Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ulewa z dziwnym kolorem

Polecane posty

Gość gość

Córka mojej siostry ma dopiero tydzień i straszne ulewa....Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie ulewała co jakiś czas na mleczno brązowo . Mam synka i nie pamiętam, żeby ulewał na taki kolor. Czy któraś z mam miała taki problem ????

Gość gość
może brodawki jej krwawią i ulewa stara krwią albo jest jakieś minimalne krwawienie z żołądka, a le musiałoby dziecko mieć zaburzenia krzepliwości krwi, czego na tym etapie zapewne nie wiadomo, bo potrzebne sa badania

Gość gość
Do pediatry niech idzie. " Porada lekarska jest konieczna także wówczas, gdy ulewane mleko ma zabarwienie brązowe lub zielone oraz wówczas gdy tryska na odległość (tzw. wymioty chlustające). Takie objawy mogą sygnalizować zwężenie odźwiernika, które leczy się operacyjnie." http://babyonline.pl/ulewanie-u-niemowlaka,wymioty-ulewanie-artykul,1491,r1p1.html

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz :)

Gość gość
U mnie było dokładnie to samo. Synek bardzo ulewał, ale jeszcze podczas pobytu w szpitalu (byliśmy tydzień), zaczął na jakby brązowo. Kiedy mówiłam tym babom to tylko odpowiadały że wszystko w porządku, pytałam czemu taki kolor, to jedna położna czy kto to tam był, w końcu mi powiedziała że pewnie z krwią dziecko mleczko wypija i dlatego. Synek nie potrafił załapać ssania, i przez to miałam poranione brodawki. Później jeszcze kilka miesięcy syn ulewał. Ale jak tylko brodawki się zagoiły (trochę to trwało) to przestał na brązowo ulewać. Ale w razie co warto iść do pediatry i skonsultować. Ja po wyjściu ze szpitala, jak po 3 dniach musiałam iść z dzieckiem do pediatry na kontrolę, to powiedziałam że tak ulewa, to lekarka jeszcze mi sprawdzała piersi żeby zobaczyć czy na pewno to jest powód, że to przez mleko z krwią.

Gość gość
Moje po enfamil tak ulewały. Gdy już przestałam ich dokarmiać sztucznie było ok.