Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Popieracie CAŁKOWITY zakaz aborcji chorych dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Czy według was słuszne jest zakazywanie kobietom aborcji dzieci z np zespołem downa, takich co i tak nie przeżyją bo wada genetyczna nie pozwala? Ja jestem przeciwna, do tej pory był wybór i było ok. To jest zmuszanie na siłę do rodzenia niechcianych dzieci. A kto chętnie zaadoptuje chore dziecko? Pokazywali w tv chorego Huberta z Centrum Zdrowia Dziecka i co ? Mimo apeli jakoś nikt się nie kwapił bo urodził się jako wcześniak i musi być karmiony pozajelitowo. To co dopiero dzieci z zespołem Downa. Kto się nimi ma zajmować jak rodzice się ich zrzekną bo nie zostawiono im wyboru?

Gość gość
Ja nie popieram. Uwazam ze kazda kobieta powinna miec wybor. A najgorsze jest to, z3 decyduja najczesciej stare chlopy, ktore nigdy nie stana przed takim wyborem.

Gość gość
Jestem ABSOLUTNIE PRZECIWNA. To i tak nie przejdzie.

Gość gość
Powinien byc wybor

Gość gość
jestem PRZECIW

Gość gość
"W czwartek przyniesiemy do Sejmu podpisy, których liczba będzie sukcesem. Dopiero uchwalenie ustawy „Zatrzymaj aborcję” będzie realną zmianą"- podkreśliła Godek w rozmowie z "Naszym Dziennikiem". Zapytana, czy liczba podpisów pod projektem "Zatrzymaj aborcję" będzie rekordowa, odpowiedziała, że „zbiórka trwa do ostatniej chwili”, a liczbę podpisów będzie można podać dopiero w czwartek, ponieważ wtedy mija termin złożenia wszystkich podpisów w biurze podawczym i wszystkie trafią do Warszawy. Jednocześnie, Kaja Godek podkreśliła, że ich liczba będzie "rekordowa". "W największej kampanii udało się zebrać 600 tys. podpisów. Tym razem na pewno będzie ich więcej"-poinformowała działaczka pro-life. KATOLSKIE OSZOŁOMSTWO !!!!!!!!!!

Gość gość
A ja się waham. Popieram całkowicie możliwość terminacji ciąż, gdzie dziecko na 100% nie ma szans na przeżycie jak. np. bezmózgowie. czytałam dużo wypowiedzi na ten temat i wiem, jak trudno funkcjonować matce, która nosi dziecko, które umrze jeszcze w jej brzuchu lub krótko po urodzeniu, często tak zdeformowane, że ludzie brzydzą się na nie spojrzeć. Moje wątpliwości dotyczą dzieci z ZD, Turnera czy innych chorób, które nie sa śmiertelne. Bo z jednej strony rozumiem rodziców, że nie chcą, aby ich życie się skończyło, aby ich rodzina się rozpadła (często tak się dzieje), aby wszystko kręciło się wokół chorego dziecka. Rozumiem też głos tych, którzy uważają, ze nie mamy prawa eliminować "gorszych" jednostek, odbierać im prawa do życia tylko dlatego, że nie są zdrowe. Ciężka sprawa i cieszę się, że nikt nie każe mi podejmować decyzji.

Gość gość
Ja jestem przeciw całkowitemu zakazowi! Osobiście nigdy nie chciałabym stać przed takim wyborem, ale wiem, ze nie chciałbym, żeby ktokolwiek decydował za mnie! Kto zaopiekuje sie takim dzieckiem jak cos mi sie stanie? Czy rząd zapewni mi środki na życie, tak abym nie musiała pracować i zajmować sie chorym dzieckiem?! WĄTPIĘ! Kto chce niech rodzi chore dzieci! A kto nie chce niech ma wybór!! Szkoda, ze stare prukwy i księża chcą decydować! Księża, którzy notorycznie łamią śluby czystości bedą mnie pouczać ?! Dobre sobie!

Gość gość
tu chyba najistotniejsza jest kwestia pogrzebu

Gość gość
uwazam ze przyszla matka chorego dziecka powinna miec prawo wyboru

Gość gość
no wiecie płód czy tam zarodek to w zasadzie nie człowiek. w dodatku nie chrzczony to i chowac nie trzeba. a każdy pogrzeb to piniondz

Gość gość
z drugiej strony jak komu potrzebny płód do czegos tam t o chetnie sie podejmie aborcji szczególnie jak zapłaci za nia podatnik. a chętnych jest sporo. dr frankenstein ma obecnie wielu nasladowców.

Gość gość
a miejsce na cmentarzu też ktoś dzierżawi. jak nie osobiscie to mu państwo wydzierżawi za kase podatnika. a wiadomo że takie kościelne hoteliki cieszą sie sporym wzięciem

Gość gość
a i dziesiątki badań tysiące lekarskich wakatów zależą od takiego malucha w brzuchu. tu pobranie krwi tam rózne rezonanse i inne cuda na kiju. na koniec trzeba to urodzić w szpitalu co tez nie jest tanie. dajcie ludziom zarobić co z tego ze dziecko umrze? ważne ze pare innych dzieci bedzie miało na prywatną sdzkołe dzieki niemu:)

Gość gość
wy serio myslicie ze kogos oprócz was obchodzi los waszych dzieci? księdza? papieża? ministra? pogrzało was ? nie dośc ze na nim zarobia to jeszcze zzbija kapitał polityczny ze niby koorfa tacy zaangażowani społecznie. kazda jedna kooorfa która twierdzi ze ja obchodzi los waszego dziecka to kłamca. nikogo to nie obchodzi. chyba ze akurat da sie na nim zarobic.

