Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Sk贸ra problematyczna...

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Hej dziewczyny! Chcia艂abym prosi膰 was o rad臋. Ot贸偶 jestem w wieku gdzie problemy sk贸rne s膮 na porz膮dku dziennym. Ja jednak bardzo marz臋 o nieskazitelnej cerze. Na 偶uchwie moja twarz jest niemal, 偶e bez skazy. M贸j nos jest do艣膰 zaczerwieniony i wyst臋puj膮 na nim zask贸rniki. Na czole mam pare pryszczy wok贸艂 kt贸rych s膮 zaczerwnienia. Policzki te偶 mam nieco zaczerwienione. Na brodzie mam jakie艣 po艂aczenie kaszki z zaskornikami -_- tragiczne. Wok贸艂 ust czasem mam zaczerwnienia. Zauwazylam, ze gdy robilam sto roznego rodzaju maseczek to stan skory sie pogorszyl. Teraz myj臋 twarz tylko myd艂em (naturalnym) co poprawia jej stan, ale wysusza a kremu nie chce uzywac (uzywam juz jedynie pod oczy i na 偶uchw臋). Moze uzyc miodu aby nawilzyc twarz? Do tego mimo ze twarz sie poprawia bo znikaja powoli tzw. grudki (kaszka) na czole) to nadal pozostaj膮 widoczne niedoskonalosci (pojedyncze krostki, zaczerwienia policzkow, w膮gry na brodzie) Czy znacie jaki艣 sprawdzony sposob? Chcialabym miec twarz tak膮 bym nei musiala uzywac podkladu, r贸wn膮 powierzchni臋 oraz jednolity kolor pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
A niby czemu masz nie u偶ywa膰 kremu? Poczytaj od deski do deski blog Mademoiselle Eve, tam s膮 tony info o piel臋gnacji sk贸ry problematycznej, problemach typu w艂a艣nie r贸偶ne dermatozy, metodach oczyszczania, nawil偶aniu (bo tego nie mo偶na pomija膰 - brak r贸wnowagi hydrolipidowej b臋dzie powodowa艂 nadprodukcj臋 sebum i problemy typu tr膮dzik zask贸rnikowy) etc. Mi贸d niczego nie nawil偶y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czytalam ze jakas dziewczyna przesta艂a u偶ywa膰 kremu i jej cera si臋 polepszyla. Sama chcia艂am spr贸bowa膰 ale ju偶 po jednym dniu czuj臋 偶e cera jest napi臋ta i sucha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 wczoraj A ja czyta艂am, 偶e niekt贸rzy si臋 od偶ywiaj膮 promieniami s艂onca... :P Jak stosujesz 藕le dobrany, zapychaj膮cy krem to owszem, po odstawieniu mo偶e by膰 chwilowa poprawa. Tyle, 偶e odbieraj膮c zapychanie odbierasz te偶 jednocze艣nie nawil偶enie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nachosy
Jest na to bardzo prosty spos贸b. W CZS Damian usuwaj膮 przebarwienia sk贸ry oraz inne problemy sk贸rne, sama korzysta艂am z ich us艂ug bo mia艂am mn贸stwo nie艂adnych przebarwie艅 po kt贸rych nie ma ju偶 艣ladu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wypad z tym spamem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mia艂am od ma艂ego problem cieniami pod oczami, tak jakbym mia艂a owsiki. Im by艂am starsza tym wi臋cej u偶ywa艂am pudru i fluidu... Kiedy艣 posz艂am do apteki i farmaceutka poleci艂a mi na moje cienie krem Remescar, by艂am sceptycznie nastawiona. Przysz艂am do domu, na艂o偶y艂am go pod oczy i szok..cienie zesz艂y ju偶 po kilku minutach od aplikacji, teraz jest to m贸j numer jeden w艣r贸d krem贸w, mam go zawsze przy sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
