Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ettinette

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość Ettinette

Witam, już sama nie wiem co mam robić więc szukam porad. Mam 23 lata, do 18 roku życia byłam chudzielcem, miałam książkowe ciśnienie i temperaturę ciała, zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. Przytyłam ponad 15kg w 3 miesiące i od tamtej pory moje ciśnienie to 90|50 A temperatura waha się około 36°, obecnie mam problemy z arytmią serca, które się nasilają, wypadają mi włosy, ciągle tyje mimo diety i ćwiczeń , mam wrażenie że puchnę, mam suchą skórę, łamią mi się paznokcie, mam wahania nastroju głównie depresję, metabolizm stoi w miejscu, nie mogę się załatwić, szybko się męczę, mogłabym spać cały dzień... robiłam badania tarczycy ale wszystko wyszło w normie: TSH 2.27, FT3 6.05, FT4 14.78. Wychodzi na to że to nie tarczyca. Nie wiem co mam teraz i zrobić..

Gość gość
To moze byc rowniez powszecny niedobor jodu a to motor. Sprobuj zazywac 200 mikrogramw jodu codziennie, tak zalecaja radiolodzy. Jodid kupisz w aptece jako suplement diety.

Gość gość
tabletki anty to barbarzyństwo! niszczą zdrowie! musisz je brać?

Gość Ettinette
Wolałabym czuć się już normalnie niż brać tabletki ale w tym momencie wiem że to bez różnicy, po odstawieniu nic się nie zmienia. Mimo to planuje je odstawić w najbliższym czasie.