Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćze hoho

Jak dlugo karmiliscie tylko piersia

Polecane posty

Gość gośćze hoho

Niby powinno byc 6 miesiecy. Jak jest u Was. Tylko szczerze i anonimowo.

Gość gość
Pierwsze - 8mc, drugie - jeden dzień.

Gość gość
cała trójke około 3 tygodnie, planuje 4 dziecko i wcale nie zamierzam karmić piersia

Gość gość
Karmiliscie? To mezczyzni karmia piersia?

Gość gość
6 mies

Gość gość
2,5 roku ;) oczywiście mleko tylko kp a resztę jadła normalnie

Gość gość
Pierwszego syna: 22 miesiące - sam się odstawił od piersi Drugiego syna: nadal karmię, już minęło nam 14 miesięcy. również planuję karmić go do samoodstawienia.

Gość gość
Ale 2latek przystawiany do cyca czy dawaliscie sciagniete butla?

Gość gość
Tylko piersią do 4 miesiąca, wtedy powolutku wprowadzałam mu inne jedzonka, w niewielkich ilościach.

Gość gość
23.32 do piersi przystawiała się kiedy chciala

Gość gość
Pierwsze 5 miesięcy potem lekko wprowadzalismy nowoscie a kl. Skończyliśmy jak miał 11 miesięcy teraz karmię już 3 miesiące wspomagalismy się na początku mm bo laktacja niewystrczala bo to bliźnięta planuje po skończeniu 5 miesięcy zacząć wprowadzać pomalutku stale produkty i karmić moim mlekiem do roku.

Gość gość
Pierwsze katowalam tym cycem 2 tygodnie, drugie mi przypomniało o tym, jakie to uczucie i po dobie dałam nam żyć :)

Gość gość
4 miesiące tylko kp, potem zaczęłam rozszerzać dietę, ale dzisiaj poczekalabym do pół roku. Koło pół roku zaczęłam też dokarmiac mm, ale całkowicie z piersi zrezygnowalam jak córka miała 9-10 miesięcy. Dzisiaj karmilabym dłużej.

Gość gość
6 m kp, później sporadycznie inne posiłki, które średnio jadła, do 10 m miałam tyle mleka źe spokojnie wykarmila bym 2dzieci. Teraz ma 13 m i bez piersi ani rusz. Je również inne rzeczy ale pierś jest no 1.

Gość gość
Starszą pół roku, małą 4 miesiące. W tym czasie nawet nie dopajalam, nic. W sumie karmilam i jedną i druga po 14 miesięcy.

Gość gość
Starszego syna 2 tygodnie potem mm. I jak miał 4 miesiące wprowadzam nowe pokarmy. Córkę, tylko piersią 6 miesięcy, potem wprowadzane pokarmy, a piersią karmiona 18 m.

Gość gość
Wylacznie piersia z 5 miesiecy. Potem jarzynki.

Gość gość
Tylko piersia 11miesiecy i tydzien , w ciagu tych 11 mies corka nic nie podjadala i nic nie pila byla tylko i wylacznie piers, pozniej kp dalej ale juz jadla inne pokarmy, odstawilam od piersi jak miala 13 mies bo staralismy sie o kolejne malenstwo.

Gość gość
KARMIŁYŚCIE jełopie

Gość gość
11:39- a tak z ciekawości, czemu tak późno miala rozszerzana diete ?

Gość gość
Tylko piersią- jedno dziecko 4 mce, drugie 5,5 mca, po rozszerzeniu diety też kontynuowałam karmienie. Pierwszemu tak wcześnie trochę za poradą pediatry, a trochę ze względów organizacyjnych, musiałam wychodzić a miałam problem z odciąganiem.

Gość gość
Dziewczyny, Czytam tę dyskusję i widzę, że poruszacie ważne tematy! Chciałabym Was zaprosić do nietypowego projektu “Mamy piszą książkę,” w którym mamy naprawdę napiszą książkę dla przyszłych mam! Grupa na FB - trzeba wyszukać: Mamy Piszą Książkę W skrócie, o co chodzi: “Mamy piszą książkę” to projekt, w którym Mamy WSPÓLNIE napiszą książkę dla przyszłych Mam. Po co? Ponieważ doświadczone Mamy to najlepsze źródło PRAKTYCZNEJ wiedzy na temat ciąży i macierzyństwa. A kilkaset Mam to już prawdziwa kopalnia wiedzy, a nie jedynie subiektywna opinia jednej osoby! To będzie pierwsza taka książka na rynku! Na czym polega projekt? W grupie na Facebooku: - Będziemy omawiać poszczególne zagadnienia merytoryczne książki. - Napiszemy poszczególne rozdziały. - Wybierzemy tytuł książki. - Opracujemy projekt okładki. - Zrobimy i wybierzemy zdjęcia oraz grafiki do książki. - Wytypujemy organizację charytatywną, do której trafi część dochodu ze sprzedaży. - Być może wspólnie nagramy audiobooka? :) Ale spokojnie! :) Nie trzeba od razu pisać całego rozdziału! Samo zaangażowanie w dyskusje merytoryczne jest równie cenne! :) Same decydujecie na ile chcecie się zaangażować. Co o tym myślicie? Zapraszam :) Grupa na FB - trzeba wyszukać: Mamy Piszą Książkę

Gość gość
Do tej pory, czyli 5 miesięcy tylko kp. Ale zamierzam zacząć dawać już kaszki i rozszerzyć dietę, a po zimie całkowicie odstawić od kp. :)

Gość gość
Pierwsze dziecko tylko na piersi przez 6 mcy (syn ważył wtedy 10,5 kg), pózniej wiadomo stopniowo inne posiłki. Drugie z 7 mcy, córka nie chciała jeść niczego (przeżyłam horror). I syna i córkę karmiłam piersią po 16 mcy.

Gość malwina9221
Ciężko określić, ponieważ używałam też laktatora od samego początku. Ale dziecko cały czas piło mój pokarm. Swoją drogą trafiłam na bardzo fajny laktator Lakta Electric, który kupiłam na stronie http://www.simed.pl/ Podoba mi się w nim to, że jest bardzo delikatny i można dostosować jego moc, a wiadomo, że z czuciem piersi bywa różnie.