Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wraca energia? To 13tc i ja już nie mogę! syf w domu, mam dość!

Polecane posty

Gość gość
Ciesz się, że masz tylko takie objawy, ja wymiotowałam i czułam się jak wrak człowieka, leżałam w łóżku 2,5miesiąca. W 13 tc jeszcze czułam się fatalnie, dopiero ok. 20 tygodnia stopniowo wracały siły. Będzie lepiej :-) A syfem się nie przejmuj, wokół mojego łóżka leżało mnóstwo pustych butelek po wodzie i brudnych szklanek i naprawdę nie miałam siły tego sprzątnąć, mąż trochę ogarniał jak wracał do domu.

Gość gość
Do tuch herosek, ktore wdzystko robily! Takie bohaterki a na starosc wam pochwy beda wypadac hehe :). Ale nie, udowodnilyscie swiatu ze kobieta silna jest i da sie zajechac. Normalnie order z ziemniaka dla was :). X Przy pierwszej i drugiej ciazy wymiotowalam wszedzie, w autobusie w torebki, w aucie w torebki, na ulicy na trawniku albo do smietnika, i nie ze rano, tylko caly dzien i w nocy tez! Rano jechalam.do pracy to dwa razy po drodze wysiadalam na wymioty, bo stojac w scisku nie bylo jak zygac do torebeczki. W pracy samoistnie zasypialam np na kiblu. Bole straszne, skurcze, no i wyszlo co wyszlo. Chcialam byc bohaterka, chyba glupoty. W dugiej ciazy gdy mialam 34 lata, 10 tyg lekarz oznajmil, ze to moze byc koniec. I do konca ciazy lezalam plackiem w domu, kazal nawet nogi do gory zarzucac, bo wszystko mi sie obnizalo. Chodzic tylko do lazienki. Do tego puchnelam, mialam problem ze spojeiem lonowym, wiec chodzilam jak k a czka, i co wizyta to strach, lekarza strach. W 7 mcu poprosil zebym znalazla sobie innego lekarza najpiej przyszpitalnego bo on nie chce brac odpowiedzialnosci juzza te ciaze. Trzecia ciaze poronilam w 8 tygodniu, przez bohaterstwo, dlugi spacer z dzieckiem, sprzatanie tarasu, mycie kompletu wypoczynkowego ogrodowego. I tyle, tylkoa placz. Teraz jestem w czwartej ciazy, i ani mysli mi sie cokolwiek robic, albo ogarnie to maz, albo bedzie syf. Bo zycie dziecka jest dla mnie najwazniejsze. Kretynka ze mnie chcialam przygwiazdorzyc i odsniezylam przed domem dwa dni temu a potem pomyslalam idiotka jedna. Nie, zadnych takich glupot. A te bohaterki zwlaszcza z prlu co to tak wszystko robily, praca, dom, bo jasnie pan maz to tylko praca, lepiej przyznajcie sie ile ciaz w tamtych czasach sie ronilo, ile przedwczesnych porodow bylo, ile umieralo przy porodxie tych dzieci . No? Bohaterki za glupiego ziemniora, och za order z ziemniora!

Gość gość
Ciaze sie porono jesli zarodek jest slaby czy dziecko mialoby byc b.chore. Koniec kropka.