Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czego chce ode mnie urzad pracy

Polecane posty

Gość gość

Jestem zarejestrowana w urzedzie pracy bo chce isc na staz. Podpis mialam w pazdzierniku a nast jakby za 2 miesiace w grudniu. Wczoraj jednak dostalam powiadomienie listowne ze mam sie jutro wstawic u doradcy. Czego moga ode mnie chciec,tylko podpisu czy chodzi o jakas propozycje pracy lub cos w tym stylu?

Gość gość
Prace mają

Gość gość
pewnie będą próbowali wcisnąć cię w jakąś lipną robotę

Gość gość
A jak odmowic podjecia tej pracy? Ucze sie zaocznie i szczerze to zalezy mi glownie na stazu w moejscu zgodnym z wyksztalceniem,znalazlam juz takie miejsce i szef ma wystapic w grudniu z wnioskiem o moj staz,wiec nie bardzo mi robota pasuje inna

Gość gość
Pewien bezrobotny starał się o stanowisko sprzątacza w Microsofcie. Dyrektor personelu przyjmuje go i każe zaliczyć test zamiatanie podłogi, po czym stwierdza: - Jesteś przyjęty, daj mi twój email, wyślę Ci formularz do wypełnienia, oraz datę i godzinę, na która masz się stawić w pracy. Zrozpaczony człowiek odpowiada: - Nie mam komputera, ani tym bardziej e-maila... Wtedy personalny mówi mu, że jest mu przykro, ale ponieważ nie ma e-maila, więc wirtualnie nie istnieje, a ponieważ nie istnieje, więc nie może dostać tej pracy. Człowiek wychodzi przybity; w kieszeni ma tylko 10 $ i nie wie, co ma zrobić... Przechodzi koło supermarketu. Postanawia kupić dziesięciokilowa skrzynkę pomidorów. Potem chodząc od drzwi do drzwi sprzedaje cały towar po kilogramie i w ciągu dwóch godzin podwaja swój kapitał. Powtarza te transakcje jeszcze trzy razy i wraca do domu z 60$ w kieszeni. Uświadamia sobie, że w ten sposób może z powodzeniem przeżyć. Wychodzi z domu coraz wcześniej, wraca coraz później i tak każdego dnia pomnaża swój kapitał. Wkrótce kupuje wóz, później ciężarówkę, a po jakimś czasie posiada cała kolumnę samochodów dostawczych. Po pięciu latach mężczyzna jest właścicielem jednej z największych sieci dystrybucyjnych w Stanach. Postanawia zabezpieczyć przyszłość swojej rodziny i wykupuje polisę ubezpieczeniową. Wzywa agenta ubezpieczeniowego, Wybiera polisę i wtedy agent prosi go o adres e-mail, aby mógł wysłać mu propozycje kontraktu. Mężczyzna odpowiada mu wtedy, że nie ma e-maila. - Ciekawe - mówi agent - nie ma pan e-maila, a zbudował pan to imperium? Niech pan sobie wyobrazi, czego dokonałby, gdyby go pan miał! Mężczyzna zamyślił się i odpowiada: - Zamiatałbym w Microsofcie. Morał nr 1 tej historii: Internet nie jest rozwiązaniem dla problemów twojego życia. Morał nr 2 tej historii: Nawet, jeśli nie masz e-maila, a pracujesz wytrwale, możesz zostać milionerem. Morał nr 3 tej historii: Jeśli dostałeś tę historię przez e-maila, to znaczy, że jesteś bliżej sprzątacza, niż milionera...

Gość gość
Co się komu należy : 1. MINISTER: porsche, whisky i artystki, 2. POSEŁ: mercedes, koniaki i kociaki, 3. DYREKTOR: polonez, starka i sekretarka, 4. KIEROWNIK: fiat, wyborowa i koleżanka biurowa, 5. PRACOWNIK UMYSŁOWY: autobus, czysta czerwona i własna żona, 6. PRACOWNIK WYKWALIFIKOWANY: motocykl, 2 piwa i własna dziwa, 7. PRACOWNIK NIEWYKWALIFIKOWANY: tramwaj, zupa i byle dupa, 8. ROBOTNIK: łopata, taczki i dupa sprzątaczki, 9. CHŁOP: bimber, kilka uli i dupa krasuli, 10. BEZROBOTNY: modlitwa, laczka i własna raczka, 11. WIĘZIEŃ: okno, krata i dupa kamrata, 12. EMERYT: telewizor, herbatka, "Jacek i Agatka"

Gość gość
Do pośrednictwa pracy przychodzi pewien człowiek i pyta czy znajdzie się praca dla jego syna ? Pracownik pyta: – A co syn umie i jakie ma wykształcenie ? Ojciec powiada – że nic … i bez wykształcenia. W takim razie pracownik proponuje, że ma dla niego pracę jako pomocnik murarza – płatna 1500 zł za m-c. Ojciec myśli i mówi: – A coś innego ???? …bo za dużo by mu zostało na wódkę… W takim razie pracownik proponuje: – Pomocnik pomocnika murarza trochę cięższa praca ale……. 800 zł za m-c… Ojciec myśli i mówi: – Nie jeszcze za dużo. Na to pośrednik wstaje … nerwowo zamyka książki i podniesionym głosem mówi: – Proszę Pana, żeby zarabiać 500 zł to trzeba STUDIA skończyć!!!