WYPERIDALAJ 艣sciero z tym spamem!!! :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na tak膮 problematyczn膮 trzeba na prawd臋 bardzo uwa偶a膰, nie jest 艂atwo. Ja sama mam sk贸r臋 atopow膮 i oczywi艣cie 艂atwo nie jest, musz臋 u偶ywa膰 specjalnych kosmetyk贸w, kt贸re nie podra偶niaj膮 mi sk贸ry a wi臋c tych z atopis.pl one 艂agodz膮 wszelkie zaczerwienienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najwazniejsze to miec dobrze dobrane kosmetyki do swojej skory, a nie jest larwo bo konsultantki w drogerii najczesciej doradzaja to z czego maja najlepsza premie. Powiem Wam co ja zrobilam, poszlam na konsultacje do gabinetu kosmetycznego, gdzie kosmetolog obejrzala moja skore i dopiero wtedy poradzila jakie kosmetyki mam uzywac. Dostalam probki kilka kremow, ktore przetestowalam w domu. Dwa z nich przypadly mi do gustu, wiec za kilka dni wrocilam do gabinetu i je kupilam. Pochwale sie, ze mam francuski krem Thalgo pod oczy i koreanski krem odmladzajacy Cell Fusion. Zaczelam tez uzywac peeling enzymatyczny w proszku, ktory bardzo polecam. Jestem tez zapisana na zabieg, ktory oczysci i odmlodzi moja twarz. Co do konsultacji to byla bezplatna, polecam bardzo gabinet www.beautypremium.pl w Poznaniu. Wg mnie to najlepsze rozwiazanie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 erinka044
Ja tez jaki艣 czas temu mia艂am bardzo problematyczn膮 sk贸r臋. Wypryski, zaczerwienienia, ziemista cera to by艂 standard. Ale w ko艅cu zacz臋艂am o ni膮 dba膰 nieco lepiej ni偶 tylko codzienne stosowanie toniku i ewentualnie raz na jaki艣 czas kremu nawil偶aj膮cego. Zacz臋艂am od nieco lepszych p艂yn贸w do oczyszczania twarzy, potem pad艂o na krem skinoren https://www.apteka-melissa.pl/produkt/skinoren-krem-30-g,736.html - ja nigdy wcze艣niej go nie spotka艂am, ale to chyba jest produkt tylko dost臋pny w aptekach albo jaki艣 lepszych sklepach kosmetycznych. Stosuj臋 go ju偶 miesi膮c i musz臋 przyzna膰, 偶e widz臋 efekty. Sk贸ra nie jest ju偶 taka zaczerwieniona, tak 艂atwo nie ulega podra偶nieniom no i sko艅czy艂y si臋 tak du偶e problemy z tr膮dzikiem. Od czasu do czasu jeszcze pojawiaj膮 si臋 jakie艣 wypryski, ale to chyba ze wzgl臋du na to, 偶e musi si臋 ona jako艣 oczyszcza膰, a to chyba w艂a艣nie najlepszy spos贸b :)) Ale je艣li te pr贸by kosmetyczne nie przynios艂yby rezultatu, to oczywi艣cie uda艂abym si臋 do lekarza, bo to w ko艅cu najbardziej s艂uszna droga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malinka684
nie rozumiem czemu przestalas uzywac kremu?? moze odstaw maseczki, bo za duzo kosmetykow tez nie jest zbyt dobre dla cery. na twoim miejscu postawilabym na porzadne oczyszczanie- np.plyn micelarny facemed + z eveliny, taki oczyszczajacy. u mnie dobrze zmywa makijaz i ogolnie zanieczzyszcenia po calym dniu. a krem zdecydowanie powinnas nakladac- jakis lekki, np. sylveco ma fajne. albo poszukaj czegos do cery naczynkowej- piszesz o zaczerwieniach na nosie, policzkach, moze masz wrazliwa skore.

Udost臋pnij ten post

Hej, kiedy艣 widzia艂am na jakiej艣 stronie, 偶e na w膮gry dziewczyny stosuj膮 specjalne ok艂ady. A je艣li chodzi og贸lnie o sk贸r臋 to warto przede wszystkim zadba膰 o diet臋 i stosowa膰 kosmetyki o naturalnym sk艂adzie. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tylko jak u mnie zacz臋艂y si臋 pojawia膰 worki pod oczami to te偶 s艂ysza艂am 偶e mam zmieni膰 diet臋, lepiej si臋 od偶ywia膰 itp itd. tylko akurat u mnie to one si臋 rodzinnie pojawiaj膮. Na szcz臋艣cie teraz s膮 bardzo dobre kremy, kt贸re pomagaj膮 likwidowa膰 takie niedoskona艂o艣ci, a mianowicie Remescar https://remescar.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak sk贸ra problematyczna to warto o ni膮 szczeg贸lnie zadba膰. Ja mam atopowe zapalenie sk贸ry i staram si臋 bardzo dba膰 o wszystko. U偶ywam fajnych kosmetyk贸w z atopis.pl one spe艂niaj膮 potrzeby mojej sk贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂agonia_
