administracji. Przykro mi to mowic, ale obawiam sie, ze autorka to kolejna ofiara syndromu "tylko studia zapewniają dobra prace, wiec po studiach znajdę taka jaka chce z pocałowaniem ręki". Nie jestem za praca w miejscu w, ktorym Człowiek czuje sie wybitnie złe i sie męczy, przede wszystkim psychicznie, ale autorka tutaj jedynie dorywczo pracowała i nie zwracała uwagi na oferty inne niz biurowe (i złe na tym wyszła, pisałam wyżej). A musze zgodzić sie z gościem, Ktory napisał, ze skoro autorka mogła sobie pozwolić na tyle czasu bezrobocia, To równie dobrze mogła brać bezpłatne staże w poważnych firmach, skoro celowała w jeden rodzaj zatrudnienia.

Gość gość
załącz zdjęcie swej peezdy.

Gość gość
A średnią szkołę w jakim kierunku ukończyłaś ,myślę źe L O . To bieda . Trzeba robić technikum , szkołę policealną ,licencjat i magisterkę . I masz 4 zawody .

Gość gość
co zt ego ze ma szkole jak nie ma doswiadczenia kilku lat przynajmniej w zawodzie

Gość gość
poka sowę pod stołem.

Gość gość
mowilem ze szkola gowno daje

Gość gość
Ja zaczynałem swoją karierę ze świadectwem szkoły podstawowej i praca była . Później uczyłem się w szkole średniej i w szkole policealnej . Zrobiłem 5 kursów zawodowych i nauczyłem sie kilku zawodów bez papieru . Pracowałem w redakcji w lokalnej gazecie układałem krzyźówki inne zadania szaradziarskie

Gość gość
Hmmm, fakt. Nie odpisała po kolei, a ja jestem przemęczona i wydawało mi się, ze skończyła administracje... No cóż. Najwiecej chetnych moim zdaniem, jakieś 80% kobiet szukających pracy, bez wzgledu na wykształcenie, szuka pracy biurowej albo w administracji. Zatem znalezienie pracy w akurat tym zawodzie jest bardzo mało prawdopodobne, zwłaszcza, ze pracodawcy mogą tu wciąż jeszcze wybrzydzać. Zwykle przyjmują studentki z dodatkowymi umiejętnościami typu grafika albo 2-3 jezyki biegle... Ale wspomniała tez o bankach. Moim zdaniem w sprzedaży i obsłudze klienta ma o wiele większe szanse, jeśli ma odpowiedni typ osobowości :) Ale sprzedaż to często tez stres i nadgodziny. Za to można zarobić sporo powyżej minimum krajowego.

Gość gość
mozesz miec 10 lat studiow nawet i tak cie nie zatrudni bo nie masz doswiadczenia zawodowego

Gość gość
teraz mozesz isc pracowac na teskaczu albo biedronce

Gość Zdrowy_Facet
Konieczność składania CV przez osobę bez doświadczenia zawodowego to akurat jest duża niedogodność dla poszukującego pracy. Wpisanie samego wykształcenia i zainteresowań nie daje KOMPLETNIE NIC pracodawcy. O wiele ważniejsze jest napisanie listu motywacyjnego. W nim można chociaż odrobinę pokazać siebie, napisać o swoich zaletach, predyspozycjach. Pokazać czy umie się poprawnie sklecić parę zdań z sensem. Jak się nie ma co wpisać w CV to list motywacyjny jest o wiele ważniejszy dla pracodawcy.

Gość gość
Ważne jest żeby pracodawca dowiedział sie ze pracownik nie będzie źądał wynagrodzenia za prace .

Gość gość
Dziewczyno, piszesz, ze jakies dorywcze prace wykonywalas. No to to wpisz do CV. Przy tym, jakie tam zadania wykonywalas. Do tego uczelnia, pod spodem niektore przedmioty przydatne przy Twojej pracy np: jesli mialas psychologie, angielski itp.. Jesli znasz jakis jezyk swietnie, to napisz ze doskonalilas przez te ostatnie lata.. Napisalabym np 3 miesiace pracy w UK i doskonalenie jezyka. Jesli pracujesz w domu z komputerem, to napisz to wlasnie. Jak ktos bedzie Cie pytal o te przerwe, to powiesz, ze mialas za granice wyjechac do kolezanki/ meza, ale nic z tego nie wyszlo i teraz juz wiesz, ze zostajesz w Polsce. Zdjecie sobie ladne zrob. Co do darmowych praktyk, to makabra, sama na takich bylam, mialam szefa idiote, powiedzialam ze chce kontynuowac praktyki u kogos, kto mnie potem zatrudni, to tan do mnie, ze jego kolezanka ma firme sprzatajaca.. Dramat.. Powiedz, ze mialas zle doswiadczenia z praktykami i tyle.. Zarejestruj sie na GoldenLine,. Inne portale.. Powodzenia :)