Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość222

Ciąża i brzydka cera

Polecane posty

Gość gość222

Hej witajcie, drogie przyszłe mamy tez macie probly z cera? ja nie dosc, ze mam cere naczynkowa, to jeszcze ze sklonnoscia do przebarwien i o dziwo nigdy nie mialam problemow na twarzy poza pojedynczymi krostkami jesli cokolwiek wyskoczy mi na twarzy, to potem zostaja brzydkie plamy wiem, ze wlasciwie nie moge zastosowac nic inwazyjnego, teraz jak tylko cos sie pojawi, to nie stosuje nic, tylko staram sie systematycznie oczyszczac twarz i nie wyciskac. lykam tylko kwas foliowy i to raczej nie jest wynik brania tych tabletek... no chyba ze hormony

Gość wedkarka
ja mam to samo zawsze miałam śliczna cere, a teraz to jakas masakra. A jak włosy? Bo tu akurat nie moge narzekac. jeszcze nigdy nie mialam takich grubych i lśniących :O nie powinno wszystro naraz sie psuć?

w ogóle słuchajcie, chciałam się dostać w tej sprawie do dermatologa, bo wiecie - niefajnie sie dzieje. zastanawialam sie ze moze brakuje mi jakis witamin czy cuś :P wiecie na kiedy dostałam termin wizyty? Na czerwiec :O Czyli juz dawno po rozwiązaniu

Gość nooola
ważne: oni mają obowiązek znaleźć dla Ciebie termin (max 7 dni roboczych) od momentu zgłoszenia do specjalisty (w tym wypadku dermatologa). Potrzebujesz tylko zaświadczenia od lekarza. Jestes na wygranej pozycji

znaczy słyszałam, ze mamy przywileje jeśli chodzi o terminy. powiedzialam ze jestem w ciazy (zreszta juz widac dawno :P) no i klops... "nie maja wolnych terminow" wiec moge sie wsadzic....

no trochę sobie w kulki lecą, poczekaj chwilkę, zaraz Ci znajdę zapis o tym

Szkoła rodzenia Prenalen 02-10-2017 (...) proszę powiedzieć, że ten zapis jest umieszczony w ustawie "Za życiem" i jeśli jest z tym problem, można podrzucić im ustawę (http://www.mz.gov.pl/.../zdrowie.../...r-za-zyciem-2/) bądź tez zadzwonić na bezpłatną infolinię Rzecznika Praw Pacjenta 800-190-590, który potwierdzi te słowa. więc możesz albo dzwonić albo iść do prywatnego albo czekać do czerwca

Gość gość222
Dziewczyny a spróbujcie naturalych kosmetyków moze? Ja uzywam różnych glinek, alg i jest okej. Do tego olej kokosowy + toniki z hydrolatów. A do peelingu gąbeczka konjac

Gość wedkarka
gość222 - ja tez wlasnie tak sie staram, ale czasami sa takie wypryski, których nie da sie w ogole zignorowac....

Gość gość
Moja cera nie uległa znacznej zmianie, jedynie włosy są w lepszej kondycji :)

Gość gość222
jakos specjalnie dbacie o swoja cere w ciazy? jakies kremy czy maseczki?

Gość wedkarka
ja maseczki staram sie robic w stylu DIY , zeby chemia sie nie faszerować dodatkowa. jest wiele przepisów w sieci

Gość gość
W ciąży masz takie zmartwienia? Daj spokój, skup się na dziecku a nie na takich pierdołach. Jak urodzisz to i tak ci to będzie wszystko jedno jaką masz cerę, masakra... Takie gówniary się za dzieci biorą?

Gość gość
Jak teraz skupiasz się na sobie to strach pomyśleć, co będzie potem. Dziecko będzie płakać a ty będziesz pazury malować?