Gość gość
a ja jestem wogole przeciwna zakazowi aborcji, mamy 21 wiek i kazdy powinien miec mozliwosc decydowania o swoim ciele. Na Cale szczescie mieszkam w kraju, w ktorym aborcja jest dozwolona

Gość gość
was interesuje ze jakas patologia nie ma na zarcie dla swoich patologicznych miotów? a obecna definicja patologi bazuje na róznicach w zarobkach. a papiez z ministrem zarabiaja na lewo i prawo sporo wiecej od was. równiez dyrektor finansowy szpitala. dla nich wszystkich jesteście patologia i maja was głeboko w doopie o ile nie czuja do was odrazy kontakty ograniczajac jedynie do minimum niezbednego zeby na was zarobic. to samo z ambitnymi politykierami i kierownictwem róznych organizacji społecznych

Gość gość
zrozumcie że jesteście zywymi banknotami. trzeba was tylko tanio kupić drożej sprzedać i tyle. nikogo nie obchodzi co was boli. no chyba ze akurat na tym bólu da sie zarobić to inna sprawa. co byście nie zrobili i przeciwko komu sie nie zjednoczyli to oni tam na górze i tak sie podzielą zyskami w dodatku zyskaja bande wiernych wyznawców.

Gość gość
W średniowieczu chore jednostki porzucano w górach. Zawsze chore dzieci były tylko problemem.

Gość gość
krótko i na temat. skoro oczywistym jest że nie chodzi o żadne kwestie moralne tylko o kase przy czym to od waszej decyzji zalezy do kogo ta kasa wpłynie to chyba raczej oddawanie takich decyzji w ręce zainteresowanych na zarobieniu na was jest cokolwiek debilnym postępowaniem

Gość gość
"w sredniowieczu chore jednostki porzucano w górach" xxx to z pewnościa prawda szczególnie jak ktos mieszkał np równinach. zapewne orgasnizowano całe ekspedycje z książecej kiesy aby podrzucic chora jednostke feudałowi w sąsiedztwie który akurat miał na własność jakies góry

Gość gość
przyjeżdżał wyssłannik pana na w łosciach i ogłaszał powiekszenie daniny na koniecznośc wysłania ekspedycji któ¶a porzuci nieślubne dziecko młynarza w górach 500 kilometrów na południe

Gość gość
każda kooorfa mysli tylko o tym jakby tu sie po czyichs trupach wspiąć troche wyzej. od tej zasady w zasadzie nie ma wyjątków. człowieczeństwo definiuje sie tym jak mocno udało sie komuś odciac od problemów innych ludzi. jezeli przy okazji jest sie źródłem tych problemów to nie szkodzi. liczy sie koorfa efekt

Gość gość
a i wy wszystkie piertolone matki polki nie lepsze. jakby was wpiertolic w habit albo dac ministerialną teke plus kilka kolesiowskich klepnieć po plecach to byście zaczeły jepac bliźnich ze wszystkiego co im suie udało uciułac. takie z was juz jepane bezmyslne bydleta i c***j sie na to poradzi

Gość gość
przy czym oczywiście zawsze obowiązuje druga swieta zasada. jepac koorfa słabszego najlepiej w kupie bo inaczej moze oddać. jeapał was koorfy pies wszystkich od ministrów po początkujących mafiozów.

Gość gość
jestem przeciw. W zyciu nie urodzilabym tk chorego dziecka.

Gość gość
nie w górach a w lesie

Gość gość
już mi sie rzygac chce jak patrze na to minimalistyczne cwaniakowanie nastawione na wzbudzenie szacunku u jepanych w dooope. wszyscy sie nadajecie jedynie do jednego miejsca. do waszego raju obiecanego koooorfa. do wielkiego kosmicznego więzienia gdzie spełnią sie wszystkie wasze marzenia

Gość gość
To kobiety decyzja i jej partnera a nie rządu czy zakazów i nakazów, a ci za całkowitym wprowadzaniem zakazu niech pierw porzucone dzieci adoptują a potem dają przykład innym a nie. Tych za całkowitym zakazem powinni na 10 lat bezwzględnej odsiadki skazać lub na resztę życia dać im chore dziecko, ciekawe ilu z nich by sie takim dzieckiem zajęło bądź po jakim czasie zrezygnowało lub dopuściło by się jakiejś podłości względem chorego.Niech sami bohaterami zostają a nie innych na wątpliwe bohaterstwo skazują.

Gość gość
Jestem za aborcją dzieci chorych, oraz za obowiązkową eutanazją dzieci, które zachorowały przewlekle po urodzeniu, zwłaszcza dzieci autystycznych.