Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rak? Ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam kobietki. Czuję się bezsilna i potrzebuje rad lub słowa otuchy. Zacznę od początku. Mam 22 lata, 2 lata temu stwierdzono u mnie raka jajnika. Rak został usunięty razem z nim. Po tym koszmar.. chemioterapia. Udało się, pokonałam tego skurczybyka.. na tę chwilę.. Ostatnio zaniepokoilo mnie to, iż nie mam okresu od dwóch miesięcy.. występują tylko niewielkie plamienia, więc udałam się do ginekologa. Na wstępie USG, coś jest w macicy.. i strzał 4-tygodniowa ciąża. Ale jak to? Skoro wiem kiedy współam i to musiałby być 13tydzień. Takiej ogromnej różnicy nie mogłoby być tak? Wysłał mnie na betę. Wyszła ujemna - jak dla mnie patrząc na przedziały (0,64 a ciąża jest od 3,5). Ginekolog znów stwierdził, że możliwe, że to drugi tydzień ciąży. No kurczę to w końcu drugi czy czwarty? Oby dwa są niemożliwe.. Kazał powtórzyć betę i wrócić za tydzień. Tylko, że ja nie chcę czekać.. Nie chce znów cierpieć. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? :( Wizytę u onkologa mam dopiero w kwietniu.. Może powinnam zrobić podstawową morfologię? Pomóżcie :(

Gość gość
Nie ma wyjscia, powtorz te bete i zrob morfologie a w miedzyczasie dowiedz sie o konsultacje onkologiczna. Wizyte planowana masz co prawda w kw. ale z zupelnie innego powodu. Twoj prowadzacy gin z pewnoscia wysle cie na konsultacje. Trzymaj sie cieplutko mala. Dobrze, ze w pore wybralas sie do gina, bedzie dobrze. Idz do swojego lekarza domowego jezeli nie mozesz spac albo potrzebujesz cos na uspokojenie.;)