Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzybica pochwy w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny. Mam od kilku dni powazny problem... Swedzenie, pieczenie sromu. Juz budzilam sie noca, uciazliwosc straszna. Ginekolog przepisal mi masc i czopki dopochwowe, juz wkladam druga i okropnie mnie piecze :-( doslownie uczucie wypalania cipki :-/ choć nie trwa to dlugo, czy ktos mial podobny problem? Czy to normalny objaw przy leczeniu? Jestem w ciazy 22 tydzien...

Gość gość
a ja jestem tuz przed porodem, tydzien temu skonczylam brac leki - macmiror, i od wczoraj nawrot :( szlag mnie trafi normalnie

Gość gość
Mi p0moglo dopiero gdzies w polowie opakowania globulek

Gość gość
nie wiedziałam że macmiror mozna w ciazy stosowac, ja miałam przepisany gynazol i nystatyne

Gość gość
U mnie co wizytę była recepta bo infekcja nawracała:-( współczuję Ci bo wiem jakie to męczące. Gin mi powiedział że jak się w ciąży przypląta to ciężko się tego pozbyć bo ciąża predysponuje. Postaraj się spać bez bielizny.

Gość gość
Ja dwa razy miałam,raz dostałam globulki pimafucin po 3-4 poprawa,potem dostała clotrimazolum globulki i też mnie paliło żywy ogień ale pomogło.

Gość gość
w ciązy nie mozna brac tych lekow doustnych? bo tak mi lekarka powiedziala, a u mnie niestety takie leczenie jednym lekiem, dopochwowoym, po prostu nie dziala. przed ciążą bralam dopochwowo, doustnie, i masc jeszcze, tylko to przynosilo efekt na dluzej

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy miałam to samo. Praktycznie co wizytę recepta na jakiś lek,bo co chwile nawracalo. Po czasie stwierdzam, ze to chyba przez basen i toalety. W pierwszej ciazy chodziłam bardzo często, w tym biegałam po galeriach i korzystałam z publicznych toalet bo wiadomo, ze w ciąży to co chwile się chodzi. W drugiej ciąży siedziałam ze starszym dzieckiem w domu i przez całą ciążę nie miałam takiego problemu.

Gość gość
u mnie w posiewie wychodzi, ze nie mam paleczek kwasu mlekowego, mimo brania tabletek typu lactovaginal, zreszta bralam i dopochwowo i doustnie, a ilosc paleczek sie nie zwiekszyla. w ciązy jest sie dodatkowo bardziej podatnym. kolejna rzecz, to ze np ja od ok 7 mca ciazy mam ochote na slodkie rzeczy (wczesniej slodycze moglyby dla mnie nie istniec), a to tez sprzyja grzybicy. nie jem moze jakos duzo cukru, ale w porownaniu z tym co bylo wczesniej, to na pewno organizm to odczul. do tego jest zimno i pije duzo herbat z dodatkiem soku malinowego lub pigwowego, a tam tez duzo cukru. we wtorek mam termin porodu i na pewno nie zdaze tego wyleczyc :O

Gość gość
Przyszle mamusie dziekuje za odpowiedzi z jednej strony ciesze sie ze nie jestem sama z ta grzybica a zdrugiej juz Wam wspolczuje zwlaszcza tym co zbliza sie porod. Slyszalam ze dziecko ktore przechodzi przez kanal rodny ta grzybica sie zarazi a leczenie maluszka juz od poczatku nic przyjemnego :-( u mnie to pierwszy raz, wczesniej tylko jakas bakteria ( nieprzyjemna wydzielina) mam czopki CLORIMAZOLUM i masc z tej firmy. Mam nadzieje ze to sie unormuje... Ale po tych czopkach mnie pali w srodku :-(

Gość gość
Przyszle mamusie dziekuje za odpowiedzi z jednej strony ciesze sie ze nie jestem sama z ta grzybica a zdrugiej juz Wam wspolczuje zwlaszcza tym co zbliza sie porod. Slyszalam ze dziecko ktore przechodzi przez kanal rodny ta grzybica sie zarazi a leczenie maluszka juz od poczatku nic przyjemnego :-( u mnie to pierwszy raz, wczesniej tylko jakas bakteria ( nieprzyjemna wydzielina) mam czopki CLORIMAZOLUM i masc z tej firmy. Mam nadzieje ze to sie unormuje... Ale po tych czopkach mnie pali w srodku :-( a co do basenow to lekarz mowi mi bym nie rezerwowala... Sama sie dziwie ale on twierdzi ze to nie ma na to wplywu

Gość gość
Ja przez 5 miesięcy obecnej ciąży ciągle miałam nawroty infekcji intymnych, do znudzenia. Kilka dni przerwy i znowu. Dobrze zmienić bieliznę na cienką, bawełnianą, i prać ja w wyższej temperaturze,pracować, zrezygnować ze stringów, używać 1 płynu do higieny, najlepiej hipoalergicznego dla kobiet w ciąży i połogu, spać bez bielizny i ograniczyć spożywanie cukru... No i używać chusteczek higienicznych korzystając z publicznej toalety, bo na papierze toaletowym żyją cuda i są problemy. Mi to pomogło. Mam nadzieję, że do samego porodu będzie spokój.