My艣l臋, 偶e w przypadku takiej problematycznej cery domowa piel臋gnacja mo偶e nie wystarczy膰. My艣la艂a艣 o jakim艣 zabiegu w salonie? To chyba najlepszy spos贸b na oczyszczenie sk贸ry. Teraz wyb贸r jest ogromny. S膮 peelingi chemiczne, peeling kawitacyjny, mikrodermabrazja... Wszystkie wykonuj膮 w tym salonie http://www.galeriapieknakazimierz.pl/. Na miejscu na pewno doradz膮, kt贸ry zabieg b臋dzie najlepszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przesta艅cie spamowa膰 i reklamowa膰 gabinety!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak dla mnie to jest kwestia tak偶e zanieczyszcze艅, je艣li oddychamy brudnym powietrzem to mamy taki efekt jaki mamy. Najlepiej kupi膰 sobie tak膮 mask臋: https://ozonemask.pl/ i b臋dzie lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powiem Ci tak - jeste艣 tym co jesz, to po pierwsze, ja jak zacz臋艂am si臋 odchudza膰 i oczyszcza膰 si臋 od 艣rodka pozby艂am si臋 tr膮dziku r贸偶owetego, to du偶o gorsze bydle ni偶 tr膮dzik natolatki, kt贸ry zniknie pr臋dzej lub p贸藕niej. Nie drap tego, nie zrywaj, nie r贸b sobie plam na bu藕ce :) Od 艣rodka i na diet臋 to iqacai mi bardzo pomog艂o, to cudowny wyci膮g z jag贸d acai, kt贸re maj膮 milion dobrych w艂a艣ciwo艣ci od tych kt贸re powoduj膮 lepsze oddychanie sk贸ry, przez detoks dla organizmu a偶 po przy艣pieszone spalanie t艂uszczyku, ale przede wszystkim wyeliminowa艂am ze swojej diety s艂odycze i s艂onycze, po dw贸ch miesi膮cach by艂a ju偶 znacz膮ca poprawa stanu sk贸ry, po drugie 膰wicz臋 2-3 razy w tygodniu wypacam toksyny, pij臋 du偶o wody i naprawd臋 znika! No i najwa偶niejsze nie przeno艣 bakterii na twarz, staraj si臋 jej nie dotyka膰 brudnymi r臋kami, s膮 na nich bakterie! Unikaj kontaktu d艂onie - policzki jak tylko mo偶esz.. dok艂adnie zmywaj makija偶 przed snem, u偶ywaj delikatnych nie perfumowanych krem贸w i powinno pom贸c :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na pewno to co jesz ma du偶y wp艂yw na wygl膮d i w og贸le kondycj臋 sk贸ry. Ja na przyk艂ad musz臋 szczeg贸lnie dba膰 o sk贸r臋, mam j膮 atopow膮, ale mam fajne kosmetyki z atopis.pl, one dobzre dbaj膮 o sk贸r臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam bardzo such膮 sk贸r臋. Wystarczy, 偶e pod prysznicem kropla mi spadnie na czo艂o, czy obok nosa i od razu mam czerwony placek. U偶ywam wielu krem贸w naturalnych, ale najwi臋ksz膮 wydajno艣ci膮 charakteryzuje si臋 ten http://www.drduda.pl/pl/shop/kosmetyki-pl/buski-krem-siarczkowy/ . Standardowo ma 3 podobne kremy, 偶eby je wymiennie stosowa膰 i po prostu nie uzale偶ni膰 organizmu od pewnych sk艂adnik贸w. Nie chc臋 os艂abi膰 dzia艂ania. Po jednym dniu zawsze mi zaczerwienienie schodzi. Przydatna sprawa. Na weekend ca艂膮 twarz idzie zregenerowa膰 tym kremem, a opakowanie niezwykle wydajne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie Ty jedna masz problematyczn膮 cer臋 :/ uwierz, 偶e ja te偶 nale偶臋 niestety do tych os贸b kt贸re w m艂odo艣ci przechodzi艂y przez tr膮dzik i teraz niekt贸re 艣lady jeszcze si臋 mnie trzymaj膮. Ale teraz z tygodnia na tydzie艅 coraz mniej ich widz臋. A wiesz czemu? Bo sobie zakupi艂am bardzo dobry dermokosmetyk od cetaphil - https://www.cetaphil.pl/117/cetaphil-ps-lipoaktywny/ . On naprawd臋 dzia艂a cuda, jeszcze kilak tygodni i 偶adne podk艂ady nie b臋d膮 mi potrzebne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Te偶 mia艂am problemy z such膮 i podra偶nion膮 sk贸r膮. Ostatecznie zdecydowa艂am si臋 na skorzystanie z oliwy ozonella i mog臋 powiedzie膰 偶e by艂a to dobra decyzja. Oliwa ta ma bardzo dobry wp艂yw na sk贸r臋. Zajrzyjcie na stron臋 ozonella.pl, je偶eli jeste艣cie zainteresowani tym tematem.

Udost臋pnij ten post