Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataliaemka

Kupujecie uzywane zabawki na OLX na mikołaki i pod chonkę?

Polecane posty

Gość Nataliaemka

Ostatnio wpadłam na pomysł, że tym razem kupię pod choinkę i na mikołaja zabawki uzywane. Kolezanka z pracy, gdy usłyszała moj pomysł byla zdegustowana. Mówi ze to nieładnie, niehigienicznie i że na OLX jest masa oszustów. Jak przegladam ogłoszenia to brzmią one zachecajaco, ceny o połowę niższe i mozna dostać zabawki naprawde unikatowe. Jakie jest Wasze zdanie? Nie mowie o starych rupieciach, ale o zabawkach w bdb stanie, które są zadbane, kompletne. Czy to obciach? Czy znacie sprawdzonych sprzedających zabawki na OLX albo może sami macie jakieś wystawione?

Gość gość
Nie kupiłabym, wole kupić mniej a nowe, a używane niepotrzebne zabawki rozdaje

Gość gość
Moim zdaniem to obciach. Jak cie nie stac na zabawki to kup cos z niższej półki albo jakas książkę.

Gość gość
A ja uwazam ze .... czemu nie? Tym bardziej. Ze cena potrafi byc mega okazyjna a zabawki w ogole nie zużyte.

Gość gość
Obciach, kup taniej a nowe.Nie wiem jak w ogóle można coś takiego wymyślić, nigdy nie daje się używanych prezentów, to kwestia bezdyskusyjna.

Gość gość
W przedszkolu dzieci bawia sie uzywanymi zabawkami. Na prezent dla swoich dzieci-tak, ale dla obcych-nie, to juz lepiej ksiazeczka zeby nie bylo zbednych komentarzy rodzicow.

Gość gość
Używany prezent pod choinkę? Niesmaczne to trochę. Rozumiem kupić coś tak bez okazji ale pod choinkę raz w roku to chyba można się "szarpnąc" na nowe. Nikt nie mówi, że trzeba kupić za 150-300zł ale taka za 30-50zł też wystarczy.

Gość gość
Prezentu pod choinkę i to jeszcze używanego nigdy w życiu bym nie kupiła. No sory, ale chamstwo wobec dziecka i tyle. Używane zabawki to można kupić na co dzień, tak po prostu, ale nie jako prezent!

Gość gość
Nie kupilabym jako prezent. Teraz cały czas są wyprzedaże,można kupić zabawki dużo taniej. Ja córce kupiłam już na początku listopada zestaw kucykow pony z 70zł na 15zł i interaktywnego kucyka bobasa też z my Little pony z 220 na 80zł. Lalkę else teraz w czarny piątek ze 100 na 18zl. Także jak się chce to sie nowe znajdzie za śmieszne pieniądze.

Gość gość
Autorko a Ty chciałabyś dostać pod choinkę w prezencie np. Ciuch z lumpeksu?

Gość gość
To ja powiem Tak kupiłem synowi interaktywnego pieska Teksta pod choinkę No to nie jest zabawka Warta swojej ceny więc gdyby ktoś chciał sprzedać takiego pieska używanego za na przykład połowę lub mniej ceny to jest to naprawdę świetna okazja zabawka jest plastikowa praktycznie niemożliwa do zniszczenia czy zabrudzenia więc po jakiego grzyba przepłacać

Gość gość
Autorko, mam nadzieje, ze dostaniesz podnchoinke cos używanego, skoro sama masz takie beznadziejne pomysły.

Gość gość
Ale po co? Popatrzcie - http://superurwis.pl/119-promocje Sensownych zabawek jest naprawdę bardzo dużo i są tanie. Nie ma powodów do tego, żeby kupować używane, tym bardziej, że mogą mieć ukryte wady. To się szczególnie tyczy gier planszowych. A może po prostu kupujmy mniej, a porządnie?

Gość gość
Ja kupiłam moim dzieciom z allegro używane klocki lego duplo mega zestaw. Zapłaciłam 500 zł zamiast ok 1500 (bo tyle kosztowałaby nowe). Nie były zniszczone , umyłam porządnie. Bawią się jak ta lala. :) uważam że nie wszystko co używane jest ok, ale w przypadku klocków lego jest sens.

Gość gość
W ogóle to kupuję używane, ale nie na prezent. jak znajdę coś fajnego używanego to kupuję dla dzieci bez okazji. Prezenty - tylko nowe rzeczy.