Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego może mi się tak dlugo spozniac okres?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Okres spóźnia mi się już 16 dzień. Zawsze miałam nieregularne ale spóźniał się najdłużej 10 dni. Teraz mam wrażenie, że mam wszystko poprzestawianie - w tamtym tygodniu białam biały śluz, wręcz wilgotno przez kilka dni, teraz mam sucho, objawy miesiączki trzymają mnie już dobre 2 tygodnie, bolały mnie piersi, troche brzuch, chciało mi się słodkie a okresu jak nie było tak nie ma. Wyrzucam sobie z myśli ciąże bo uprawiałam petting już z byłym chłopakiem i to kilka miesięcy temu gdzie później miałam w miare regularne krwawienia (okres spóźniał mi sie kilka dni, jak zawsze.) Próbowałam już wszystkiego - gorąca relaksująca kąpiel, czerwone wino, aspiryna i NIC. Nie mam też jakiś dużych stresów, może troche czasami w pracy i w sumie szybko żyje ale tak było zawsze i miesiączka była. A teraz jej nie mam... Miał ktos taki przypadek? Czy jest jeszcze jakiś skuteczny sposób, bez leków na wywołanie miesiączki? Z góry dziękuje za pomoc

Gość gość
Tak, ja miałam takie miesiączki spóźnione nawet o 15 dni, ciąża nie wchodziła w grę. Nie wiem od czego to zależy, ale ja mam standardowo bardzo długie cykle, mam też podejrzenie zespołu policystycznych jajników. Ale o ile nie masz poniżej 20 lat to wybierz się do lekarza.

Gość gość
Na Twoim miejscu bym się nie martwiła. Okres może się spóźniać przez stres (chociaż w twoim przypadku to raczej trzeba wykluczyć, jak już pisałaś), intensywny wysiłek fizyczny, przepracowanie, dieta albo też podróż. Może byłaś przeziębiona? Mi często się spóźnia przez chorobę nawet o te 2 tygodnie... W każdym razie radzę się nie zamartwiać, bo przez nerwy okres może się jeszcze bardziej spóźnić :) Sposobów na "wywołanie" jako takich nie znam, chyba zostaje tylko czekać. ;) Powodzenia

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedzi! Generalnie nie byłam chora, wzięłam kilka proszków przeciwbólowych z powodu bolącego zęba, miałam tez stresującą wizyte u lekarza i może też to na to ma wpływ. Nigdy nie miałam regularnych miesiączek, kiedys okres mi sie spóznił 10 dni, ale aż 16? Nigdy. Mam 21 lat. Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi i wsparcie, troche się martwie ale staram się o tym nie myśleć. Już koleżanki sie śmieją ze mnie, że może czegoś nie pamiętam ale wiem, że to tylko wygłupy a ja po tych 10 dniach serio zaczęłam sie martwic.

Gość gość
petting to uprawiaja zboczeńcy i dewianci

Gość gość
To Kara Boska za petting

Gość gość
Niestety dalej nie dostałam... chyba czas zapisac się do ginekologa :(